13 ימים בלונדון- עצות, יציאה מלונדון וסליחה על החפירה!!

CrashDinner

New member
13 ימים בלונדון- עצות, יציאה מלונדון וסליחה על החפירה!!

הטיסה הוזמנה בסוף לטווח של 13 ימים באוקטובר (12.5 לייתק דיוק), לכן היציאה מלונדון היא די ודאית והרגשתי לנכון לפתוח שרשור חדש.
זה הולך להיות שרשור ארוך אני מניח.
אז כפי שציינתי בשרשור הקודם, אנחנו מאוד אוהבים מוזיאונים (גם אמנות וגם מדע), מוזיקה, גשם, שופינג, אוכל, והיסטוריה.
אנחנו מתכננים יציאה מלונדון של בן יומיים לארבעה גג, אנחנו מאוד רוצים שזה לא יהיה לסמן וי, אלא באמת לראות את המקומות שנהיה בהם.
בנוסף לכל, אני יודע שאנגליה מלאה בנופים מדהימים ויש לציין שאנחנו אוהבים גם לטייל, אך עם זאת הטיול הולך להיות באוקטובר והולך להיות גשום, לא שזה מפריע לנו הרבה רק אולי יפריע למהלך הטיול.
אלה האפשרויות שחשבנו עליהם עד כה, אשמח אם תמליצו גם:
1. לעלות לכיוון ליברפול, להעביר שם חצי יום, בעיקר כי שמענו על מוזיאון המוזיקה BME שם שאשמח אם מישהו שהיה שם יגיד איך זה, מה האווירה בעיר?, להמשיך לכיוון ווילס (גיחה לדבלין?), לראות נופים, לאכול אוכל של האיזור וכאלה.
2. רכבת לאמסטרדם, לי זה נראה טיפה מיותר, אבל הרעיון הועלה.
3. דרום מערב בריטניה, דורסט, דבון, באת' קורנוול וסטונהנג', כנל לאכול אוכל מקומי ולראות נופים בעיקר.
אלה הרעיונות שבינתיים הועלו, אשמח לביקורות והמלצות נוספות, תודה!!

viczi

New member
האם זו הפעם הראשונה שלכם בלונדון או/ו באנגליה?

אם כן, אישית לא הייתי משקיעה בהשכרת רכב.
יש המון יעדים אליהם אפשר לעשות טיול יום מלונדון ברכבת.
במרחק של שעה עד שעה וחצי:
Windsor
Hampton Court
Oxford
Cambridge
Bath
Leicester
Catenbury
Brighton
במרחק של כשעתיים:
Dover
York

CrashDinner

New member
אכן, פעם ראשונה שלנו בלונדון (רובנו)

חוץ מאחת מאיתנו, כולנו שם בפעם הראשונה, חשבנו לעשות "road trip", בערך שלושה ימים, שניקח אוטו ונצלול לאיזור מסוים.

פעם יצאנו מלונדון ל3 ימים

לכיוון אקסיטר דרך סלסברי (היכן שהמגנה כרטא) וסטונהנג׳ וחזרה דרך גלסטונברי ובאת׳.
זה היה קצת ארוך מבחינת מרחקי נהיגה לפרק הזמן הזה, אבל עוד יום יומיים ואפשר לעשות מסלול יותר נינוח עם עוד עצירות בדרך.
יש גם טיולים מאורגנים קצרים כאלה שיוצאים מלונדון, אם לא רוצים לנהוג.
וכמו שכתבו לך, אפשר להשאר כל הזמן בלונדון ולצאת לטיולי יום ברכבת ליעדים הקרובים.

תפסת מרוחק לא תפסת

כמו שאמרתי בשרשור הקודם, היום יש גוגל מפות, שבו אפשר לבדוק מרחקים וכיוונים וזמני נסיעה. "גיחה לדבלין"? היא לא בוויילס. היא לא באותה מדינה. היא אפילו לא על אותו אי כמו בריטניה! לליברפול זה כ-3 שעות ברכבת מלונדון, אז לא הייתי עושה את זה הלוך-חזור בשביל חצי יום באופן אישי, אולי ליותר זמן או בשילוב עם עוד משהו באזור הקרוב לליברפול. לאמסטרדם ייקח לפחות 5 שעות ברכבת לדעתי (ולהתעסק פעמיים עם מעברי גבול ומכס וכו'), ואם כבר הזמנתם טיסות מה הטעם? רוצים אמסטרדם, הייתם צריכים לעשות טיסה הלוך ללונדון וחזור מאמסטרדם כדי לחסוך זמן ולטייל ביעילות.

אם זה ביקור ראשון שלכם בבריטניה, יש כל כך הרבה מה לעשות ולראות בלי לרוץ למדינות שכנות. אם אתם לא רוצים לבלות את הכל בלונדון, יש שלל יעדים קרובים ללונדון הנגישים גם בתחבורה ציבורית (ברייטון, קיימברידג' וכו'), אפשר לקחת רכב לכמה ימים ולטייל באזור אחד ממוקד כלשהו לפי תחום העניין שלכם - וכן, זו יכולה להיות וויילס אם יש לכם כמה ימים עבורה והיא מושכת אתכם, אבל אין טעם להוסיף לזה עוד גיחה למדינה אחרת לגמרי. לכן רעיון מספר 3 הוא הכי הגיוני לטעמי.

CrashDinner

New member
ליברפול וצפון אנגליה מעניינות?

אנחנו פשוט טיפה לא בקיאים בכל מה שקשור לאנגליה, שווה לבקר גם במנצ'סטר?, איך הנופים בצפון, יפים יותר מווילס? יש אפשרות לבקר בליברפול ובווילס ביחד?

זו שאלה של טעם, ושל זמן

לא הייתי בליברפול. הייתי לכמה ימים במחוז האגמים בגבול עם סקוטלנד, שזה ממש ממש צפון אנגליה, אבל זה עוד שעתיים וחצי צפונה מליברפול בדרך המהירה. הייתי בדרום וויילס ולא בצפון, ומאוד אהבתי אותה, אבל אני חובבת בעלי חיים ונסעתי במיוחד למושבה של פאפינים (שבאמת היתה מדהימה) בדרום וויילס וטיילתי באזור על הדרך, ולכן - זו שאלה של טעם, תחומי עניין ועדיפויות. וגם של זמן, כי אפשר לדחוס, ואפשר גם לנסוע לפריז ליום, אבל אם כדאי זו כבר שאלה לגמרי אחרת...
אנחנו לא יכולים להגיד לכם חד משמעית ממה תיהנו יותר. אתם צריכים לעשות את עבודת ההכנה, לפתוח מפה או גוגל מפות ולהתרשם מהמרחקים, לקרוא ולראות תמונות ולהחליט מה מעניין אתכם אישית יותר, וכמה זמן אתם מוכנים להקדיש לזה. וגם לזכור שנהיגה באנגליה מחייבת נהיגה בכיוון ההפוך, אם זה מרתיע אתכם, וכדאי גם לבדוק את עלויות השכירות, כמו גם האם בכלל כדאי לשכור רכב מלונדון אם הולכים על יעד מרוחק ממנה (למשל, לליברפול אפשר להגיע ברכבת ואז ממנה לשכור רכב אם מטיילים באזור - האם זה משתלם יותר? אין לי מושג, אתם צריכים לבדוק).

דיחה לדבלין?

זה כבר מדינה אחרת מה שנקרא אירלנד, וגם הואיל וזה אי אז הגיחה לוקחת יותר זמן...
אם כבר אז תחליטו מראש שכמה ימים אתם מבלים באירלנד...
&nbsp
רכבת לאמסטרדם? יכול להיות ננחמד, אבל שוב ליום אחד? אז תחליטו מראש שאתם מפצלים את הטיול ונותנים איזשהו 3 ימים להולנד.

CrashDinner

New member
טיול מאורגן עם חברה מומלץ בסקוטלנד?

חשבנו על לקחת טיול מאורגן בסקוטלנד לבערך 4-5 ימים, שיחסוך לנו את הכאב ראש של ההתניידות והלינה, ניסינו באינטרנט אבל לא הצלחנו למצוא משהו שלא נראה לנו מפוקפק או במחיר מופקע, אשמח אם תוכלו לתת לי המלצות לסיורים בסקוטלנד.
בהנחה שאנחנו לא מתכוונים לקחת רכב ולנסוע, ושנסתמך על רכבות ותחבצ, נצליח להתנהל שם בצורה מיטבית? מה דעתכם על טיול כוכב מאדינבורו או גלזגו?
עוד שאלה, סקוטלנד באוקטובר היא בכלל ברת טיול?

למעלה