16/75

Harrington

Well-known member
מנהל
על-פי הפרסומים מתוך 75 מקרי רצח במגזר הערבי שבוצעו עד כה ב2020, 'רק' 16 היו מקרי רצח של נשים.

כמובן שכל נפגע הוא אחד יותר מדי וזה חסר משמעות אם זו אשה או שזה גבר. אבל בהנחה (לא בדוקה) שמבחינת אחוזים המספרים דומים לזה שבמגזר הכללי (כ21% אם אני לא טועה), מדוע התשקורת עוסקת בעיקר אם לא רק במה שמכונה 'רצח נשים'? מדוע זה מקבל את עיקר תשומת הלב? מדוע זה מוגדר כבעיה בעוד שאל האלימות הכללית, קרי כלל מעשי הרצח, בקושי מתייחסים?
אמנם לאלימות במגזר הערבי יש התייחסות, אבל זה מוגבל למגזר הערבי בעיקר (ולענ"ד נובע במידה רבה מזהות הכתבים שעוסקים בזה כמו גם מהעלאת הנושא על-ידי נבחרי הציבור הערביים). מתי שמעתם פעם אחרונה דיון תקשורתי בשאלת מקרי הרצח בישראל במגזר הכללי? מה מיוחד כל כך ברצח נשים דווקא שהחמישית הזאת שבו עסקינן תופס את עיקר הפוקוס?

שמלת תחרה1

Well-known member
על-פי הפרסומים מתוך 75 מקרי רצח במגזר הערבי שבוצעו עד כה ב2020, 'רק' 16 היו מקרי רצח של נשים.

כמובן שכל נפגע הוא אחד יותר מדי וזה חסר משמעות אם זו אשה או שזה גבר. אבל בהנחה (לא בדוקה) שמבחינת אחוזים המספרים דומים לזה שבמגזר הכללי (כ21% אם אני לא טועה), מדוע התשקורת עוסקת בעיקר אם לא רק במה שמכונה 'רצח נשים'? מדוע זה מקבל את עיקר תשומת הלב? מדוע זה מוגדר כבעיה בעוד שאל האלימות הכללית, קרי כלל מעשי הרצח, בקושי מתייחסים?
אמנם לאלימות במגזר הערבי יש התייחסות, אבל זה מוגבל למגזר הערבי בעיקר (ולענ"ד נובע במידה רבה מזהות הכתבים שעוסקים בזה כמו גם מהעלאת הנושא על-ידי נבחרי הציבור הערביים). מתי שמעתם פעם אחרונה דיון תקשורתי בשאלת מקרי הרצח בישראל במגזר הכללי? מה מיוחד כל כך ברצח נשים דווקא שהחמישית הזאת שבו עסקינן תופס את עיקר הפוקוס?
מי רצח את הגברים הערבים?
נשים או גברים?
אם הגברים רצחו גברים הפוקוס ברור.

משתפרת1

Well-known member
ברור ומוסכם שצריך לדאוג לאשה שיש בסביבתה גבר אלים. אבל באותה מידה יש לדאוג לגבר שבסביבתו גבר אלים אחר.
רק שמרבית מקרי הרצח במגזר הכללי הם על רקע עברייני, כשגבר אלים רוצח גבר אלים אחר שבנסיבות שונות היה רוצח אותו.
אני מודעת לכך שבמגזר הערבי יש יותר מקרים של רצח על רקע סכסוכי חמולות מאשר במגזר היהודי. במקרה הזה אכן הנרצח נמצא בסיטואציה דומה לזה של אישה שנרצחת ע"י בני זוגה.
לראיה: כשהקשיש ירה למוות בגבר שהתעמת איתו על החניה בחניון היו כתבות רבות, והנושא עלה גם חודשים רבים אחרי המעשה. כשהרצח על רקע עברייני הוא נעלם מהמרקעים ומהעיתונים למחרת.
לגבי רצח נשים (יהודיות או ערביות): מרבית הרוצחים הם בני זוגן, מעט מהם- בני משפחה של בן הזוג שמבצעים את ה"עבודה" עבורו, או (בעיקר במגזר הערבי) בני משפחת האישה (על רקע כבוד המשפחה). מעט נשים נרצחות על רקע עברייני.
באיזה מקום זה נשמע כאילו לעבריינים שמחוסלים "מגיע" מה שקיבלו, בעוד לתמימים יותר (ומה לעשות, לרוב זו האישה) לא. לכן התקשורת עסוקה יותר בסוג השני.

Harrington

Well-known member
מנהל

רק שמרבית מקרי הרצח במגזר הכללי הם על רקע עברייני, כשגבר אלים רוצח גבר אלים אחר שבנסיבות שונות היה רוצח אותו.
רק אבהיר ואזכיר שהבאתי את המגזר הערבי כדוגמה בלבד (פשוט כי אתמול שמעתי את המספרים לגביו אז היה לי נוח יותר כך). אבל השאלה היא כללית וגורפת.
אני מודעת לכך שבמגזר הערבי יש יותר מקרים של רצח על רקע סכסוכי חמולות מאשר במגזר היהודי. במקרה הזה אכן הנרצח נמצא בסיטואציה דומה לזה של אישה שנרצחת ע"י בני זוגה.
ומכאן בדיוק השאלה מדוע אנו עוסקים כמעט אך ורק בסוגיית 'רצח נשים' דווקא. מדוע אשה שנרצחת, טרגי ככל שזה יהיה, פותח מהדורות בעוד שגבר שנרצח מוצא את עצמו בידיעה של 3.5 שניות אחרי 20 דקות פוליטיקה (סתם דוגמה מומצאת, אבל לצורך ההמחשה).
לראיה: כשהקשיש ירה למוות בגבר שהתעמת איתו על החניה בחניון היו כתבות רבות, והנושא עלה גם חודשים רבים אחרי המעשה. כשהרצח על רקע עברייני הוא נעלם מהמרקעים ומהעיתונים למחרת.
שם העיסוק נבע לענ"ד מהטרגיות של האירוע. גם מצד משפחת הקורבן וגם מצד היורה. אבל עדיין גם אם מדברים על האירוע עצמו, זה לא תופס את הכותרות כמו שרצח אשה עושה זאת (גם אם נרצחה ללא כל קשר לעניינים רומנטיים).
מעט נשים נרצחות על רקע עברייני.
לא בדקתי נתונים אבל אני לא בטוח שזה נכון. לפני שנה זכור לי שנרצחה אשה על רקע עברייני ובקומונה שלנו נפתחו 2 שרשורים בעניין רצח נשים בעקבות כך (על-ידי אותה גולשת, אבל זה לא העניין). זה חרה לי אז ועל זה בדיוק אני מדבר.
באיזה מקום זה נשמע כאילו לעבריינים שמחוסלים "מגיע" מה שקיבלו, בעוד לתמימים יותר (ומה לעשות, לרוב זו האישה) לא. לכן התקשורת עסוקה יותר בסוג השני.
אני מסופק אם זה מדויק. שוב, לא בדקתי אמפירית. אבל גבר שיירצח, גם אם בטעות, יקבל הרבה פחות כותרות מאשה שתירצח. אני סבור שזה כך בתקשורת אבל בעיקר בהתייחסות של ארגוני נשים וכדו'. לא נראה במקרה של הגבר הפגנות ענק נגד מעשי אלימות ורצח. לא נשמע פוליטיקאיות מזועזעות מתראיינות כאילו אין מחר. לא נשמע, הפלא ופלא, התקפות על הממשלה על אי-העברת תקציבים לטיפול בנושא. ועוד.

כמה מתוכן נרצחו ע"י בני זוג או בני משפחה?
כמה מהגברים נרצחו ע"י בת זוג או קרובי משפחה?
כמה מהנשים נרצחו בשל היותן נשים לעומת כמה מהגברים נרצחו בשל היותם גברים?

יש בהחלט הבדל בין אישה שנרצחה בגלל היותה אישה לבין גבר שנרצח כיוון שהיה מעורב בסכסוך בין עבריינים.

Harrington

Well-known member
מנהל
כמה מתוכן נרצחו ע"י בני זוג או בני משפחה?
כמה מהגברים נרצחו ע"י בת זוג או קרובי משפחה?
אין לי מושג אך מן הסתם חלק מהם.
כמה מהנשים נרצחו בשל היותן נשים לעומת כמה מהגברים נרצחו בשל היותם גברים?
מדוע זה צריך לשנות?
יש בהחלט הבדל בין אישה שנרצחה בגלל היותה אישה לבין גבר שנרצח כיוון שהיה מעורב בסכסוך בין עבריינים.
כן, הבנתי שיש הבדל :). או בכל אופן, הבנתי שיש מי שסבור שיש הבדל. רק לא הבנתי עדיין מהו ההבדל בדיוק.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם במקום נשים היה כתוב יהודים או חרדים כנראה היית מבין.
אולי. אבל לא כתוב יהודים ולא כתוב חרדים. למעשה לא כתוב כלום זולת מה שאני כתבתי :).
כך ששאלתי בעינה עומדת. ככל שיש תשובה עניינית-מהותית עליה, ולא סתם 'אם כך אז כך', אשמח ללמוד.

אולי. אבל לא כתוב יהודים ולא כתוב חרדים. למעשה לא כתוב כלום זולת מה שאני כתבתי :).
כך ששאלתי בעינה עומדת. ככל שיש תשובה עניינית-מהותית עליה, ולא סתם 'אם כך אז כך', אשמח ללמוד.

הכל עניין של אג'נדה...
ארגוני הנשים אלו אירגוני סרק אבל בעלות כח תקשורתי רב...
למה? כי אירגוני הנשים הן שמאלניות בעבור אג'נדות שמאל...
שמתאים כמו כפפה ליד לכלי התקשורת השמאלניים...
לכן כאשר עסקינן ברצח נשים הן מסרבות בעקשנות להפריד
בין רצח בחברה הערבית לבין רצח במגזר היהודי...
למה? לא תואם את הג'נדה... אבל במציאות ברור שרצח נשים
במגזר הערבי לא דומה למה שקורה במגזר היהודי...

אבח"י

Well-known member

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
לא יכלתי, הרינג-טון
כמה אפשר לעוות ולהסית ולרקוד על הדם על בסיס הנחה לא בדוקה.
כמה אפשר לקחת נושא כלכך קשה, של רצח נשים מסיבות של "כבוד משפחה" ולחבר לרצח גברים על בסיס עברייני או אחר ולעשות ממנו טענה כנגד התקשורת?
אחר כך אתה מתפלא שאני בעיקר מתעסק ברטוריקה הגרועה שלך?
כל שאתה כותב זה רטוריקה ריקה מתוכן שמטרתה - להרגיז, להטריל.

Harrington

Well-known member
מנהל
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
כפי שידעת (או יכולת לדעת) מראש, לא טרחתי לקרוא מעבר לשורות אלו.
אם יש לך משהו ענייני להגיב לדברי, אשמח להתעדכן. עד אז, אין לי אלא לאחל לך המשך הנאה במשחק העצמי שאתה עוסק בו.

ai27

Well-known member
לא יכלתי, הרינג-טון
כמה אפשר לעוות ולהסית ולרקוד על הדם על בסיס הנחה לא בדוקה.
כמה אפשר לקחת נושא כלכך קשה, של רצח נשים מסיבות של "כבוד משפחה" ולחבר לרצח גברים על בסיס עברייני או אחר ולעשות ממנו טענה כנגד התקשורת?
אחר כך אתה מתפלא שאני בעיקר מתעסק ברטוריקה הגרועה שלך?
כל שאתה כותב זה רטוריקה ריקה מתוכן שמטרתה - להרגיז, להטריל.
למה בסיס ההנחה לא בדוק?
למה נראה לך שאדם נורמטיבי שאינו עבריין ילך לרצוח אישה על בסיס טענת "כבוד"?
במה שונה עבריין שרוצח עבריין אחר על עניין "כבוד" מעבריין שרוצח את אשתו על עניין "כבוד"?
בקיצור - מדובר בטימטום.

מכיוון שאינכם מסוגלים לחשוב שתיתכן אפשרות כזו,
אתם מקשקשים שמדובר בעניין של נשים או משפחה או רומנטיקה.
אבל מדובר בעניין של אלימות.
היום הוא רוצח את אשתו,
ומחר את מי שעקף אותו בכביש או העז לדבר אליו בזילזול,
להכל יש אותו תירוץ
"כבוד".

משתפרת1

Well-known member
רק אבהיר ואזכיר שהבאתי את המגזר הערבי כדוגמה בלבד (פשוט כי אתמול שמעתי את המספרים לגביו אז היה לי נוח יותר כך). אבל השאלה היא כללית וגורפת.

ומכאן בדיוק השאלה מדוע אנו עוסקים כמעט אך ורק בסוגיית 'רצח נשים' דווקא. מדוע אשה שנרצחת, טרגי ככל שזה יהיה, פותח מהדורות בעוד שגבר שנרצח מוצא את עצמו בידיעה של 3.5 שניות אחרי 20 דקות פוליטיקה (סתם דוגמה מומצאת, אבל לצורך ההמחשה).

שם העיסוק נבע לענ"ד מהטרגיות של האירוע. גם מצד משפחת הקורבן וגם מצד היורה. אבל עדיין גם אם מדברים על האירוע עצמו, זה לא תופס את הכותרות כמו שרצח אשה עושה זאת (גם אם נרצחה ללא כל קשר לעניינים רומנטיים).

לא בדקתי נתונים אבל אני לא בטוח שזה נכון. לפני שנה זכור לי שנרצחה אשה על רקע עברייני ובקומונה שלנו נפתחו 2 שרשורים בעניין רצח נשים בעקבות כך (על-ידי אותה גולשת, אבל זה לא העניין). זה חרה לי אז ועל זה בדיוק אני מדבר.

אני מסופק אם זה מדויק. שוב, לא בדקתי אמפירית. אבל גבר שיירצח, גם אם בטעות, יקבל הרבה פחות כותרות מאשה שתירצח. אני סבור שזה כך בתקשורת אבל בעיקר בהתייחסות של ארגוני נשים וכדו'. לא נראה במקרה של הגבר הפגנות ענק נגד מעשי אלימות ורצח. לא נשמע פוליטיקאיות מזועזעות מתראיינות כאילו אין מחר. לא נשמע, הפלא ופלא, התקפות על הממשלה על אי-העברת תקציבים לטיפול בנושא. ועוד.
טוב, אני לא חושבת כמוך. הרעש שהרצח בחניון עורר היה לא פחות מהרעש בעקבות רצח אישה, וקיבל כותרות רבות. גם כשנרצחים חפים מפשע (טעות בזיהוי, או עבריין שיורה באופן מסיבי או מפוצץ מקום מאוכלס ומחסל גם חפים מפשע ביחד עם אובייקט המטרה שלו) שומעים על זה רבות, כפי שקרה במקרה ירי בחוף בת-ים.
בנוגע לרצח נשים- אתה זוכר את הרצח על רקע עברייני, אך הוא מקרה בודד כשכמעט כל מקרי הרצח האחרים הם על רקע של קנאה, שנאה, נקמה של בן זוג או בן משפחה. בעוד רוב מקרי הרצח של גברים הם על רקע עברייני.
מה שכן, זה משגע שיש כל כך הרבה נשק לא חוקי בכל כך הרבה ידים עברייניות, ואנשים שעבורם חיסול הוא הליך מקובל.

למעלה