17.8 בבנק"י רמת-גן: שיחה על המלחמה

shay or eli

New member
17.8 בבנק"י רמת-גן: שיחה על המלחמה

מלחמה אחת. 3 חטופים. כ- 150 הרוגים ישראלים. כ- 1100 הרוגים לבנונים. 4000 קטיושות על ישראל. 5000 הפצצות בלבנון. 7000 פצועים סה"כ. מיליון שאלות. איפה אנחנו בכל הסיפור? עם התקרבות הסכם הפסקת האש, עולות הרבה שאלות על המלחמה והתנהלותה. סניף רמת-גן של ברית הנוער הקומוניסטי הישראלי (בנק"י) מזמין אותך ל: שיחה על המלחמה, דיון פתוח בין בני נוער על מלחמת לבנון השנייה. רחוב הזוהר 4. יום חמישי ה17.8 שעה 18:00 אלון-לי - 0547714813 הגר - 0544206284

Wing Chan

New member
זאת לא הייתה מלחמה.

זאת הייתה לחימה, יש הבדל. כי אם היינו מתייחסים לדבר הזה כמלחמה, היינו יכולים להוריד את חיזבאללה על הבירכיים. לא היינו יכולים להשמיד אותו, כי זה בלתי אפשרי להשמיד צבא גרילה-טרור במיוחד כשהוא ממומן ומאומן ע"י סוריה ואיראן, אבל כן היינו יכולים לנקות את דרום לבנון כמו שצריך. אבל, כרגיל, ישראל יורה לעצמה ברגל. במקום להתייחס לזה כמלחמה לכול דבר, הרמטכ"ל היקר שלנו דן חלוץ, חשב שניתן לנצח את העיניין הזה בעזרת חיה"א, למשל. עם אש אווירית ניתן להשיג יתרון, ניתן להשמיד חלק מהמטרות, אבל לא בעזרת אש אווירית מנצחים מערכה שכזאת. ישראל נלחמה, אבל היא לא נלחמה כמו במלחמה. ההססנות הזאת, הסחבת שהייתה בחלונות הגבוהים, הבילבול בפקודות, ובעיקר - ההתייחסות הכושלת לסכסוך עם חיזבאללה. ישראל הייתה צריכה להכריז מלחמה, חד וחלק. התקדמות מדרום לבנון עד הליטאני, בשיטתיות של כוחות שדה עם חיפוי אווירי וימי. אבל ישראל לא פעלה כך. במקום זה עשינו קצת-קצת כול פעם: הפצצנו מהאוויר עשרות מטרות, חלקן חשובות יותר וחלקן פחות, ופעם הכנסו למקום אחד כוחות עילית קטנים ופעם למקום אחר. קצת פה וקצת שם, וזאת הייתה הבעיה המרכזית לדעתי. רבאק, 3 שבועות של לחימה גם בעומק דרום לבנון, ועדיין על הגבול היו כפרים שחיזבאללה נלחם בהם בעיקשות. זה לא היה קורה אם היינו פועלים בשיטתיות של מלחמה אמיתית, אבל לא עשינו את זה, והנה אנחנו רואים את התוצאות - 116 חיילים הרוגים, חודש של לחימה ללא תוצאות ממשיות, והכי פוגע - ויתור על סעיף החטופים בהסכם הפסקת האש!!!!!!! איפה שלושת החטופים???? למה הם אפילו לא מוזכרים??? מדינה אוכלת יושביה, ולא רק מבחינה כלכלית. עכשיו גם מפקירה בשטח עוין אצל ידי האויב. ככה זה כשאנחנו הכלב של ארה"ב שמכשכש בזנב כשאומרים לו וששותק שאומרים לו לשתוק. מחליא אותי. אני לא מאמין שאני, איש שמאל (ציוני ופטריוט) אומר לעצמי כבר שבועיים שחבל שאריאל שרון לא ניהל את המערכה הזאת. הוא לא התאים ולא יתאים לי כמנהיג, אבל כגנרל. או אם נלך עוד אחורה למישהו שהיה מנצח את זה כמו שצריך - רבין ז"ל.

סלוניק

New member
זו לא הייתה מלחמה כי לא הוכרזה אחת.

(יש פרוצדורה מסויימת אאלט)

Wing Chan

New member
אם זאת הייתה מלחמה היינו מנצחים.

למה? כי יש לנו צבא מעולה. צבא שהיה יכול לטהר את דרום לבנון עד הליטני בצורה שיטתית ומקצועית, היו לנו שבועיים וחצי של שקט מארצות אחרות והיינו יכולים להשיג כלכך הרבה, אבל אצלנו במדינה אנשים מפגרים. ככה זה.

NorthernStar

New member
היוהרה הישראלית

בדיוק הגישה הזאת הביאה את הכישלון במלחמת לבנון (שתיהן בעצם). מתי כבר יבינו הישראלים שבכוח לא משיגים דבר?

Azazel

New member
סתם כדי להמחיש שאמירה הנ"ל לא נכונה

אינני מחפש עכשיו שום דיון להקבלה בין אף אחד לאף אחד, אבל בשביל הקטע: ע"י מה הושג הניצחון על גרמניה הנאצית? מה הביא לתבוסתו של נפוליאון? איך אלכסנדר הגדול הביא לכך שהוא שולט על כל המזה"ת? איך הצליחה המהפכה הרוסית? כל אילו, כמובן, לא השיגו דבר. לא שינו היסטוריה. עזבו. בכוח לא משיגים שום דבר. כל המהפכנים, המצביאים, אנשי אכיפת החוק, הלוחמים, הפושעים, כל אלו, הישגיהם היו בבחינת צירוף מקרים מרתק של פעולותיהם הכוחניות ומעוף כנפי פרפר היכנשהו, שהביא לתוצאה זאת או אחרת.

NorthernStar

New member
ומה המחיר?

רצח עם? שימוש בפצצת אטום על מיליונים? הרס תשתיות? הרי שימוש בכוח גם ירעיל את היחסים בין העמים לדורות. כל הדוג' לעיל הביאו לאסונות גדולים, מעבר לזה שמדובר בכיבוש של מדינות זרות וריבוניות, ובמקרה של אלכסנדר - הרס תרבויות.

למעלה