..

רשר

Well-known member
מנהל
רוצה להשתמש בשטח אבל יש שם שוחת ביוב גדולה. הגעתי בעומק, לעיגול בטון ובאמצע מכסה עגול מבטון.
מחפש שיטה שאפשר יהיה בעתיד להכנס לשוחה אבל מהצד. האם אפשרי?
האם אפשר להחליף העיגול באליפסה מבטון והמכסה יהיה מונח בקצה?
מחפש אינסטלטור מומלץ שיצוק לי או אם יש מפלסטיק מוכן?
ראה כאן דיון בנושא https://www.tapuz.co.il/threads/איך-ניתן-להניח-קרמיקה-מעל-שוחת-ביוב.15665544/

רשר

Well-known member
מנהל
כל שרברב רציני יודע לשנות גבהים של מכסי שוחות להתאמה לשטח
לא הבנתי למה אתה רוצה "כבד וחד פעמי" - בדיוק מה שאסור להניח מעל שוחת ביוב,
כי ביום שיעלו כל תוצרי השכנים בתוך ביתך תרצה מאוד מכסה שניתן לפתוח

garfild75

New member
למעשה אתה רוצה להעביר את השוחה בלי להעביר אותה....ע"י זה שתמצא דרך להזיז את מיקום התקרה של השוחה...בגדול זה אפשרי אך לא מומלץ...צריך לבדוק קודם כל מה היא מנקזת מאיפה ולאן , מה העומק שלה וכו...ע"מ להעריך את הפונקצינליות של השוחה וגם ביחס לשוחות אחרות על אותו הקו....כלומר שיש מצב שאין מניעה מלהזיז...אבל יש צורך בראיה כוללת על כל הקו שפכים ולא רק על שוחה בודדת

dudi4321

Active member
למעשה אתה רוצה להעביר את השוחה בלי להעביר אותה....ע"י זה שתמצא דרך להזיז את מיקום התקרה של השוחה...בגדול זה אפשרי אך לא מומלץ...צריך לבדוק קודם כל מה היא מנקזת מאיפה ולאן , מה העומק שלה וכו...ע"מ להעריך את הפונקצינליות של השוחה וגם ביחס לשוחות אחרות על אותו הקו....כלומר שיש מצב שאין מניעה מלהזיז...אבל יש צורך בראיה כוללת על כל הקו שפכים ולא רק על שוחה בודדת
הגדרת בדיוק מה שאני רוצה.
זה רק מנקז ביוב שלי. פעם עשיתי שינוי וחפרתי צינור עוקף שנשפך כמו מפל לשוחה המרכזית.
אני צריך רק להזיז את המכסה בערך חצי מטר הצידה, לשבור את הדופן המקורית באותו צד ולמלא או להרכיב צינור בקוטר של השוחה, כמו מכסה ביוב מפלסטיק. פעם נכנסתי ולזכרוני עבר את הראש כלומר סביבות 2 מטר עומק.
הצינור- דופן חדש יהיה בזוית. הכניסה עם סולם.
הג'וקים שרחשו סביבי אז, זה עדיין סיוט. :)

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
הגדרת בדיוק מה שאני רוצה.
זה רק מנקז ביוב שלי. פעם עשיתי שינוי וחפרתי צינור עוקף שנשפך כמו מפל לשוחה המרכזית.
אני צריך רק להזיז את המכסה בערך חצי מטר הצידה, לשבור את הדופן המקורית באותו צד ולמלא או להרכיב צינור בקוטר של השוחה, כמו מכסה ביוב מפלסטיק. פעם נכנסתי ולזכרוני עבר את הראש כלומר סביבות 2 מטר עומק.
הצינור- דופן חדש יהיה בזוית. הכניסה עם סולם.
הג'וקים שרחשו סביבי אז, זה עדיין סיוט. :)
מה שחשוב זה 2 דברים:
1. שתהיה גישה לצנרת הפנימית ולמעבר שביניהם בתחתית השוחה. במידה שנדרשת כניסה לתוך השוחה, שהכניסה תהא אפשרית.
2. שכל המעבר יהיה אטום, כדי למנוע חדירת שורשים ושאר מזיקים. יתכן שתוכל להשיג אביזרי פלסטיק מתאימים וזה יהיה עדיף.

למעלה