160 מ"ג ברזל ביום - הכיצד?

Neta558

New member
160 מ"ג ברזל ביום - הכיצד?

בבדיקת הדם האחרונה שלי התגלתה ירידה קלה בכמות הברזל. הרופאה מיד רשמה לי כדורי ברזל (דיון בהודעה נפרדת), אך לאחר שביקשתי לבחון אפשרות של השלמה דרך התזונה, היא טענה שעלי לצרוך 160 מ"ג ברזל ביום. ועכשיו, ילדים, עיזרו לנטע למצוא הרכבי מזונות שונים המכילים 160 מ"ג והם ברי-אכילה לאורך יום שלם..
... נטע (בינתיים-רצה ללקק עמודים בכדי לספוג קצת ברזל לגוף)

haleth

New member
בבקשה:

על ברזל באתר IVU. ותגידי, מנהלת - את מוכנה לשרשר את ההודעוח שלך כמו שצריך?!

haleth

New member
ועוד משהו

מה קורה עם כל המתכונים שאנו מציפים בהם את הפורום?
ועכשיו אני הולכת לחבר שיר לתהילת נטע. לא יודעת אם יהיה לי זמן לגשת לתחרות, אבל זמן לחיבור השיר אמצא - כי זו באמת משימה ראויה מעין כמוה! *ליקוק*

פרוסטיס!

וכל מני שטויות אחרות שכאלה. אני אוהב אותם בלי חלב. והם ממש ממש בריאים יש בפרוסטיס תיאמין, ריבופלאבין, ניאצין, ויטמין B6, חומצה פולית ויטמין B12, ברזל וסידן. אני אוכל המון המון פרוסטיס, זה ממש טעים.

מסכנה...

עכשיו כל היום את צריכה לאכול רימונים אדומים ומתוקים... ("אבאמא, הרופא אמר שאתם צריכים לקנות לי הרבה רימונים. ולקלף לי אותם.") חוצמזה, נראה לי ש... טחינה, עדשים, תאנים מיובשות, חומוס, אפונה, נבטים... ובזנטים. הרבה בזנטים.

Neta558

New member
תגובות והבהרות...

הבאת תעזו להעיר לי על שרשור לא נכון?
בכוונה לא שרשרתי, כי רציתי להפריד בין השאלה לבין הגיגי על מערכת הבריאות... נה נה בננה וגס גס אגס לכולם...
את רשימת המאכלים שמכילים ברזל יש לי, הבעיה היא לנסות להרכיב מהם הרכבים שונים שמכילים בסה"כ לפחות 160 מ"ג. לפי כמויות ברזל במזון מן הצומח שמצאתי, זו נראית כמות דיי גדולה של ברזל... רעיונות? נטע (ממשיכה ללקק עמודים, לפחות עד שיעל תחזור)

פתרון מ-ע-ו-ל-ה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בואי נפתח את רעיון הרימון. שימי לב לאלגוריתם הבא: 1) אבאמא או חבר/ה שפוט/ה מקלף ומפריד לך רימון. 2) את אוכלת אותו (שהחבר/ה יקחו איזה תפוח מהמקרר - רימונים זה לא בשבילם!!) 3) האם עברת את ה-160 מ"ג? 4) אם לא - לחזור ל-1. 5) אם כן, הגיע זמן לשנ"צ. 6) סיים.

rastotman

New member
חברות מטורפות שלי צעקו עלי בראש השנ

-ה שאם אני אוכל את הגרעינים של הרימון אני אמות בייסורים קשים- לפחד?
.

princess black

New member
אימאלה!!! זה נראה כמו

אלגוריתם משיעור מחשבים... בבקשה אל תנסח את זה יותר ככה...

../images/Emo18.gif טעות נוראית!!!

ההמלצה של הרופאה היא נוראית ופשוט מהווה רשלנות רפואית מהרמה הראשונה: המלצות ברזל (בדקתי כמה משרדי בריאות וועדות רופאים): לגברים - 8-15 מ"ג ביום. לנשים - 12-18 מ"ג ביום. לנשים בהריון או מניקות - 25-30 מ"ג ברזל ביום. ועכשיו למידע המזעזע ביותר: חסם צריכה עליונה הוגדר ע"י אחת מועדות הרופאים שמצאתי - הוא מוגדר על 45 מ"ג ביום! צריכה מוגברת של ברזל גורמת לשיחרור עודף של רדיקלים חופשיים - דבר שמהווה סכנה ישירה להיווצרות של סרטן. ההמלצה של הרופאה שלך היא פשוט רשלנות לשמה. חשוב לציין גם שהגוף אינו מנקה את עצמו מ"מנת יתר" של ברזל, כפי שהוא עושה ברבים מהויטמנים והמינרלים - ולמעשה הדרך היחידה לנקות את עצמך ממנת יתר של ברזל (או באופן כללי להוריד את רמות הברזל בדם) זה ע"י תרומת דם , הגיוני מאוד שהירידה ברמת הברזל אצלך, שבכלל לא חרגה מהתחום הנורמלי והייתה ירידה קלה מאוד - נגרמה בגלל התרומת דם שלך ותו לא!

למעלה