14 הנקודות דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gilad44

New member
14 הנקודות דחוף!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני יודע ששאלתי את זה כמה פעמיים אבל אני צריך משהו שיעזור לי ויעשה לי סדר בין כול החוזים(ורסאי הסכם הפסקת האש וכול אלה)

................

לא הבנתייייייייייי בכלללללל מה השאלה ההסכם 14 הנקודות שביתצת הנשקקק????????? כל דברר זה משהוו אחרררררררררר

אני אנסה כי אני לא משו בזה......

וילסון כתב את -14 הנקודות לפי העיקרון של שלום ללא מנצחים וללא מנוצחים-שלום אמת. בנקודות יש : סדר עולמי חדש-הגבלת מירוץ החימוש תיקון גבולות וקביעת גבולות למדינות החדשות-אלזס ולורן יוחזרו לצרפת,תיקון גבולות איטליה,פולין תקבל שטחים איפה שיש פולנים ומוצא ימי נוח והנדוקה הכי חשובה-ה14 חבר הלאומים יהיה אחראי לאכוף את כל החוקים זהו הסכם בין המעצמות שהן מנסות לפתור סכסוכים בדרכי שלום ולהגן אחת על השנייה מפני תוקפנות

אני אוהבת את תרגום השיבעים-אז בבקשה

תרגום השיבעים הוא תרגם התורה מעברית ליוונית שנכתב במצרים בתקופת בית תלמאי,לפי המסורת תורגם על ידי 70 מתרגמים במשך 70 יום ומכאן שמו! הוא נוצר מפני שיהודים רבים אימצו לעצמם את השפה היוונית וההנהגה לא רצתה שהתורה תישכח אז הם תרגמו את התורה. השלטון המצרי שמח לצרף עותק זה לספרייתם- "ספריית אלכסנדרי" לאחר מכן תורגמו גם הנביאים והכתובים. זהו למעשה התרגום הראשון של התורה לשפה אחרת!!

gilad44

New member
ניסוח חדש

כן אני לא מבין בכלל את ההסכמים בתום המלחמה מה הקשר בין 14 הנקודות לוורסאי?

אמא כמה רשמתי

14 הנקודות החלק ה 1 המחייב לדעת וילסון הוא ה 8 הראשונות ואחריהם יש עוד 6 שהם ראויות למימוש 1.הסכמי השלום גלוים כי וילסון סבר שתחילת המח\לחמה והמתח הם בגלל הדיפלומטיה החשאית שהיתה וזה יצר חוסר יציבות 2.חופש שייט בימים-כי התחרות על השליטה בימים גרמה למתח ביחן המעצמות 3 שיתוף פעולה כלכלי ותנאי שיוויון בסחר ביןם העמים 4- צימצום צאיגרי הנשק- וילסון אמר שמרוץ החימוש הוא ה\סיבה העיקרית לתחילת המילחמה ולכן יש לצמצם את הנשק למיספר מועט ביותר 5- חלוקה צודקת של הקולוניות תוך התחשבות באוכלוסייה המקומית 6-13-מדובר על כל התיקונים והשינויים הטריטוריאלים כמו חבל אלזס לורן יוחזר לצרפת נסיגה משטחי רוסיה ובלגיה תיקון גבול איטליה ולעמי אוסטרו הונגריה יהיה עצמאות והקמצת פולין מחדש ולעמים תחת שליטת הט\אמפריה תנתן זכות גם ליהיות עצמאים 14.הקמת חבר הלאומים שהתערב במתחים בין המעצמות ויגרוןםפ לכך שלא תיהיה מלחמה שוב הוא יפקח על השלום ויפתח תחומי שיתוף

orenesh2

New member
זה פשוט

www.urize.cjb.net תורידי את הסיכום על סיום המלחמה וועידת ורסאי זה מסוכם שם בצורה פשוטה ותמציתית

14 הנקודות,שביתת הנשק וורסאי

14 הנקודות של וילסון ניתנו כאשר המלחמה עדיין השתוללה בכל החזיתות ינואר 1918 הסכם שביתת הנשק יה לאחר שכולם כבר נכנעו מלב ד גרמניה בנובמבר 1918 חוזה ורסאי ביוני 1919

למעלה