16 ורדים

bshuval

New member
16 ורדים

לאור השרשור האחרון לגבי התבנית המחזורית של 16 ורדי קאוואסאקי, מצאתי לנכון לספר לכם קצת פיקנטריה בקשר לזה. פול ג'קסון כתב בעבר ספר שנקרא האנציקלופדיה של אוריגאמי ואומנות הנייר. הספר הכיל סוגים שונים של אומנות נייר, וכן פרק על אוריגאמי. בספר הופיעו תצלומים (ללא הוראות) של קוביית האניגמה, ושל התבנית המחזורית. התמונות האלה יצרו ממש מהומה בעולם האוריגאמי. כולם רצו לקפל אותם, והתעוררה תנועה גדולה של reverse engineering של הדגמים מתוך התמונות. ההוראות שבאינטרנט הו תולדה של אותה מהומה. אולי תבקשו מפול להביא את הספר למפגש כדי שתראו את התמונה שהתחילה את הכל...

ittaih

New member
מעניין מאוד.

עכשיו אני מבין משהו ממה שמצורף להוראות (בדף שגילה קישרה אותנו אליו) על reverse engeneering. אכן, מעניין. יש לי עדיין שאלות בקשר לזה, אבל לא עכשיו.

bshuval

New member
אתה מוזמן לשאול

אבל אני לא מבטיח שאני אדע לענות... אני אישית קיפלתי את הדגם פעם אחת, והייתי עצלן - הדפסתי את תרשים הקפלים, וקיפלתי ישירות עליו...

גילה או

New member
משהוא בדגם הזה באמת "תפס" אותי חזק

לראיה קיפלתי 64 פיתולים .עוד לא הפכתי את זה ל64 ורדים כי לא קיפלתי אלכסונים .אבל זה אתגר בפני עצמו.

bshuval

New member
גילה - חשבתי ש"תם עידן פיתולים"...

אני רואה ששינית את דעתך... כל הכבוד על ההשקעה. בספר אוריגמידו יש תמונה של קיפול מחזורי של הרבה ורדים (המספר פרח לי מהראש), הרבה יותר מ-16.

giladznaor

New member
היד פתוחה והפנקס רושם

אבל אני שמח שחזרת למה שאת כנראה אוהבת. קיבלתי מכריס פאלמר CD עם תרשימי קפלים של כמה מההמצאות החדשות שלו. הוא הראה לי תבנית מחזורית שיוצרת מעין מעטפה, וכשפותחים אותה היא ישר נסגר לצורה של פרח עם המקום להודעה במרכז. אני לא יודע אם יש הוראות על הCD, כי עוד לא עיינתי בו. פרטים נוספים בקרוב. נ.ב. כריס מספר שהוא בד"כ מעדיף להדפיס את התרשימים ולקפל עליהם, במקום להתחיל על דף נקי, כך שכנראה שזה "בסדר" לבלף קצת ולחסוך קצת זמן...

למעלה