2 בעיות עם חלב סויה

crazykitty

New member
2 בעיות עם חלב סויה../images/Emo108.gif

לאחר שהומלץ לי ונתנו לי נימוקים שונים מדוע כדאי להשתמש בחלב סויה על פני חלב רגיל, מטעמים אידיאולוגיים- רצתי יום למחרת וקניתי. יש עם החלב הזה 2 בעיות:1. הוא עולה ב4 ש"ח יותר מחלב רגיל, ולאנשים מעט מרוששים המנסים לחסוך את כספם, וגם הרגילים לשתות הרבה חלב (קורנפלקס, קפה, חלב לפני שינה...) זה לא פתרון טוב. 2.אתמול, כשרציתי לשתות חלב חם לפני השינה (זה בהחלט עוזר לאנשים עם בעיות שינה כמוני), שמתי רבע כוס חלב רגיל ורבע כוס סויה ביחד, וחיממתי במיקרו. התטצאה:מגעילה!!! זה ממש דוחה. חלב סויה מתוק בהרבה מחלב רגיל. כמובן לא ציפיתי לטעם זהה לחלוטין, אבל יחסית אותו דבר. זה היה נוראי והחצי כוס חלב גמרה עצמה שפוכה בתוך הכיור. אז מן הסתם זה לא ילך עם קורנפלקס. בקפה זה בסדר...לאנשים ששותים ת´קפה עם סוכר הייתי ממליצה להפחית, אבל אני שותה אותו בלי סוכר כך שאין ליט ממש פתרון... באסה
 

Neta558

New member
תשובות

לבעיה הכלכלית יש שני פתרונות, אחד לטווח הקצר והשני לארוך. בטווח הקצר, אפשר להכין חלב סויה בבית. זה קצת מסורבל, אבל למי שמעדיף את זה-יש מתכון במאמרי הפורום. הפתרון לטווח הארוך הוא להמשיך לקנות בקצת יותר כסף את חלב הסויה (או אורז, קוקוס וכו´) ולדרבן אחרים לעשות כך. ככל שיותר אנשים יקנו את המוצר, הסבירות שהמחיר שלו ירד גבוהה יותר. חלב סויה לא תמיד יותר מתוק. לחלב סויה "נקי" אין כמעט טעם ולכן הטעם נקבע ע"י סוג החלב (הרכיבים בעצם). יש המון סוגים של חלב סויה של כמה חברות. מניסיון, לכל חלב יש טעם שונה ומרקם שונה. לאלפרו, למשל, יש סוגים שונים של חלב סויה, ביניהם חלב שמכיל רק פולי סויה ומים, כך שהוא כמעט נטול טעם (אבל לא נטול ערך תזונתי כלל...). יש להם גם חלב שאמור להיות דומה לחלב סבל, יש להם חלב ממותק, משקאות בטעמי פירות או קקאו ועוד. אני ממליצה על המשקאות של צוריאל, הכי טעימים מבחינתי! אני אוכלת קורנפלקס עם צוריאל ומכינה קפה עם צוריאל, זה יוצא נהדר.
 

xenocide

New member
דווקא

ניסיתי גם את אלפרו וגם את צוריאל ולא היה לי בעיה עם אף אחד מהם.. טעמתי את אחד המשקאות של אלפרו אני כבר לא זוכרת מה זה היה אבל זה היה ממש סבבה... אני חושבת שזה עניין של טעם ולכן צריך לנסות סוגים שונים... בהצלחה הדר
 

crazykitty

New member
קניתי של צוריאל 1%-לא ממש טעים, נרא

נראה לך שיש הבדל בטעם הין ה1% ל-3% ...למרות שעם כבר ה3 צריך להיות עוד יותר מתוק לא? או שבעצם להיפך?...
 

Neta558

New member
אני לא מבדילה ביניהם

אבל אני בדר"כ לא מבדילה בין אחוזים שונים (זה רק מספרים!
). חלב סויה הכי לא מתוק שאני מכירה הוא החלב של צוריאל שמכיל רק פולי סויה ומים... באריזה ירוקה כזאת.
 
עוד פיתרון לטווח הרחוק...

(זה הפיתרון שלי) המוצרים ה"טבעוניים" (מוצרים שהם כביכול "תחליפים") שאני קונה הם רק חלב סויה (אל אל אל - משק צוריאל!) ומעט מעדני סויה (אל אל אל - משק צוריאל!) מעבר לזה אני לא קונה דבר, לא שניצל טופו, לא נקניקיות טופו - לא כלום. אני אוכל פשוט דברים שאני (או אנשים אחרים) מכין ומבשל (מכינים ומבשלים), מבחינה כלכלית התזונה שלי היא זולה בהרבה יותר (כמעט חצי הייתי אומר) מתזונה בשרנית... לכן אני יכול להרשות לעצמי לפנק את עצמי במעדנים יקרים או "חלב" סויה יקר.
 
למעלה