...

שבז

New member
...

הייי..... אוקיי... אין לי שום דרך לפאגאניזם ולמאגיה ולכול מני דברים כאלה (בנתיים) פשוט מאז ומתמיד מצאתי את הדברים האלה מעניינים אותי... הסתכלתי קצת בהיסטורי של הפורום ושאלה די גדולה עלתה לי במוח יותר נכול שתי שאלות: א) מה זה לעזאזל חג היול ב) הבנתי שאתם מאמינים בריבוי אלים... אתם יכולים לפרט, כאילו זה אלים מוצהרים כמו האלים הרומאים או כול מיני יישויות חזקות שלא ידוע כמה יש ושמות וכול זה

Justin Angel

New member
כולכם פחדנים.

ברצינות, להשאיר לי לענות לו? אוקיי... א. יול הוא חג. עוד מידע ב: http://www.google.com/search?q=yule ב. אנו מאמינים באלי העבר, שומרי מסורות קדם. עוד מידע - במאמרים.

Cath

New member
עם כל הכבוד...

אבל שאלה שנשאלה בטון כזה לא תזכה לתשובה, לפחות לא ממני... אני חושב שזה די נחוץ לשמור על הכללי אטיקה בסיסיים.

אני שמח שאתה מתעניין

אך אני בהחלט מבין את ג´סטין ואת cath כשהם רואים בביטוי "מה זה לעזאזל חג היול" כפוגע. אולי כוונתך לא הייתה רעה, אבל הביטוי מראה על זלזול, במיוחד שכבר נכתב ונידון לא מעט על היול, גם במאמרים וגם בדפי הפורום הקודמים (והלא כל כך ישנים). בקצרה, חג היול הוא החג בו האור נולד מחדש, ז"א, זהו הלילה הארוך בשנה (לרוב 21 ביולי, אם כי לא תמיד, אך החג נחוג בתאריך זה עפ"י רוב) ואחריו הימים מתחילים שוב להתארך (עד ה-21 ביוני בו זהו היום הארוך ביותר). במיתוס הוויקני, למשל, זה היום בו נולד האל מחדש מרחמה של האלה. לגבי השאלה השניה - יש המון. כמויות. אני ממליץ לך לבקר באתר http://www.pantheon.org/ שבו מתוארות אלוהיות רבות. דרואידים למשל, מאמינים באלוהויות הקלטיות השונות. וויקנים, לרוב, לא מאמינים בדמויות ספציפיות, אם כי הרבה וויקנים נותנים לפעמים שמות מתוך המיתולוגיה אליה הם מרגישים קרבה (או האלוהיות המקומיות). אסטראורים (מאמיני דת האסטרו), מאמינים באלוהיות הנורדיות/טאוטוניות (אותן אלוהויות פחות או יותר, האלוהיות של הויקינגים). אנשים המאמינים ב"רלגיו רומנה" יאמינו באלוהויות הרומיות. הדבר תלוי בעיקר בנתיב הניאו-פגני/פגני שהאדם בחר לעצמו.

סליחה, אני תמיד מתבלבל

הלילה הארוך השנה הוא ה-21 בדצמבר. אני תמיד משום מה כותב ואומר יולי, כי אני יש חושב על שם החג, "יול".

Rain88

New member
קצת הרחבה..?

אפשר לבקש קצת הרחבה על ההבדל בין אלוהיות שונות בהם מאמינים הדרואידים לבין האמונה של הוויקאנים (שלא בדמויות ספציפיות)?

Justin Angel

New member
לא.

וויקאנים הם וויקאנים, דרואידים הם דרואידים, איפה ההבדל הלך לאיבוד?

Justin Angel

New member
מאמר: סוגיות של הבנה פנימית

ישנם דברים בחיים שאני פשוט לא יכול להגיד. לפעמים העובדה שאני לא יודע מונעת ממני לדבר. כמובן שאני לא יודע משהו אני לא אפתח בהרצאה מטורפת עם טבלאות, גרפים וציטוטים כדי להסביר את הנושא, אני פשוט אגיד שאני לא יודע. אבל שאלות כאלו, שאלות שמעלות סימן שאלה ענקי מעל הראש שלי ודוחפות אותי להחליף את הסימן שאלה בנורה דולקת - אלא השאלות שבאמת משנות. לפחות לי. לפעמים העובדה שאני לא מוצא מילים עוצרת את פי. הבעיה אומנם לא תוקפת יותר מדי אותי (מה שבהחלט אפשר לראות מהאופי הדברני שלי). לפעמים העבודה שאני אוכל לדבר עד שאהיה כחול בפנים לפני שאני אצליח להסביר את קצה הקרחוןשל הנקודה מייאשת אותי מראש. אני יודע את התשובה, אני יכול להסביר לך אותה, אבל אם תיקח ותדפיס את מה שכתבתי תוכל להתחמם בעזרת חומר-בעירה זה למשך שלושה חרפים זמן. ולפעמים יש דברים שלא משנה כמה טוב אני אסביר, כמה אני אנמק וכמה אני אשתדל בכל מעודי להצליח להעביר פשוט לא אוכל מכיוון וזה דבר מה שכל אחד צריך ללמוד לבד. ועכשיו אנחנו מגיעים לסוגיה של המאמר, דברים שפשוט אפשר להבין לבד. יש דימיון לאחד מהדברים האלה שההורים שלך אומרים בגיל שנה "אל תיגע בסיר, אתה תכווה" ואתה כמובן נוגע בסיר ואז באמת נכווה. זה דבר שניסיון מלמד, זהו שיעור שפשוט צריך להבין לבד. אני לא מדבר על פיתוח מחדש של תבניות מתמטיות מסובכות, אבל על הבנות עמוקות שאפשר באמת להבין רק אם מגיעים לזה לבד. אם אני אנסה להסביר לך עכשיו את סדרי עולם, אתה אולי תשנן ותהיה מרוצה מכך, אבל הבנה אמיתית, את הנורה הדולקת על הראש ממוקדם, אתה לא תקבל. את זה אפשר לקבל רק מהסקה אישית, או התגלות אלוהית, או אלף ואחד דברים, אבל המשותף לכולם שהם תוצאה של מסע אישי, ולא תשובה הניתנת לך ביד ברגע שאתה שואל. בנוסף לכך אם אני אענה לך, אני רק אתן לך את התשובה כפי שאני רואה אותה, ולא בהכרח בדרך שבסוף המסע שלך אתה עתיד לראות אותה, ובכך אשנה את תוצאות המסע שלך. אז, לא. אני לא אוכל לתת את התשובה לאשר חפצת בו, כנראה עקב כל הסיבות שמופיעות למעלה ועוד הרבה יותר.

Rain88

New member
אה

טוב קודם כל עליי לציין עובדה משנית- אני בת. שנית... את מה שאני מאמינה בו, אני כן יודעת ולא צריכה הסבר. מה שאני בעצמי לא יודעת זה אם מה שאני מאמינה בו תואם את האמונה של הדתות הפאגאניות, זה בעצם מה שרציתי להבין. על פי דברייך אני מבינה שאין דרך אמונה אחת שתואמת, אלא כל אחד רואה את זה בדרך שלו. ההבנה הזאת עזרה לי מאד, אז תודה. :)

L e s t a t

New member
כן, אבל יש גם וויקה דרואידית

אולי תסביר לאיש הנחמד מה ההבדל, ג´סטין?

gwizard

New member
אתר מצויין!!! תודה רבה ג´אסטין.

מומלץ לכולם לקרוא ולחשוב טוב טוב.

מי אגם

New member
אני דווקא חושבת שזה הסבר די טוב,

במיוחד בשבילך