19 בנובמבר 1977 השעה 9 בערב

מוחמד5

New member
19 בנובמבר 1977 השעה 9 בערב

מטוסו של הנשיא אנואר אל סדאת האויב המר של העם היהודי נוחת בשדה בתעופה "בן גוריון " עם פמליה גדולה. הוא נוחת כאן כשישראל ומצרים עדיין נמצאות במצב של מלחמה.ראש הממשלה מנחם בגן קיבל את פניו,נכחו גם משה דין ועזר ויצמן ,יומיים לפני זה מוטה גור הרמטכ"ל דאז הזהיר מפני הביקור וההצהרות של סאדאת (דמיינו לעצמכם אילו היו מקשיבים למוטה גור ). להיערכות בישראל לביקור ניתן השם קוד עשר. ב 20 לנובמבר נאם אנואר אל סדאת מעל במת כנסת ישראל בבירת ישראל ירושלים.לאחר הביקור החלו שיחות השלום בין שתי האויבות הכי מרות , וב17 לספטמבר 1978 נחתם הסכם השלום בקמפ דיויד בין ישראל למצריים. מאז חלפו להן 30 שנה של שלום ושקט בגבול המצרי. על אף התרחשות מלחמת שלום הגליל , והאינתפאדה הראשונה והשניה,תקיפת עיראק , מלחמת לבנון השניה. השלום בין שתי המדינות נשמר. יש כאלה שיגידו שזה שלום קר, שאין נורמליזציה, יש כאלה שיטענו שזו רק הפסקת אש. האם השלום בין ישראל מצריים לבין ישראל הוא אכן שלום !! מוזמנים לדבר על השלום בין ישראל למצריים (תזכרו בין היתר שישראל הציעה למצריים את עזה ,אבל בסופו של דבר סוכם על אוטונומיה בעזה ,שהפכה עם חתימת הסכמי אוסלו לאוטונומיה בגדה המערבית)..

THE WIZARD 55

New member
היא הציעה את עזה

אבל אתה זוכר מה סדאת אמר..על הפלסטינים...?.. אבא שלי זוכר..הוא אמר לי שסאדת אמר, מספיק ה.... שיש לי כאן לא תודה... והשלום עם מצריים, הוא שלום קר, אבל שלום...

THE WIZARD 55

New member
ברור שכן..

אבל הקטע הבעסה שבמקום לקחת את עזה הם לקחו את סיני
איזה מקומות יפים, חבל..

מוחה זה מייק ( OFF )

אני מתעצל לשנות ניק. ויזארד מת עלייך ( אל תרימו גבה יא מעפנים ) מוחה התגעגעתי אז באתי, ד"ש למארת כאלי ראיתי שכתבה פה. והנה לסיום תמונה של פיפא בחופשה בקפריסין !

fifanowftw

New member
חלש

הייתי מעלה את תמונתך משוטט ערום כביום הולדך בגן העצמאות בת''א, אבל עזוב, מי יבזבז עלייך זמן

הגבול הסורי עדיף עשרות מונים מהשלום הקר

עם המצרים. טוב שיש "שלום" עימם אך חבל שזה כך... אנו רואים זאת בעזה ואוטסטרדות הנשק, הלא כך מוחמד? אסד האב ידע מה טוב לו, שכן הלקח נלמד. וגם בנו יודע מה ההשלכות על שלטונו הרעוע באם יעשה מעשה מטופש.

זו הפסקת אש והגבול עוד חם

הפסקת כי לכל דעה יהיה זמן שהשלום הזה יגמר, והגבול חם אין ספק 99 אחוז מהנשק ברצועה מועבר ממצרים מה שאומר בעצם כל חייל שנרצח כל אזרח שנרצח כל אזרח שנפגע וכל חייל שנפגע זה בגלל המצרים.

אם מובראק נופל בעקבות האחים המוסלמים

או מחלתו? אזי תגיד שלום גם לשלום הקר. כל הנשק האמריקאי כמוהר למדינה המתונה, יופנה אלינו ולעמם.

fifanowftw

New member
הבעיה היא

שיום יום מוסתים האזרחים המצרים ע''י התקשורת, ועקב כך יש אנטי ישראליות מובהקת. מדינה מטומטמת.

נכון להיום, ה"שלום" אכן משתלם.

שלום בין ישראל למצרים? לא מדוייק, זה יותר כמו "שלום" בין ישראל להנהגה המצרית, שזה בסדר גמור מאחר ומצרים אינה דמוקרטיה ולכן דעתו של העם המצרי בכלל לא חשובה/נחשבת (אם זה היה תלוי בהם, המטומטמים היו ממשיכים להלחם בישראל עד חיסולה או יותר נכון - חיסולם), דרך אגב וכל עוד מצרים תמשיך להיות דיקטטורה שבה שלטון עובר מאב לבנו או מנשיא לסגנו - ה"שלום" יחזיק, מבחינתי זה מספיק. חבל שלא התעקשנו על זה שמצרים תיקח מאיתנו את רצועת עזה, המצרים חכמים שלא לקחו אותה, הם ידעו מה הם עושים.

עדיין לא ידוע מה דעותיו של בנו של מובארק

בקשר לישראל, הוא שמר על שתיקה מלאה בנושא ישראל נקווה כי לטובה ולא לרעה.

אביו הכין אותו כדי לשמר את השגי העבר

ושמצרים תמשיך להתפתח באותו הכיוון - זה כולל גם את השלום עם ישראל וכן גם כדי שגורמי אופוזיציה כמו האחים המוסלמים לא יעלו לשלטון - גורמים שבטח יפוצצו את הסכם השלום. אין מה לדאוג ממובארק ג'וניור בקשר לישראל.

מוחמד5

New member
../images/Emo3.gif כרגיל

צריך למצוא אשם לקרירות השלום. כמובן שזו ישראל, ישראל מקשה על המצרים לבוא ולבקר בארץ כאשר לנו קל יותר לבקר במצריים ובסיני.

מלו2

New member
ומי נפגע כשביקר במצרים, לא היהודים? וכמה מצרי

שהגיעו לישראל נפגעו?

למעלה