14 עצות להנאה בהופעות.

14 עצות להנאה בהופעות.

חלק מהעצות ידועות, חלק לא. לגזור ולשמור: 1. הופעות אף פעם לא מתחילות בזמן. כלומר, אם ההופעה פורסמה לעשר, סביר להניח שהלהקה תעלה לבמה ברבע ל11. בד"כ זה קורה כדי לתת למאחרים הזדמנות להגיע. לפעמים אפילו כדי לתת ללהקה הזדמנות להגיע.. (נתקלתי כבר במקרים שהזמרת באה עשר דקות לפני שעולים לבמה.. אחרי שהקהל התייבש שעה וחצי במקום) יש גם פעמים שההפקה מחכה לאנשים שבלעדיהם ההופעה לא יכולה להתחיל (הורים למשל). אם אתם לא רוצים להתייבש שם חצי שעה, פשוט תגיעו רבע שעה אחרי השעה המפורסמת. 2. שימרו מקומות בעיקר במקומות ובהופעות שאתם יודעים שמתמלאים מהר. איך שאתם יודעים על ההופעה התקשרו להזמין מקומות. חשוב גם לוודא יום לפני ההופעה שהמקומות אכן שמורים לכם. 3.הגיעו מוקדם. זה סעיף שקצת מתחבר עם הסעיף הראשון. אבל אם לא שמרתם מקומות, הדרך הכי טובה לתפוס לכם מקומות טובים היא להגיע מספיק מוקדם. לפעמים שווה לחכות קצת ולשבת במקום טוב, מאשר להתקע ליד הקיר בכניסה, בתמונע למשל. 4.מקומות מועדפים עשו לכם רשימה של מקומות שאתם אוהבים להיות בהם בהופעות. גוונו אותה מידיי פעם, תמיד נחמד להכיר מקומות חדשים. גם אם אתם גרופים גמורים של להקה מסויימת, חבל לבזבז ערב במקום שמראש אתם יודעים שלא תהנו בו. 5.אמן "עיוור" ניפוץ אשליה- לא רואים אתכם מהבמה. במיוחד במקומות גדולים. יש מעט מקומות שכן רואים. בד"כ האמנים רואים חושך מוחלט, ומנסים להתחמק מהפנסים. גם אם נדמה לכם שהאמן הסתכל בדיוק עליכם, רק לעיתים רחוקות זה נכון. 6. שקט בבקשה כלל- שומעים כל דבר מהבמה. טוב, לא בדיוק, אבל שומעים דיבורים. וזה מציק גם לכם וגם לאמן שעל הבמה. הופעה אחת לפחות שהייתי בה כמעט הופסקה באמצע בגלל דיבורים מהקהל. עשו לעצמכם טובה והבהירו שלא מדברים בהופעות. בגלל זה אגב, אני אוהבת ללכת, או לשבת לבד בהופעות. ככה אני נהנית 100 אחוז, ולא מתעסקת בלנסות לשמוע מה אמרו לי, שגם כך זו משימה בלתי אפשרית. הדבר נכון במיוחד לגבי שירים שקטים. אנשים, קצת כבוד. 7. תפריט בבקשה אוכל מזמינים ישר כשמתיישבים, אם צריך ניגשים לבר להזמין. אף פעם לא הבנתי אנשים שמתחילים לאכול בדיוק כשההופעה מתחילה. לא נעים לאמן, לא נעים לכם, ובטח שלא נותן להתרכז בשירים. נכון שלא תמיד זה אפשרי, ולכן רצוי לאכול לפני שיוצאים מהבית. או אחרי ההופעה. בכל זאת באתם להופעה ולא למסעדה, גם אם ההופעה מתרחשת במסעדה.. 8. מקום טוב המקום שממנו שומעים הכי טוב זה עמדת הסאונד. בד"כ זה גם המקום שבו רואים הכי טוב, כי לא צריך למתוח את הצוואר ולצאת תפוסים.. 9. שיתוף פעולה רוב האמנים אוהבים שיש להם קהל שמשתף פעולה. שר איתם, מעיר הערות (מידיי פעם זה נחמד..) מכיר את השירים מוחא כפיים ולוקח חלק פעיל בהופעה. קהל יבש זה לא כיף. 10. סוף ההופעה כשמדליקים את האורות. לא לפני זה. אם האמן יורד מהבמה, יש מחיאות כפיים והאורות עדיין לא הסתיימו, סביר להניח שעוד 3-4 דקות יהיה הדרן. זה חלק בלתי נפרד מההופעה ולא נעים לאמן לראות אולם חצי ריק בהדרן. 11. תוכנית כבקשתך הופעה זו לא תוכנית כבקשתך. נדירים המקרים שאמנים מבצעים שירים שהקהל ביקש, וזה קורה בד"כ כשההופעה נגמרה ויש עדיין קצת זמן, או שהאמן חושב שיהיה זמן בסוף ההופעה. למה? פשוט כי בד"כ עושים חזרות על שירים ספציפיים. זה לא מקצועי לבצע שירים שלא עשו עליהם חזרות. לכן אני משתדלת להציץ בפלייליסט לפני שההופעה מתחילה. לפעמים זה "זורם" לאמן ללכת עם הקהל, לרוב זה לא. 12.תהיו שם בזמן ההופעה תשתדלו להיות שם, ולא לחשוב על האוטובוס האחרון הביתה, או על המצלמה שלא עובדת. לכו כשאתם יודעים שיש לכם איך לחזור, ואיך להגיע. ככה תבטיחו הופעה רגועה. 13.מילה טובה אמנים אוהבים לשמוע מילה טובה, בייחוד אם הם מתחילים וזה ההופעות הראושנות שלהם. גם אם זה היה הדבר המחריד ביותר ששמעתם אי פעם, תמיד אפשר למצוא משהו להחמיא עליו. אפשר גם לתת ביקורת בונה, במשפטים קצרים ובטאקט. 14. השאירו מייל אם יש הרשמה לרשימת תפוצה, תשאירו מייל. זה נחמד לקבל תזכורות על הופעות, ביחוד אם זה אמנים שאתם אוהבים במיוחד. ועכשיו אתם מוזמנים לספור כמה פעמים מופיעה המילה "הופעה" בשלל צורותיה בהודעה הזו..
אתם גם מוזמנים להוסיף עצות משלכם.

עצה מס' 3 נכתבה אחרי

ההופעה של שילה בתמונע?
בעצם יש עוד כמה סעיפים שמסתדרים לי עם מה שהלך בהופעה שלה
אניוואי עצות טובות :) אשתדל לזכור אותן לקראת ההופעה הבאה

האמת שהעצות באופן כללי

נכתבו אחרי סידרת ההופעות שהייתי בהן לאחרונה. באחת מהן גם הלכתי באמצע, כי באיזשהו שלב קלטתי שאני לא רואה ולא שומעת כלום, וגם למחרת הייתי צריכה לקום מוקדם. וההופעה של שילה היתה עוד הופעה טובה בהחלט, לעומת השאר.

לגבי 1,כדאי לך לחזור בך בהצעה שלך...

להגיד לאנשים להגיע 15 דקות אחרי זמן פירסום ההופעה זאת בדיוק הסיבה שהופעות מתחילות בשעה איחור. כי ישראלים מכוונים את עצמם לאחר ב15 דקות כי במילא דברים לא מתחילים בזמן,ובגלל שישראלים במילא מאחרים אז במקום להגיע ב15 דקות איחור הם מגיעים בחצי שעה איחור. וכך יוצא שחצי מהקהל באמת מגיע בזמן שנקוב וחצי מגיע באיחור,חלק גדול אפילו אחרי שההופעה התחילה. אני מניח שיש הרבה מועדונים בארץ שמתחילים את ההופעה בהתאם לכמות הקהל שיש במועדון. אם כולם היו מגיעים פחות או יותר בשעה הנקובה ואפילו ב10-15 דקות איחור אז ההופעה הייתה מתחיל באמת 15-30 דקות איחור. אבל בגלל שהאיחורים הרבה יותר גדולים הופעות מתחילות בשעה איחור פחות או יותר. ואם זה לא מספיק בשביל לחזור בך אז שתדעי לך שהרבה מועדונים מתחילים בזמן. למשל חוצות היוצר היו ממש דייקנים,כתבו 21:30 ובאמת הופעות התחילו ב21:30 או 21:40. ברי אתמול עלה ב21:30 על הדקה. וגם הסינדרום בירושלים די דייקנים,יצא לי פעם להגיע ב21:30 להופעה שהיה רשום שמתחילה ב21:00. וכשהגעתי המארחת אמרה לי "בוקר טוב ההופעה התחילה לפני חצי שעה" הייתי בשוק כי התרגלתי לזמנים של המעבדה. מאותו יום אני בחיים לא מאחר יותר לסינדרום. ויש הרבה מקומות שתלויים באישור המשטרה ולכן אין קהל יש קהל הם יתחילו בזמן(כמו חוצות היוצר למשל) ואגב ניצנים שידוע כפסטיבל מבולגאן ולא אחראי במיוחד כשזה נוגע לזמנים השנה היה כל כך מדויק אין לכם מושג. הופעות שקיעה התחילו ב7 על השעון,הופעה מרכזית ראשונה התחילו ב9 על השעון(אולי חוץ מכנסיית השכל שהתחילו ב9.5) וגם ההופעה המרכזית השנייה כמעט תמיד התחילה ב11(חוץ מאביב שעלה משום מה ב12 ומוש שעלה ב11.5 בגלל האיחור של הכנסייה) וגם ההופעות לילה תמיד התחילו ב2 על הדקה. מי שהיה סומך על האיחורים של המועדונים בניצנים היה אוכל אותה בגדול. ואגב אני לא מבין מה הסיפור הגדול להגיע בשעה הנקובה או אפילו רבע שעה או חצי שעה לפני. זה דווקא נחמד להגיע מוקדם,לספוג קצת את האווירה של המקום,בהנחה שאתה בא להופעה עם חברים אז להרביץ שיחה קלה. אם אתה אוהב לשתות לעשן אז לא יזיק איזה דרינק אם סיגריה טובה. והכי חשוב אולי,אם אתה מגיע מוקדם אתה פחות או יותר יכול לבחור איזה מקום שבא לך. אני בכל אופן אוהב להגיע בזמן למרות שלפעמים זה באמת מעצבן לחכות יותר משעה. אבל איך אני תמיד אומר לחברים שלי? "עדיף לחכות שעה מלאחר ב5 דקות" מבחנתי לפחות אחד הדברים המעצבנים ביותר זה להפסיד את השיר הראשון,אני מרגיש חרא וכועס על עצמי על האיחור,ואז גם לוקח לי זמן למצוא מקום טוב,ולפעמים זה אומר להדחף בין אנשים,ועד שכל זה קורה אני כבר יכול למצוא את עצמי בשיר השני והשלישי והרביעי ועד שאני מתחבר להופעה עצמה הופס עברה לה רבע הופעה.

יש בזה משהו

אבל ממה שאני מכירה, יש מקרים לא מעטים שבהם גם הלהקות מאחרות. לא רק הקהל. ונכון, יש הרבה שמתחילים באמת בזמן. הם דיי נדירים. מנסיוני, בד"כ נותנים טווח של חצי שעה לקהל להגיע. אם זה מקום שאתם יודעים שההופעה מתחילה בזמן, כמובן שרצוי להקדים. כבר הייתי במקומות שהאולם היה מלא לחלוטין וההופעה עדיין לא התחילה. הטווח הזה גם נועד לתת לאנשים הזדמנות להזמין משהו, ושזה גם יגיע אליהם לפני תחילת ההופעה. אותי אישית זה מבאס להתייבש שעה במקום. אז אני מגיעה רבע שעה אחרי הפרסום, אלא אם זה מקום שאני יודעת שמתחיל בזמן. בגלל זה אם אפשר רצוי לברר מראש את שעת סגירת הדלתות.

למעלה