.......

תמרה*

New member
כמו שחלקכן אולי יודעות הנושא רגיש

מאוד לליבי. הסיבה שאומרים שזה מיותרהיא כיוון שזה גורם לבהלוה מיותרת ולגידול במספר הבדיקות הפולשניות (ביופסיה). אבל, וזה אבל גדול לדעתי - ישנם גושים רבים שאינם מאותרים בבדיקות כמו אולטרה סאונד או ממוגרפיה, ולכן לא הייתי ממליצה לוותר על הבדיקות הידניות (כמו שהגיבה לכתבה ד"ר שולה ריזל - אונקולוגית בכירה בבלינסון). אני אגב נבדקת כל חצי שנה בדיקה ידנית אצל רופא מומחה (כמו שמומלץ לנשים בסיכון גבוה).

יעלי2

New member
בדיקה ידנית אצל רופא כירורג?

כי זה מה שמומלץ לכל אישה מעל גיל מסוים. בשנים האחרונות הגיל שמומלץ להתחיל הולך ויורד. אגב, לא ידעתי שאצלך זה נושא רגיש, אבל מתוך מודעות לנושא ולענינים נשיים בכלל ראיתי לנכון לעדכן. את מי שזה מענין תקרא ומי שלא לא. זה מאוד חשוב לדעת-ומקסימום להדחיק.

תמרה*

New member
כל חצי שנה, כמו שעון

אצל כירורג שד. האחיות שלי נבדקות כל 3 חודשים כי הן בגיל יותר מסוכן. (אמא שלי נפטרה מסרטן שהחל בשד ולפיכך אנחנו בסיכון גבוה) אני ממליצה למי שקוראת את הכתבה לקרוא את כל התגובות שנכתבו, וניתן למצוא שם הרבה עדויות של נשים שגילוי מוקדם של גושים על ידן הציל את חייהן. אני בטוחה שאין בבדיקות ידניות תעודת ביטוח לחיים, אבל לדעתי זה עדיף מכלום. הכתבה היום קצת חירפנה אותי, ביחוד שבעיתון המודפס זה הופיע בעמוד הראשון. אני חושבת שמודעות חשובה מאוד ומי שקוראת את הכתבה כפשוטה פשוט טומנת את ראשה בחול. אני מתנצלת אם אני נשמעת מידי קיצונית או חריפה...

שמופית

New member
איפה עושים בדיקת שד רצינית ?

האם אצל רופא משפחה ? כירורג ? רופא נשים ? האם מתחת לגיל מסוים הבדיקה בתשלום נוסף ? הממוגרפיה ?

תמרה*

New member
אני עושה אצל כירורג שד

אבל אני יודעת שאצל חלק מהחברות שלי הגניקולוג שלהן בודק אותן. כללית כירורג שד הוא המומחה לזה. לא צריך לבדיקה זו הפנייה מיוחדת, והיא אינה בתשלום. לממוגרפיה/ אולטרהסאונד מפנים מתחת לגיל המומלץ רק אם נתגלתה חס וחלילה בעיה.

nikit1

New member
רוםא נשים אמור לעשות את הבדיקה

הזו בכל ביקור, אמנם אני מגיעה אליו לעתים רחוקות אני נבדקת בכל ביקור יחד עם עוד בדיקות שגרתיות.

למעלה