2 בקשות - סלט צנויות ודג סול..

סבתשי

New member
2 בקשות - סלט צנויות ודג סול..

אשמח לרעיונות למתכונים,
סול לא מטוגן אלא מבושל,
וצנוניות כי אוהבת והילדים לא אהבו כשהוספנו לסלט חסה..
תודה רבה

אמרלדה

Active member
הי. סול

אהלן,
אין לי מושג איך עושים את זה כל האחרים וכל המתכונים באינטרנט, אבל אני "המצאתי" צורת בישול לדג סול, שאני מאוד אוהבת בחורף.
מכינה מרק ירקות או מרק תירס (לפעמים, כשאין, אפילו מקופסה). כשהמרק מוכן, מביאה לרתיחה עדינה. בעודו רותח, מכניסה את פרוסות הסול אחת אחרי השניה. מחכה שנייה, הן מתחילות להתגלגל. בעזרת שתי כפות אני "עוזרת" להן ומגלגלת אותן לצורת גליל או קונוס, איך שיוצא. כשהצורה מתייצבת אני עוזבת אותן ומכניסה את הבאה בתור. כך אחת אחרי השניה עד שכולן גלילים צפופים בסיר. בישול של עוד חמש עד שבע דקות לכולן, ואני מוציאה אותן עם כף מחוררת גדולה. לא לבשל יותר, כי הם יתפרקו.
מניחה את זה במגש/צלחת/קערת הגשה שטוחה עם דפנות גבוהות קצת, עם כף או שתיים מהמרק, שהסמיך, כרוטב. זה ממש נמס בפה. נפלא ליד פסטה או כל תוספת עמילנית אחרת.

המתכון של אמרלדה נשמע מעולה והנה הסול החביב עלי

כ- 1 קג' דג פרוסות סול, 3 עגבניות בינוניות בשלות, פרוסות, 6-8 שיני שום גדולות חצויות, כפית פפריקה מתוקה, כפית פלפל שחור, כפית מלח, רבע כוס שמן, רבע כוס מים.
מרפדים סיר שטוח ורחב בפרוסות עגבניה, מערבבים את כל השאר בקערה ומעבירים לסיר. 5 דקות על להבה גדולה, מנמיכים ומבשלים עוד 40 דקות.
מגישים חם והכי טעים לטבול ברוטב חלה טרייה

אפיהיל

New member
סול מבושל או בתנור
אלו המתכונים אצלנו. אני מביאה פה את הקישוריות למתכון המקורי, אולם אני עשיתי הרבה שינויים והמתכון אצלי גם מכיל הערות נוספות להבהרה וכו
כך שאם את מעוניינת באחד מהם כתבי כאן ואביא גם את המתכון היותר מפורט שאצלי
דג סול ממולא בסלמון
דג סול ממולא בתרד
דג סול בתנור עם מיונז ועשבי תיבול של בני הדייג
דג סול במיונז ואבקת מרק בצל של שוויצרית
בקישורית האחרונה יש עוד מתכונים של דג סול לא מטוגן שהביאה נעמי דה פירסט שעכשיו גיליתי מחדש בגללך, אבל עדיין לא ניסיתי כמובן. אבל אני סומכת על המביאים והממליצים ששם ולכן שווה גם כן לבדוק

בטח כבר סיימת לבשל אז רק רציתי להגיד שאת המתכון הזה: דג סול

בתנור עם מיונז ועשבי תיבול של בני הדייג הכנתי פעם אחת והיה מעולה!!

שבת שלום ומבורך

סבתשי

New member
תודה.. הם לא מתים על זה אצלי..

עשיתי את שם אורני..
כמו חריימה יותר הלך כאן..
ונשיקה לשבת שלום..

סלט צנונית ופול ירוק

1כוס פול ירוק מופשר
10 צנוניות פרוסות דק
כף פטרוזיליה קצוצה
כף כוסברה קצוצה