........

יעלי2

New member
........

במסגרת הלימודם יש לנו שיעור בן 5 שעות שבהפסקה כל שבוע צמד אנשים עושה "פריסה" (כמו בצבא). הכוונה שיהיה לכיוון משביע ולא שטויות. בשבוע הבא תורי. הבחורה שאיתי מביאה לחמים, בורקסים וסלט חצילים (קנוי). אני התנדבתי להביא סלט גבינה (2 גבינה לבנה 1/2 קילו שבפנים מערבבים ביצה קשה, עגבניה, זיתים, מלפפונים ובצל ירוק או עירית). בנוסף אני רוצה להביא עוד משהו. עוד סלט? בהחלט בא בחשבון אבל איזה סלט יחזיק מעמד (חסה פחות בא בחשבון כדי שלא יתעלף). תנור קרוב לוודאי שלא יהיה לי אז מאפים או פשטידה מחוץ לתחום. אולי בטטות עם רוזמרין במיקרו? אשמח להצעות ישימות ולא מורכבות כי זה יהיה בין סיום העבודה לשיעור (או יום קודם). תודה! נ.ב. מדובר על כ 14 איש.
 

shelycat

New member
............

יעלי מה דעתך על סלט תפוחי אדמה (יש המון ווריאציות) או סלט קוסקוס או איזה סלט פסטה קר? כולם עמידים יחסית ומשביעים.
 

יעלי2

New member
...........

סלט תפוחי אדמה כבר כיכב פעמיים בשתי ווריאציות אז אני בעד לגוון. סלט פסטה נשמע מעולה. גם קל הכנה, גם מוגש קר וגם משביע. יש לך מתכון טוב?
 

אתי@

New member
סלט פסטה, כמו שכתבתי פעם להדר...

אין לי מתכון, אני עושה לפי מה שיש בבית: בעיקרון מתבלת בשמן זית, שום ובלסמי, שזה התיבול המועדף עלינו. מבחינת תוספות - השילוב המנצח: פטריות טריות, זיתים, עגבניות מיובשות, גבינה מלוחה, עלי בזיליקום. אבל בהחלט אפשר גם: עגבניות שרי, תירס, פלפלים, צנוברים, הכל תלוי במה שיש בבית, וכמובן שמה שיש בבית משתלב טוב ביחד לפעמים עושים סלט ירקות ומוסיפים פסטה ורוטב פסטו וגם יוצא סלט פיצוצי.
 

shelycat

New member
בערך כך.........

את סלטי הפסטה שלי אני מאלתרת לי עם מה שיש בבית אבל בעיקרון הבסיס הוא כזה: חבילה של פסטה (אני מעדיפה פוזילי קטנים (יש גם גודל רגיל) של ברילה) גבינה בולגרית שמפוררת פנימה (אני משתשמשת בזאת של 5% של גד) כמה פלפלים אדומים מתוקים (מהסוג הארוך)שחרכחתי והורדתי מהם את הקליפה וחתכתי לקוביות טבעות זיתים ירוקים ושחורים. לפעמים אני מכניסה עגבניות שרי. וזה הבסיס בערך בנוסף אני מוסיפה גם מיץ מחצי לימון בערך ל"עסק" וזהו, לא צריך ממש לתבל כי המלח מגיע מהבולגרית והשמן מהזיתים. בכל מקרה אנחנו אוהבים את סלט הפסטה שלנו בסגנון ה"יווני" הזה והוא די מוצלח לטעמנו.
 

shelycat

New member
וכמובן שכחתי.......

וכמובן שכחתי פטריות שאני תמיד מוסיפה.
 

Hadar p

New member
יש כאן אחת בעבודה שמכינה סלט פסטה

לעצלנים. מבשלת פסטה לפי הוראות היצרן. כשמוכן מוסיפה שמן זית, קובית שום, קובית בזיליקום מערבבת הכל וזהו מוכן! הקוביות הן אלו שמוכרים בסופר קפוא מגשית קטנה עם איזה 12 קוביות. אפשר להוסיף לזה עגבניות מיובשות וזיתים שחורים! אגב גם לחם בירה את יכולה להכין אין פשוט מזה....קמח אוסם קטן, 3/4 בקבוק בירה קטן (רק אם צריך תשימי בקבוק שלם!), זיתים שחורים ועגבניות מיובשות! לתנור! יוצא אחלה!
 

אתי@

New member
הבטטות יכולות להיות מצוינות

ואפשר להגיש גם קרות. גם סלט תפו"א אפשר להגיש קר.
 

Hadar p

New member
אמפנדרס אולי.... אבל זה קצת בעייתי

בגלל המאפים שכבר יש... עוד סלטים? טונה? אבוקדו? לא הייתי ממליצה על סלט עם מיונז בגלל שמיונז יכול להחמיץ! אפשר לטגן לביבות בטטה, תפו"א, תירס וגם לביבות ירקות או עשבי תיבול ולא חייבים להגיש את זה חם גם טמפרטורת החדר זה טוב.
 

יעלי2

New member
אין איפה לחמם שם

הכל צריך להיות עמיד ומיונז לא טוב מהבחינה הזו. מישהו עשה בבטות במיקרו בלי שמנת מתוקה (יש כמה שלא נוגעים במוצרי חלב).
 

אתי@

New member
אני../images/Emo70.gif

אני תמיד מבשלת תפו"א ובטטה במיקרו, לפני שאני משתמשת בהם. יוצא בסדר גמור.
 

Hadar p

New member
תו"א ובטטה במיקרו....אפשר כך!

אפשר לקנות שקית כזו של תפוחי אדמה הן קטנטנים כאלו מדליקים לדעתי או לחתוך תפוחי אדמה לחתיכות. לחתוך בטטה לפרוסות לתבל בשמן זית שום מלח גס פלפל שחור ורוזמרין.... אפשר לבשל את זה בתנור ורק לחמם במיקרו או לבשל את זה במיקרו! יוצא מצוין!
 

יעלי2

New member
הדר יקירתי, את לא מפנימה! ../images/Emo9.gif

התנור שלנו שבק ועד שלא נקנה חדש אין תנור! מצחיק אותי שאת לא מסוגלת לחשוב לעשות משהו בלי להתחשב בתנור. זה כמו שפתאום לא יהיה לך שעון על היד. יקח לך זמן לקלוט שהוא לא שם למרות שתסתכלי על היד 80,000 פעם ביום. לכן המיקרו הוא אופציה (או לאלתר תנור אצל משפחה).
 

Hadar p

New member
למה לא מפנימה!?../images/Emo5.gif../images/Emo7.gif תכיני במיקרו!

לא אמרתי שחייבים תנור! בהחלט אפשר להכין במיקרו!
 

דנהקמה

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo6.gif

אמרת שאפשר להכין בתנור ורק לחמם במיקרו
מה שחשוב זה שהבנתי את העיקרון
 

Hadar p

New member
כתבתי בכותרת: תפו"א בטטה במקרו

ובתוך ההודעה כתבתי ....אפשר לבשל את זה בתנור ורק לחמם במיקרו או לבשל את זה במקרו...
 

fila

New member
בטטות במיקרו

אמא שלי בורסת לפרוסות בעובי 1-1.5 ס"מ ומפזרת מעל קינמון, אני אישית לא אוהבת בטטה, אבל שמעון אחי וההורים שלי מאוד אוהבים איך שזה יוצא.
 

נופר30

New member
סלט חסה יחזיק מעמד

אם תוודאי שהחסה מיובשת היטב היטב ( אני מייבשת במייבש חסה , לא לצחוק ) ואם לא תשימי עגבניות חתוכות ו / או רוטב אני הייתי ממליצה לך להכין את העגבניות בקופסא נפרדת ואת החסה בקופסא נפרדת ושאר הירקות בקופסא שלישית ( שתהיה גם להגשה ) ואז ברגע האחרון מוספיה את החסה + עגבניות+ רוטב וזהו חוץ מזה אפשר לעשות עוד סלט אחד או סלט ירקות בלי חסה ( כי קצת קשה לאכול לחמים רק עם שני סוגי דברי מריחה מעל ) אולי סלט תפוחי אדמה ( ולא עם מיונז אלא עם יוגורט? ) או שאולי סלט דלעת ( כמו שעושים המרוקאים עם הקוסקוס ?) או אולי סלט שומר עם רימונים או סלט כרוב ( עם לימון שמן ופיטרוזליה ) או סלט כרוב וגזר עם מיונז או סלט תירס או פילפלים קלויים ( או מוחמצים או עם שמן ושום ולימון ) אם יעלה לי משהו נוסף ארשום ואם את רוצה אחד מהמרשמים הבאים תבקשי בהצלחה
 

kisses

New member
יעלי מה דעתך על זה

ספגטי ברוטב רוקט וריקוטה "ריבר קפה", מסעדה איטלקית לונדונית, אהובה וכך גם ספר הבישול שלה". הספר החדש מוצלח לא פחות. מתוכו המתכון הבא: חומרים: 500 גרם ספגטי 1 ק"ג עלי רוקט 100 מ"ל שמן זית כתית מעולה 3 שיני שום, קצוצות גס 4 כפות בזיליקום, חתוך לרצועות 2 פלפלוני צ´ילי, נקיים מגרעינים וקצוצים מלח ופלפל שחור, טחון טרי 200 גרם ריקוטה, מעוכה קלות במזלג 150 גרם פרמזן, מגוררת * מוודאים שעלי הרוקט נקיים ויבשים וקוצצים חצי מכמות העלים. * בסיר גדול מחממים 2 כפות שמן זית. מטגנים קלות את השום, עד שהוא מתחיל להזהיב ומוסיפים את הבזיליקום ואת עלי הרוקט השלמים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהרוקט מתרכך, 3-2 דקות. * מעבירים את תכולת הסיר (כולל הנוזלים) למעבד מזון ומעבדים בזהירות (משתמשים בכפתור ה"פולס"). מוסיפים חצי מכמות עלי הרוקט הקצוצים ומעבדים קצרות. מוסיפים פלפלוני צ´ילי, מלח, פלפל ואת שמן הזית שנותר. * מבשלים את הספגטי בכמות נדיבה של מי מלח רותחים. מסננים, מחזירים לסיר ומוסיפים את רוטב הרוקט. מערבבים בעדינות כדי שכל הספגטי יכוסה ברוטב. מוסיפים את הריקוטה ואת שאר עלי הרוקט הקצוצים. מתבלים ומגישים בתוספת פרמזן.
 
למעלה