14 ימי עסקים

MMissMatch

New member
14 ימי עסקים

שלום,
השארתי את הנייד שלי לתיקון עקב תקלה עולמית שנגרמה במכשירים מסוגו, בחנות שמעבירה אותו למעבדה. קיבלתי טופס המבטיח לי שתוך 14 ימי עסקים המכשיר יחזור.
אחרי 14 ימי עסקים ניסיתי להשיג אותם, אבל הצלחתי רק כמה ימים מאוחר יותר, ואז נמסר לי שבגלל שהרכיבים מתעכבים במכס כבר חודשיים אין להם איך לתקן את המכשיר, אבל הבטיחו לי שצריכה להגיע חבילה חדשה ותוך שבוע וחצי המכשיר יתוקן.
האם לפי חוק אפשר לתבוע אותם על כזה דבר, או כמו שהם אמרו, "המדינה נותנת לנו לכסות את עצמנו במקרה הזה כי זה לא בידיים שלנו ולא באחריותנו שזה תקוע במכס"?
תודה.

MMissMatch

New member
יש לי מכשיר עלוב אחר. זו לא הנקודה

השאלה אם זה באמת "כוח עליון" שלא תלוי בהם ואי אפשר לתבוע אותם על זה.

prizman

New member
מאיפה הרצון הזה לתבוע על כל דבר?

קל מאוד לדעת באיזה מכשיר מדובר. התיקון שלו לא מתבצע בישראל. עד כמה שאני זוכר המעבדה הקרובה נמצאת דווקא בקפריסין.
תן להם את הזמן.
עובדתית המכס בישראל באמת מעכב בשנה האחרונה רכיבים למכשירים סלולריים בגלל הרבה הברחות שהיו.
זה לא בידיהם.

MMissMatch

New member
זה מכשיר שמתוקן פה. בארץ.

והרצון לתבוע נובע מזה שהאמנתי שתוך 14 יום יחזור לי הנייד, ואני מתקשה מאוד בלעדיו, ולא רק שכמעט ובלתי אפשרי להשיג את המעבדה כדי לקבל תשובות וצריך לרדוף אחריהם ימים כדי שמישהו יחזור אליך, עכשיו גם זה מתארך לעוד 10 ימים.
תכתבו מראש, 30 יום, ואני אחליט אם למסור לכם את הנייד.
לכן יש חוק, שטוען שתוך 14 יום אמורים להחזיר נייד מתיקון.
זה המצב.

prizman

New member
LG נכון?

אם כן הוא לא מתוקן בישראל למרות מה שאולי אמרו לך.
כמובן שהחברה לא בסדר, אבל תחשוב על זה מהצד הכספי. ככה אני משתדל לעשות.
נניח שבסופו של דבר תקבל פיצוי של 200 ש"ח. תגלה שקיבלת בערך 10 ש"ח על כל שעה שהשקעת בנושא.
שכר המינימום בשראל הוא כרגע בערך 26 ש"ח לשעה.
אתה בטוח שאתה רוצה להיכנס לזה?

MMissMatch

New member
בשיחה אישית עם המעבדה

היא אמרה לי שהטכנאים שלהם מבצעים את העבודות, כאן בארץ, והיא מקווה שהם יוכלו להישאר שעות נוספות כדי להדביק את הפער.
אז אולי לא אני זו שצריכה לבדוק את מקורותיי.
בנוסף, התייעצתי עם עורכי דין והפיצוי הוא בסביבות 4-5 אלף שקל לפי החוק.

למעלה