2 דברים טובים...3 דברים רעים...

rondadon

New member
2 דברים טובים...3 דברים רעים...

אחרי יום דיג מטיש התחיל בשעה 5 וחצי ונגמר ב 12 בצהרים: קודם כל...אמרתי לאופיר שלא ראיתי לברקים בעכו...טוב...טעיתי........... מישהו שז´רז´ר לידי תפס אחד (לא הכי גדול...אבל חמוד...בערך 700-800 גרם) אז דבר טוב 1 - יש לברקים בעכו! דבר טוב שני...אני נחלטתי לזרוק היום בורי חי...תפסתי בורי קטן של 12 ס"מ שמתי לו קרס מידה 1/4...והטעות שלי...חוט 0.40 של 13 קילו... אחרי שעה וחצי בערך שמעתי את הרולר שלי צורח!!! החוט רץ ממנו כמו מים... אז סרגתי קצת את הקלאץ´ וניסיתי למשוך...זה בלתי אפשרי!!! אלוהים ישמור מה שהיה בקצה השני של החוט...אני חשבתי שעוד רגע והמקל מתופוצץ לי ביד (מקל טלסקופי - לא 2 חוליות מלא)...לא דמיינתי שבורי כזה קטן יביא דבר כזה גדול...בכל אופן שראיתי שאין סיכוי שאני יוציא את הדג הזה מהמים ואז בא "מרקו" (זה לא בדיחה...ככה קוראים לו), דייג עתיק...אופיר פגש אותו כבר פעם...והציע לי לעזור לי, כמובן שהעברתי לו את המקל בלי לחשוב אפילו... אחרי אולי דקה וחצי שהוא נלחם איתו החוט התפוצץ................ הוא אמר לי שלפי דעתו זה היה דג של בערך 10-15 קילו.....ואני לא מתווכח עם אדם שהיה מעל 20 שנה בים.......................................... אז זה דבר טוב מספר 2. דבר רע מספר אחד...אני לא תפסתי לברק.... דבר רע מספר 2 - הדג המפלצתי ברח.... דבר רע מספר 3 - 2 דקות שלפני שרציתי ללכת הבייתה נפלתי לבור ונחתכי איזה 10 מקומות הרגל...לא דבר נעים אבל למזלי לא חתכים עמוקים במיוחד... בכל אופן...יום מרגש...רק חבל שחזרתי פצוע...ועם סל (או שצריך להגיד באגאג´) ריק...

סרגוס

New member
כמה חבל..........

רון,באמת סיפור מרגש אני פשוט לא מאמין איך אפשר לתת לדג כזה לברוח פשוט חבל בטח היית איזו טונה או אינטיאס ענק לך תדע אולי הדג לא היה על 10 קילו אולי זה היה פשוט אינטיאס ענק על איזה 5 קילו אבל באמת חבל וחבל אבל לפחות יצא לך משהו טוב מהסיפור יצא לך להילחם קצת עם דג טוב דרך הגב כמה זמן נימשך הקרב? ובטח הלך לך איזה 50 מטר חוט נכון?

rondadon

New member
לסרגוס...

א)לא יצא לי להלחם...2 שניות אחרי שהחזקתי אותו נתתי את המקל לזקן...פשוט ידעתי שעם אני יצטרך להמשיך אני חותך את החוט...חשבתי שעוד 5 שניות אני עף למים.... ורשמתי שהזקן נלחם איתו אולי דקה -דקה וחצי ואז החוט התפוצץ... אני בעיקרון רק זרקתי את הבורי............. ומה שלקח אותו...לקח........ ב) 50 מטר?! הבורי היה בערך 80 גרם ושמתי משקולת 20 גרם, זרקתי איזה 40 מטר רק הזריקה בלי שהדג ימשוך חוט.... בוא נגיד ככה...צריך למלאות את הרולר מחדש... הלך איזה 80-90 מטר....

אוריא

New member
איזה סיפור....../images/Emo45.gif

רון איזה סיפור. חבל שזה לא היה שבוע שעבר. וחבל חבל שאתה לא יודע מה היה בקצה שני של החוט. מאוד מענין..

rondadon

New member
כן, חבל...אבל...

לא הייתי באותו מקום... הייתי יותר צפונית לכיוון העיר העתיקה...היה מפחיד...אבל שווה!!! (אפילו שחזרנו בשן ובעין)

לייזר

New member
אחלה סיפור אבל....

לכל חכה יש שני קצוות בכל קצה רוצים לחיות ורק צריך עוד לברר באיזה צד חיים יותר....... מהגשש החיור

alonps

New member
../images/Emo110.gif ואווו...

רון אחלה דג שבעולם... חבל שלא הבאת הביתה. בפעם הבאה.. שמור על עצמך ילד

zoharfi

New member
איך דגים על דג חי ?

בספר של מרקו דהן אין פירוט, אם תוכל לפרט איזה אורך בין המצוף לדג ? איזה גודל קרס ? איפה תוקעים בדג ? לאיזה מרחק משליכים ? מצוף זריקה ? אני ראיתי מישהוא מוציא מקרל של חצי מטר ביפו על בננה ומשולשות - אתה מכיר את השיטה ? לא הספקתי לראות בדיוק אבל ראיתי שהיו לו משקולות קטנטת, מצוף רגיל והוא לא זרק רחוק 2-3 מטר מהשובר גלים. תודה.

rondadon

New member
דיג חי

אם אתה רציני בקשר לזה אז הנה תיאור (חצי מדויק) ממה שמורה דרך כתב... מלא מלא 2 חוליות עד 3 מטר, רולר מסיבי וגדול עם חוט 50-60, משקולת 20-30 גרם, קרס מידה 1 ומעלה. בורי/סרדין/בננה/טלוויזיה קטנה של עד 15 ס"מ, ומומלץ תלאי חוט ברזל (אורך מטר). פשוט תכין את הסט הזה...תתפוס פיתיון...שים אותו על הקרס (דרך הזנב לתוך הגב) וזרוק. שם את המקל בסטנד / בין סלעים כך שיעמוד יציב ופתח את הקלאץ כמעט עד הסוף (שחוט יוכל לרוץ חופשי). תן לזה שעה וחצי - שעתיים. אם עוד לא לקח ואתה עדיין נשאר בדיג...תוציא ותחליף את הדג פיתיון כי הוא כבר מת ממזמן... ברגע שדג מושך...קח את הרולר סגור את הקלאץ ותן מכת שוט חזקה מאד! לאחר מכן פתח את הקלאץ מעט ותלחם עם הדג עד שיתעייף...............................................................

zoharfi

New member
הדג לא רואה את התלאי חוט ברזל ?

תודה על תשובתך. צריך מצוף ? לאיזה מרחק מהשובר גלים יש לזרוק את הפיתיון ? ושאלה נוספת : לא רצוי לשים שני קרסים (אחד מקדימה ואחד מאחור ) כדי שהטורף לא יוכל לתפוס קצה אחד של הדג ולקרוע אותו מהקרס ? ושאלה אחרונה האם אתה מכיר את השיטה הנ"ל על משולשות ? ושוב תודה.

paluta

New member
אני ממש לא רוצה לבעס את רון אבל ..

היום בבוקר ליד אכזיב מצד יצין של מדינת אלי אביבי בשעה 0540 מזרזר אחד הוציא אינטיאס מאד גדול משהוא כמו 7 ק"ג והמאבק לקח לו פחות מ 2 דקות שמתי לב שהוא השתמש בזרזרה קטנה כסופה (למרות שהים היה שקט והמים צלולים) וחוט של Fireline אבל רולר פלסטי משהוא פשוט וחורק

paluta

New member
לא - מצד ימין למדינת אלי אביבי

לפני האנדרטה אם אתה בא מכיוון עכו לכיוון צפון יורדים בכביש שיורד לאתר אכזיב של רשות הגנים ובמקום לפנות שמאלה לחניה פונים ימינה בכביש הצמוד לחוף , עוברים גשר אירי ומיד יש סיבוב חד - ממש מול הסיבוב תתגבר הלך אחד יבואי הרבה אחרים

daviel

New member
תגיד בבקשה...

עם מה הוא הוציא את הדג? עם גאנץ´, רשת או סתם על מקל? אם על מקל, אז איזה מקל היה לו

paluta

New member
תשובה

הוא השתמש במקל 2 חלקים אורך 2.7 מטר של שייקספיר וגרר את הדג עד לחוף

למעלה