144קומות (Wool) - יו האווי

אכמו

New member
144קומות (Wool) - יו האווי

את הספר הזה קראתי באנגלית, ועכשיו הוא יצא בעברית (עם שם שונה שמאוד מתבקש, אני חושבת). זה ספר פוסט אפוקליפטי שהתפרסם במקור בחלקים באינטרנט, בהצלחה גדולה, וגם כשיצא מאוגד בדפוס הצליח מאוד. מעניין מאוד לראות דבר כזה בדפוס, מאילו בחינות זה מצליח ומאילו פחות. הייתי מתארת אותו קצת יותר בפירוט, אבל התיאור של גב הספר עושה את העבודה נהדר:

http://www.booknet.co.il/prodtxt.asp?id=63807#.Uk06CcZkNyV

החלק הראשון שלו אדיר - כיחידה עצמאית, כפי שנכתב במקור, זה אחד הסיפורים הכי טובים שקראתי בזמן אחרון. הדמויות מצוינות, העולם הקלאוסטרופובי של הסילו התת קרקעי מתואר להפליא, והמתח מול החוץ המאיים. היחס שלי להמשך מעורב, בעיקר משום שהדמות שהכי אהבתי מקבלת זמן מסך חלקי בלבד, והתקשיתי לא לדפדף בחוסר סבלנות אל החלקים שלה. גם הרקע הפוסט אפוקליפטי לא מקורי במיוחד. ובכל זאת ממליצה, ולו משום שמכירה בהעדפות הקריאה הקצת מוזרות שלי (דמויות מעניינות אותי הרבה הרבה יותר מעלילה, אפשר לומר שעלילה בספר או בסרט די משנית עבורי), אז קשה לי לשפוט מה יהיה מעניין בעיני אנשים אחרים
וכניסוי בכתיבה בהמשכים, ובמעבר מאינטרנט לדפוס, בוודאי מעניין.

eyalg1972

New member
לא ספר- סיפור

הספר מחולק לכמה סיפורים שממשיכים אחד את השני.

אני גם אהבתי את הסיפור הראשון, אבל מהסיפור השני- זה התחיל לצלוע לי.

אכמו

New member
מספור הספרים כאן מסובך

בקינדל התפרסמו 9 חלקים נפרדים, לפי דעתי (אני קוראת להם חלקים ולא סיפורים כי אלה לא סיפורים נפרדים והם ממשיכים סיפור ברצף). הספר המאוגד הראשון, שזה התרגום שלו, כולל את חמשת החלקים הראשונים. שאר החלקים יצאו גם כשני כרכים נוספים, מה שיוצר מעין טרילוגיה.

אהבתי מאוד את החלק הראשון מבין התשעה, דעתי לגבי הארבעה הבאים (כלומר שאר הספר הראשון) מעורבת, כאמור. החלק הראשון בהחלט משאיר טעם של עוד כי הוא חוקר במידה מוגבלת מאוד את העולם של הספר ואני ממליצה לא להסתפק רק בו. ולא קראתי את הספרים הבאים בסדרה, שהבנתי שמרחיבים את העולם עוד יותר, נותנים רקע וגם ממשיכים את הסיפור הלאה.

תודה על ההסבר.

אקרא את 5 החלקים הראשונים (באנגלית) ואחריהם אחליט לגבי הארבעה הבאים.

avivs

New member
קראתי רק את הסיפור הראשון,

לפחות נראה לי שהוא הראשון (עם הבחור הכלוא שאשתו נהרגה).
בכל מקרה, לא ממש אהבתי את הסיפור. הוא לא היה רע, אבל הכתיבה בינונית ולא היה שם שום דבר מקורי או שונה במיוחד.

אבל הרבה אנשים מאוד אהבו את הספר הזה.

dingaleboom

New member
אני נתקעתי באמצע

הכתיבה חביבה, אבל משהו שם לא עבד טוב, ומצאתי את הספר משעמם למדי.

למעלה