2 אלות בנוגע ל2 שירים של דוד

PacoTito

New member
2 אלות בנוגע ל2 שירים של דוד

1-"בןכה על הקירות"--מי הזמר ששר אותו בספרדית? אני חושב שקוראים לשיר amar tu ausencia? 2-"סיגליות"--שמעתי שדוד וחואן מנואל סרהט (מנזניטה) שרים אותו ביחד איפה אוכל למצוא תהקלטה של שניהם ביחד?

PacoTito

New member
אני מבין ש

אף אחד מהמעריצים השרופים של ברוזה פה לא ממש יודעים לענות לשאלותי?

glitter8

New member
מ...ל א מדוייק..

פשוט יש אצלינו מן מנהג שכזה, שכשבא מישהו חדש, הוא מציג קצת את עצמו, ולא ישר מתנפל עם שאלות וביקורות, אני משערת שכמעט כולם פה יודעים לענות על שאלותיך, קצת סבלנות, ונשמח אם תספר לנו קצת עליך.. התשובות עוד יגיעו...

YulaShpil

New member
תשובות. בערך...

1. בוכה אל הקירות - עד כמה שידוע לי, השיר הולחן ונכתב בספרדית ע"י דויד ברוזה, וגם הושר על ידו באלבום: todo o nada, שיצא קודם בספרדית, ואח"כ בתרגום לעברית: זה הכל או כלום. השיר תורגם ע"י אלונה קמחי ויעקב רוטבליט, והושר ע"י ברוזה גם בגרסה העברית (מן הסתם). לשיר בספרדית קוראים: Lloro (Amarga Es Tu Ausencia) 2. מנזניטה לא שר את סיגליות עם ברוזה, אבל במופע "מתחיל לנשום" (תזכורת: המופע במצדה ב-98, לאחר השיקום מתאונת הדרכים שעבר ברוזה), הוא התארח ושר איתו כמה שירים: "השתחררי", "ציפור מחפשת" ו"נולדת בשבילי". (ותודה לענבל על שת"פ החיפוש, למרות השפעת...). אני באופן אישי גם לא מכירה ביצוע בספרדית לסיגליות, אבל זה רק אני... אולי יבוא עוד מישהו להשלים אינפורמציה. וענבל צודקת: ברוך הבא, וספר לנו על עצמך

sarita4

New member
תיקון קטנטן

ההופעה במצה אחרי התאונה היתה ב99' ושם הדיסק הכפול שניתן לשמוע אותם שם נקרא "מתחיל לנשום"

handlessman

New member
נכון...

ואני אשלים את התשובה החסרה, באופן חלקי לפחות - קיים ביצוע של מזניטה לשיר "סיגליות" בספרדית (Un Ramito de Violetas), אבל ביצוע שלו בלבד. זאת על פי מה שידוע לי, ובנוסף הרצתי חיפוש במקומות שונים ולא התקבלו תוצאות מתאימות. יכול להיות שנוצר אצלך בילבול ועירבבת בין כמה דברים. ברוזה ומנזניטה מעולם לא הקליטו שירים ביחד, וההזדמנות היחידה שיצא להם להופיע ביחד הייתה, כמו שאמרה יעל, בהופעה במצדה מ-99, בה הם הופיעו עם השירים שצוינו, וסיגליות אינו אחד מהם. אם תרצה אני יכול לשים לך פה קישור להורדה ישירה של השיר הנ"ל (הביצוע של מנזניטה לסיגליות בספרדית), וזאת במקרה שאין לך אימיול או כל תוכנת שיתוף קבצים אחרת - שבהן אפשר למצוא בקלות את השיר המבוקש ע"י חיפוש של "Manzanita Un Ramito de Violetas". מקווה שעזרתי, ובהצלחה.

glitter8

New member
הכל טוב ויפה,

רק בנושא קישורים להורדה... מה שלא חוקי נא לעשות במסרים...

PacoTito

New member
אוקי אז ככה

שמי בר נגן גיטרת פלמנקו בן 17 עוד חודש הייתי מהראשונים שנכנס לפורום הזה לפני שנתיים בערך נראה לי או קצת יותר
את הרומן עם ברוזה התחלתי מהדיסק "האישה שאיתי" ראיתי ונגנתי עם ברוזה פעמים ספורות יש לי את הדואט עם מנזניטה לשיר "dentro de tu alma" את השיר un ramito de violetas" יש לי בכמה גרסאות פשוט משהו הטעה אותי שיש להם דואט לזה
תודה רבה על העזרה

handlessman

New member
עוד גיטריסט לפורום!!!

איזה כיף... אני עמרי, בן 17 עוד חצי שנה (אני מניח שאתה גם כמוני בי"א?) גם אני גיטריסט, ניגנתי כמה שנים על קלאסית ולפני כשנה עברתי לחשמלית (אבל אני כמובן לא מזניח את הקלאסית). אין לי ידע בפלמנקו (פריטה מהירה עם האצבעות למשל וכל הפוזיציות של יד ימין - בזה אני לא ממש בקיא)... אני מנגן בעיקר פרוגרסריב-רוק ומטאל. אבל כמובן המוזיקה שאני מנגן לא משקפת באופן מלא את המוזיקה שאני שומע
יש לי מנעד רחב מאוד של ז'אנרים בפלייליסט. נוכל לעשות איזה ג'אם-סשן מתישהו של כל גיטריסטי הפורום... השאר כמובן יוזמנו, אבל ישבו בצד וישתקו. (
)

למעלה