14 העקרונות של וילסון

Idan91

New member
מטרות?

אההההממ.. זאת הייתה ההצעה של וילסון לדברים שונים.. בכל מקרה.. מחלקים אותן ככה: חמש הנק הראשונות התייחסו לאותם היבטים שעפ"י תפיסתו של וילסון היוו את הסיבות העיקריות למלחמה. שמונה הנק´ הבאות עסקו בהחזרת שטחים, בהתאמות טריטוריאליות ובהגדרות של זהות עצמית בפוליטיקה של העמים, ועצמאות המעורבים. הנק האחרונה הייתה החשובה ביותר לוילסון, היא קראה ליצירת חבר לאומים אשר בהתאם להתחייבויות ספציפיות יעניק ערובות הדדיות לעצמאות פוליטית וטריטוריאלית למדינות קטנות וגדולות.

Bloody Miri

New member
המטרות של 14 הנקודות של וילסון

טוב אז ככה........ א) הוא רצה לשכנע את הציבור באהר"ב שהמלחמה מוצדקת ושיש לה מטרות חשבובת ב) הוא רצה לשכנע את מדינות ההסכמה להמשיך להליחם בשביל להשיג מטרות נעלות של עולם צודק שלום בלה בלה בלה ג) הושטת יד לגרמניה ולמדינות ההסכמה שיכנסו למשא ומתן על בסיס "בלי מנצחים ובלי מנוצחים" ד)רצה להציג אלטרנטביה דמוקרטית לעולם חדש וטוב של שלום. אלטרנטיבה זאת באה במקום החזון של הקומנוסטים הוא חשש שהיו מהפכות קומנסטיות באירופה ה) טוילסון היה אידאליסט וגישתו היתה גם אידאליסטית והוא באמת האמין שאפשר ליצור עולם חדש האמין שאפשר ליוצר שלום בינלאומי הוא חשב שאפשר לפתור את כל הבעיות(לאומים, מירוץ חימוש בלה בלה בלה) ולבנות עולםעל עעקרונות הצדק השיוויון והדמקרטיה

Bloody Miri

New member
.......

בסעיף ג במקום מדינות ההסכמה זה צריך להיות מדינות המרכז..... כל מקרה אני מקווה שעזרתי

Idan91

New member
תודה...

גאד, למה יום לפני הבגרות אני מגלה מיליון דברים שלא טרחו ללמד אותנו..?

אדם111

New member
מטרות וילסון

המטרות של וילסון ב14 הנקודות היו 1) יצירת סדר עולמי חדש אשר לא יבוא הסיבות למלחמת העולם הראשונה + ערביות לשלום האנושות 2) זכות לעמים שונים הגדרה עצמית

Bloody Miri

New member
......

וווווואלה גם נכון. המ שאני כתבתי זה מטרות הפירסום של 14 הנקודות סורי טעות שלי:)

למעלה