144סיבות לנסיגה מלבנון(יוסי גורביץ)

שירלי2ב

New member
144סיבות לנסיגה מלבנון(יוסי גורביץ)

144 סיבות לנסיגה מלבנון היום 24.5 , 6 שנים ליציאה החד-צדדית מלבנון: הנה כתבה של יוסי גורביץ על הנסיגה מלבנון - ואומץ ליבו של ראש ממשלה אחד בשם אהוד ברק , שבחר שלא להקריב את הבנים על מזבח של הטיפשות. הנה כתבה על היציאה החד צדדית מהבוץ. דיון. (ציטוט מתוך "ויקופדיה" , ערך : אהוד ברק) : לבנון חלק מרכזי ממסע הבחירות של ברק הייתה הבטחה שבתום שנה לכהונתו כראש ממשלה, יוציא את צה"ל מרצועת הביטחון בדרום לבנון, תוך הכרה בכך שהפתרון למשבר הביטחוני יוכל לבוא רק על ידי הסכם שלום עם סוריה. למרות שהשיחות עם סוריה עלו על שרטון (ראה מעל), החליט ברק לקחת את הסיכון של להוציא את צה"ל מלבנון בלי הסכמים שיבטיחו שהחיזבאללה לא תתקיף את הגליל העליון ונהריה לאחר הנסיגה. ברק קיבל את עמדתם של מפקדי צה"ל שיהיה יותר קל להגן על ישראל מתוך גבולות ישראל מאשר מרצועת הביטחון. על סמך ההבטחה לסגת מלבנון שנה לאחר הקמת ממשלתו, הציפיות היו שהנסיגה תתקיים ב-6 ביולי 2000. בסופו של דבר, התבצעה הנסיגה ב-24 במאי, שישה שבועות לפני המועד הצפוי. הסיבה העיקרית להקדמת מועד הנסיגה הייתה שצבא דרום לבנון (צד"ל) התפורר. כחלק מהשיחות עם סוריה, ברק עמד על כך שצד"ל ישולב לתוך צבא לבנון לאחר נסיגת ישראל מלבנון. מכיון שהשיחות עם סוריה נכשלו, הייתה תחושה בתוך צד"ל שהארגון לא יוכל לשרוד לאחר הנסיגה. עם התקרבות מועד הנסיגה, מרבית מחיילי צד"ל עזבו את עמדתם. חלקם העדיפו לברוח לישראל מאשר לסכן את גורלם בלבנון, וחלקם בחרו להשאר בלבנון ולתת לממשלת לבנון למצות איתם את הדין." (סוף ציטוט)
 
מדוע בפורום המפלגה

נשארות כתבות מעין זו? אציג עצמי- בהשכלתי, אני דוקטור למדעים מדוייקים ומועסק כיום כמרצה באחת הפקולטות היוקרתיות בארץ (לא זו הנקודה ואיני עוסק בדיני קרדיטים! במידה ויהיו ששמי יקפוץ להם, כעת ניתן לקשר. אני זה אני- "דרור" זה מספיק). מה הקשר של כתבות מעין זו לנושאינו? רציתי לשאול אודות מפלגת "הירוקים"- כיום שמה של המפלגה מדדה היכן שהוא הרחק מהעולם המדעי, ונציגיה (פאר ויסנר והדס שכנאי) לא רק שאינם מוערכים כמייצגים את תכני המפלגה, אלא אף גורמים מירמור רב בקרב ציבור רב, אשר מדיר רגליו מתמיכה בה. כיצד זה אם כן, שאותם מועמדים, הם אלה שעומדים בראשה? האם ניתן לספר בקצרה על התנהלותה הפנימית והערכותה לבחירות האחרונות? מי הם המועמדים שעמדו מול הצמד בבחירות הפנימיות האחרונות (טרום הבחירות הכלליות), והאם היוו אלטרנטיבה לא רלוונטית, כך שדווקא 2 אלו עומדים כיום בראשה? כאן אציין שנושא זה מעניין אותי במיוחד, עקב קירבתי אליו. החברה הישראלית מגובשת בסה"כ, ולא קשה להבחין בכך שמפלגת "הירוקים" דה-היום אינה נמנית עם התנועה הסביבתית, ואף אינה נתפשת כמייצגת את הנושא בקהל הרחב. האם ניתן לסקור בקצרה את השתלשלות הארועים, כיצד זה, הגענו עד הלום, ומה בכוונת המפלגה לעשות ע"מ לצאת מהברוך? אשמח להתייחסות.
 

diy

New member
"בבחירות הפנימיות" ממש רעיון פרוע

איך הגעת בכלל לכך שיש נוהל מפלגתי דמוקרטי תקין אצל חוטפי המותג "הירוקים" האלה? כל השאר מובן ונגזרת מכך.
 
בבחירות הפנימיות?

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח! מפלגת הירוקים בינתיים לא מאפשרת להתפקד אליה. או שהם חוששים מפייגליניזם (עוד יחדרו אליה חובבי טבע! זהירות!) או שהם רוצים להבטיח שויסנר את שכנאי ישארו לנצח בראש המפלגה. בכל מקרה- אם אינך יכול להתפקד למפלגה ולהצביע עבוד מועמדיה בבחירות הפנימיות אין סיבה שתפקיד כסף לחשבון הבנק שלה או שתצביע עבור מועמדיה בבחירות לכנסת.
 
למעלה