הי. סול
אהלן,
אין לי מושג איך עושים את זה כל האחרים וכל המתכונים באינטרנט, אבל אני "המצאתי" צורת בישול לדג סול, שאני מאוד אוהבת בחורף.
מכינה מרק ירקות או מרק תירס (לפעמים, כשאין, אפילו מקופסה). כשהמרק מוכן, מביאה לרתיחה עדינה. בעודו רותח, מכניסה את פרוסות הסול אחת אחרי השניה. מחכה שנייה, הן מתחילות להתגלגל. בעזרת שתי כפות אני "עוזרת" להן ומגלגלת אותן לצורת גליל או קונוס, איך שיוצא. כשהצורה מתייצבת אני עוזבת אותן ומכניסה את הבאה בתור. כך אחת אחרי השניה עד שכולן גלילים צפופים בסיר. בישול של עוד חמש עד שבע דקות לכולן, ואני מוציאה אותן עם כף מחוררת גדולה. לא לבשל יותר, כי הם יתפרקו.
מניחה את זה במגש/צלחת/קערת הגשה שטוחה עם דפנות גבוהות קצת, עם כף או שתיים מהמרק, שהסמיך, כרוטב. זה ממש נמס בפה. נפלא ליד פסטה או כל תוספת עמילנית אחרת.