2 בעיות שהתגלו בסריקה מוקדמת!!!

karen25

New member
2 בעיות שהתגלו בסריקה מוקדמת!!!

שלום ד"ר, אתמול עברתי סריקה מוקדמת שבה התגלו 2 ממצאים שמאוד מדאיגים אותי, ומאז אני לא מפסיקה לבכות שזה גם לא תורם. בבדיקה התגלו : 1. מוקד אקוגני בחדר השמאלי ,מאין נקודה לבנה לפחות זה מה שראיתי. 2.אגן כליה מורחב עד 3.5 מ"מ. אני ממש מודאגת ולא יודעת מה לעשות . אשמח לקבל אסבר ואת דעתך בנושא . בברכה קארן

לקרן

אין צורך לבכות. התיחסתי מספר פעמים למשמעות מוקד אקוגני. אנא בצעי חיפוש ותקראי. אגן כליה 3.5 מ"מ הוא גבולי (יש השמים גבול ב 3 מ"מ ויש שב 4 מ"מ). הרחבת רגן כליה יכולה להוות סמן מאוד לא ספציפי ולא מובהק לבעיה כרומוזומלית, ולכן מומלץ לבצע יעוץ גנטי עם תשובת חלבון עוברי שמומלץ לבצע בשבוע הבא. כמו כן יש לבצע מעקב של אגן הכליה בזמן הסקירה המאוחרת. ישנו סיכוי סביר שלא תהיה הרחבת אגן כליה בשבוע זה כאשר בשבוע 16 הוא קטן מ 5 מ"מ.

סימבה ק

New member
היי. אני אנסה להרגיע...

היי קרן. אני לקראת סוף הריוני וגם לי בסקירה המוקדמת מצאו מוקד אקוגני באחד מחדרי הלב. היסטריה? בטח, אלא מה? אבל הרופא שביצע לי את הסקירה המוקדמת הבחין בהיסטריה שלי ואמר לי שפעם היו מייחסים חשיבות גדולה יותר למוקדים אקוגנים וישר היו שולחים ליעוץ גנטי. היום זה כבר כנראה שכיח יותר וסביר להניח שייעלם בהמשך. אין מה לעשות עד לתוצאות החלבון העוברי. אגב, בסקירה המאוחרת בשבוע 24 כבר לא היה כלום אצלי. אני מקווה ומאמינה שגם אצלך יהיה בסדר. בהצלחה!

למעלה