"15 שנים של פיתוח פשוט נמחקו"

נכתב ע"י: הדר פרבר

במסיבת עיתונאים בשטוקהולם אמר כי ישראל יצרה "מוות והרס" וכי הקהילה הבינ"ל לא עשתה דבר * "שלום רק אחרי החזרת רמה"ג, חלקים מי-ם ופתרון לפליטים"

ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, אמר, במסיבת עיתונאים בשטוקהולם (ה´, 31.8.06) כי נזקי המלחמה בלבנון נאמדים במיליארדי דולרים והדגיש כי למעלה מאלף אזרחים חפים מפשע נהרגו בהתקפות של צה"ל בלבנון, ואלפים איבדו את בתיהם. את הדברים אמר בפתח ועידת המדינות התורמות ללבנון שנערכה כאמור בשבדיה.

"15 שנים של פיתוח והתקדמות פשוט נמחקו", אמר בפתח דבריו והוסיף כי ישראל יצרה "מוות והרס" וכי הקהילה הבינלאומית עמדה מנגד ולא עשתה דבר. סניורה חזר על דברים שאמר אמש, על-פיהם לבנון לא ששה לחתום על הסכם שלום עם ישראל, והוסיף כי "עד שישראל לא תכיר בזכותם של הפלשתינים למדינה ולחזרת הפליטים ולנסיגה מכל האדמות הכבושות, ובכלל זה השטחים בירושלים, בלבנון וברמת הגולן", לא יהיה שלום.

סניורה פנה לקהל בניסיון לגייס כספים למען שיקומה של המדינה "עוד לפני בוא החורף". לדבריו השאיפה היא לגייס כ- 500 מיליון דולר מדי שנה ואמר כי האפשרות שהכספים יגיעו לידי חיזבאללה מגוחכים.

עודכן ב- 31/08/2006 15:13:00

a e q u i t a s

New member
אתם יודעים מה מצחיק

אתם יודעים מה מצחיק, הרמטכ"ל אמר 20 שנה אחורה? מה צה"ל פישל ב-5 שנים
, עכשיו ברצינות אני חושב שסניורה מתחיל לפזר קו יותר נוקשה מפעמים קודמות בגלל צורכי פנים לבנונים וגם בגלל שישראל דחתה את בקשת מזכ"ל האו"ם להסיר את מצור האוירי, יבשתי וימי מלבנון. המצור הזה הוא מן סוג של השפלה ישראלית בלבנון, ולכן בימים האחרונים אפשר לראות הקצנה מדורגת של ראש הממשלה הלבנוני, אם זאת אני צופה מן סוג של דיאלוג בין לבנון לישראל, וזאת בשל האינטרס הישראלי-לבנוני המשותף לדחוק את רגליהם של הסורים ולבודד אותם, גם ארה"ב שחייבת לשקם את היחסים עם מדינות ערב ואני מעריך שלבנון תהיה המדינה הראשונה. אגב גם הנזק לישראל נאמד במליארדי דולרים, רק הבדל היחידי שהשיקום יעשה מתקציבה הדל של ישראל.

אלון 58

New member
"שיקום" לבנון והסרת המצור...,

לא נועדו לצרכי האוכלוסיה,אלא כדי לחדש את ארסנל הנשק והטרור של נסראללה וכנופיתו.סיוע הומניטרי ללבנון=נשק לחזבאללה,לא משהו אחר,ואירופה תתן יד לזה.

פחות חשוב מה הוא אומר, מה שכן

אתה צודק, הוא הרי מדבר גם ובעיקר לעמו שלו, הוא לא ידבר על שלום והסדר עכשיו אחרי הרס כל כך רב בלבנון. מבחינתי, לא רוצה שלום?, לא צריך! יותר חשוב מה הוא יעשה, אני מקווה שישראל מבהירה ומדגישה את מה שנקרא ה"פאנץ ליין" או ה"שורה התחתונה", הרי יש הסדר, כן כתוב בו לא כתוב בו, זה בכלל לא משנה, הכל מגיע לדרגת היישום ומה שנגזר מאי יישומו, פשוט להבהיר דבר מאד פשוט, אם החטופים לא חוזרים אז מצד ישראל גם לא יהיה יישום מלא של ההסדר ויהיו הפרות, אם החיזבאללה בצורה כזו או אחרת וזה בכלל לא משנה למה ואיך תתחמש ותתחזק, אז ההסדר מבחינת ישראל ובוטל והיא תתקוף, זה הכל, בלי איומים, פשוט חד וחלק להבהיר את עמדת ישראל.

wakka1

New member
הוא צודק....

15 שנה הם אספו קטיושות, בנו בונקרים, גייסו חיילים.. ועכשיו איפה כל זה?!!?

לא בטוחה..

מצד אחד אני די מרחמת עליהם... נעשה להם הרבה הרס בגללנו, מצד שני זה היה נחוץ לנו. אני גם לא בטוחה מה סניורה רוצה. קודם חשבתי שהוא ירצה להגיע להסכם אתנו, ולהשמיד את החיזבאללה. אבל זה לא נשמע כך..

a e q u i t a s

New member
כמו שלאהוד אולמרט

כמו שלאהוד אולמרט יש לחצים פוליטיים פנים ישראליים, גם סניורה יש לחצים פוליטיים פנים-לבנוניים. אל תשכחי שישראל גם סירבה להסיר את המצור האוירי, ימי ויבשתי.. מצור כזה על מדינה אומר שאף אחד לא בא או יוצא ללא אישורה של ישראל, דבר זה פוגע בריבונות וזה בעצם סימן של השפלה לאומית. את לא מצפה מסניורה שיסכים בכלל לדבר על שלום, כל עוד המצור לא הוסר. זה מן סוג של סגר על מדינה שלמה.

כן,

אבל לפי דעתי צריך לדבר עם סניורה ולהגיד לו שאם הוא יסכים לעזור לנו לפעול נגד החיזבאללה אנחנו לא רק שנסיר את המחסומים, אלא גם נעזור למדינה עצמה להשתקם, הרי בסופו של דבר מי שהחליט להתמקם בלבנון זה החיזבאללה, ואנשים תמימים שאין להם שום קשר לעניין לא צריכים להפגע בגלל ארגון טרור...

למעלה