144.7 MHZ ודומיו

144.7 MHZ ודומיו

שלום לכולם, יוצא לי להאזין לפעמים לתדר 144.7 ושם אני שומע חובבי רדיו (בשעות אחרה"צ ובערב), הבנתי שזהו ממסר חיפה של אגודת חובבי הרדיו, הייתי מעוניין לקבל יותר פרטים על ממסר מהו?, וכמו אני שומע מושגים כמו תדר האזנה ותדר שידור ותדר כניסה?, איך כל העניין הזה עובד הלכה למעה, איך בכלל נכנסים ללמסר ואיך אנשים מחו"ל משוחחים עם חובבים ישראלים דרך הממסר. ובכלל כל מידע נחמד שיגרום לי להשכיל יותר בעניין או תדרים דומים לאלו. תודה מראש לעונים.

4Z7CBF

New member
תצטרף לאגודה

למה שלא תצטרף לאגודה ותקבל תשובות לכול השאלות שלך ? בכול מקרה קבל ממני הסבר (מתןך מאמר של PF1) קשר רדיו בתחום תדרים מעל 30 מה"צ יתכן, בתנאי שאנטנת המשדר תראה את אנטנת המקלט. בתחום זה הגלים מתפשטים כגלי מרחב. היתרון של עבודה בתחום תדרים זה הוא הספק שידור דרוש, שהוא נמוך מאד, ואנטנות קטנות, דבר שמאפשר בניית מכשירים ניידים ונישאים. כדי להתגבר על בעיית טווח השידור, עקב הימצאות הרים ומבני מגורים גבוהים, בין אנטנת המשדר למקלט, נוהגים להשתמש בממסרי רדיו. ממסר רדיו היינו משדר/מקלט, הפועל אוטומטית, אשר ממוקם במקום גבוה, והחולש על כל הסביבה. מיקום אנטנת הממסר צריכה להיות כזו, שהיא "תראה" בו-זמנית את שתי האנטנות של שני המכשירים הרוצים להתקשר זה עם זה דרך הממסר. הממסר פועל כמתווך. מקלטו קולט את אות הרדיו שמשדר משדר א'. את שקולט מקלט הממסר, הוא משדר מיידית על ידי המשדר שנמצא בקרבתו. .( אות זה שמשודר מאנטנת הממסר הגבוהה, יגיע למקלטחשש RX אינו יכול לשדר על תדר הקליטה של המקלט TX משדר הממסר שהספק מוצאו הגבוה, יוזן למבוא המקלט ויגרום לו נזק. בנוסף יחסם המקלט על ידי השדה האלקטרומגנטי החזק של המשדר. לכן, תדר השידור ותדר הקליטה של הממסר אינם זהים. לצורך הדוגמא, המקלט קולט 1. השוני 61MHz 160 , המידע שנקלט עובר למשדר, אך משודר בתדר MHz בתדר בתדרים מבטיח שלא תהיה חסימת המקלט על ידי תדר המשדר. מהמבנה של תחנת הממסר, ברור שגם מקלט/משדר א' ו-ב' חייבים להכיל 160MHz תדרי קליטה ושידור שונים. במקרה הנ"ל, תדר השידור שלהם יהיה .161MHz ותדר הקליטה תקלה בתחנת הממסר לא תאפשר קשר בין מכשירים א' ו-ב' גם אם הם יימצאו בטווח ראייה, זאת עקב תדרי שידור/קליטה שונים זה מזה. במקרה בו תדרי ,(S IMPLEX כזה, יש לעבור במכשירי הקשר לערוץ שידור אחר (ערוץ השידור והקליטה זהים. במקרה כזה, טווח השידור יהיה מוגבל ותלוי בתנאי הקרקע.

תודה על ההסבר הנהדר.

בכיף הייתי מצטרף לאגודה רק הבעיות היחידות שמונעות ממני זאת, הן בעית הנגישות והנסיעה לת"א (אני מאיזור חיפה) והשנייה היא, בעית נגישות הציוד שלא נימכר בשוק כמו כל מכשיר חשמלי אחר, זה מסובך ובעייתי. אני בטוח שדנו בזה המון כבר לפני, לכן לא עלאה בדברים... שוב תודה על ההסבר המפורט.

שאלה נוספת בקשר לממסר

בכל פעם אני שומע מן קול מכני המבשר על כניסת "משתמש חדש" ומקריא בקול את אות הקריאה של אותו חובב, ממש כמו בצ'אט באינטרט, איך הוא יודע לזהות מי הוא אותו החובב שכרגע נכנס לממסר? תודה לעונים

4z5ca

New member
ממסר חיפה וה ECHOLINK

בוקר טוב, המערכת שאתה שומע נקראת ECHOLINK ומחוברת לאינטרנט פרטים נוספים והסבר באתר שלהם: http://www.echolink.org את ממסר כנען אתה מכיר ? 145.350 ? רשימת ממסרים של אגודת חובבי הרדיו בישראל אחרי שירגע הקיץ ואם תהיה הענות - אפשר לארגן ערב עיון בנושא חובבות רדיו במוזיאון המדע בחיפה עם הדגמות. תדהר 4Z5CA אגודת חובבי הרדיו בישראל

תודה, היענות אני בטוח שתהיה באיזור חיפה

באם תהיה כזו - אני אשמח להגיע. ובכלל, בלילה הספקתי ללמוד קצת על אקולינק, מערכת מדהימה, שימוש נכון ומוצלח (אם לא היחיד) ברשת האינטרנט והרדיו. מאוד התרשמתי, קצת אכזבה אותי הסרבלות של עניין הרישום למערכת (מטעמים מובנים כמובן, שצריך להיות חובב רדיו בכדי להתנסות במערכת הזו), אבל עדיין, שימוש יפה ונכון ושילוב מוצלח בין שני התחומים. פשוט רעיון חכם.

zukik

New member
חובבי הרדיו הם לא היחידים

וכנראה שלא המציאו את הגלגל .... http://www.chantrell.net/uk095/

למעלה