2 דברים שאני רוצה לחלוק עם אוהבי החתולים:

גורדיאן-II

Active member
בפוסט האחרון שהיה כאן, "החתול טופי תמיד עוצם את העיניים. מה דעתכם?", סיפרתי על כך שיום לפני כן לקחתי את החתולה שלי לטיפול של ניקוי אבן שיניים ועקירת שן רקובה, וקרוב לוודאי שאותה שן גרמה לה לכאבים חזקים במשך תקופה לא קצרה.
קשה לזהות כאשר חתול סובל ממשהו, גם בגלל שמדובר בדרך כלל בתהליך איטי, אבל כאשר היא התאוששה מהטראומה של לקיחתה אל הווטרינר וההרדמה, השינוי בהתנהגות שלה היה חד וברור, פתאום היא ערנית, שמחה, משתובבת ומגיבה במהירות למה שקורה.
אין לי אלא להסיק כי כאבי השיניים שלה גרמו לה לקהות חושים, כל מי שסבל אי פעם מכאב שיניים יודע איך זה, כמו שמשהו קודח לך במוח ומשגע אותך, ועכשיו פתאום היא התעוררה וגילתה את חדוות החיים מחדש.
אני כל כך שמח שהתגברתי על הפחד הזה של לקחת אותה לווטרינר - זה תמיד סיוט, בשבילה ובשבילי, וממש לא נעים לשמוע חתול צורח בבהלה, מחרבן מרוב פחד במנשא ומתחנן על נפשו, אם להשתמש בביטוי של אלישבע - אבל זה היה שווה את זה, לגמרי, זה כאילו קיבלתי חתולה חדשה לגמרי, ובגרסה משופרת במיוחד.

הדבר השני:
בימים אלו אני מסיים את כתיבת הספר מס' 6 שלי, הוא נקרא 'אסטרואיד אלפא', וכמו שאפשר להבין מהשם מדובר במדע-בדיוני, והוא עומד לצאת לאור באתר 'עברית' בתור ספר דיגיטלי.

זה לא שאני מנסה כאן לקדם את מכירות הספר הזה, אני כותב בתור תחביב, לא פרנסה, ואני מעלה את הנושא הזה מפני שיש לו קשר ישיר לפורום הזה.

הספר עוסק בבחור בשם נורי, פועל פשוט שעולה לגדולה. וכאן אני מצרף קובץ ובו 2 הפרקים האחרונים בספר (מה שפוטר את הקורא מלקנות את הספר, כי את הסוף הוא כבר יודע), והם עוסקים במה שחתולה עושה לבחור הזה.
הפרק הראשון (למעשה זה פרק 23 בספר) עוסק בחתולים, הפרק השני (פרק 24) עוסק בווטרינרים, למעשה בווטרינרית אחת חמודה.

מקווה שתיהנו, וכל הערה/ביקורת יתקבלו בברכה.

קבצים מצורפים

• ספר ו - אסטרואיד אלפא - פרקים 23-24.pdf
    KB 299.7 · צפיות: 7

Yukita

Active member
מנהל
שתזכה הגברת לחיים ארוכים בלי כאבים!

נקווה שגם לאי.טי. יהיה טוב יותר כעת, אחרי שבביקור האחרון נאלצו לעקור לו 6 שיניים פלוס עוד 4 טיפולי שורש :oops:

בהצלחה עם הספר.

גורדיאן-II

Active member
שתזכה הגברת לחיים ארוכים בלי כאבים!

נקווה שגם לאי.טי. יהיה טוב יותר כעת, אחרי שבביקור האחרון נאלצו לעקור לו 6 שיניים פלוס עוד 4 טיפולי שורש :oops:

בהצלחה עם הספר.
תודה על האיחולים.
6 שיניים זה המון! בן כמה הוא?
ומה זה טיפול שורש לחתול? יש דבר כזה? כי עד כמה שידוע לי יש רק 2 טיפולים: ניקוי אבן או עקירה.

frankthe2

Active member
בפוסט האחרון שהיה כאן, "החתול טופי תמיד עוצם את העיניים. מה דעתכם?", סיפרתי על כך שיום לפני כן לקחתי את החתולה שלי לטיפול של ניקוי אבן שיניים ועקירת שן רקובה, וקרוב לוודאי שאותה שן גרמה לה לכאבים חזקים במשך תקופה לא קצרה.
קשה לזהות כאשר חתול סובל ממשהו, גם בגלל שמדובר בדרך כלל בתהליך איטי, אבל כאשר היא התאוששה מהטראומה של לקיחתה אל הווטרינר וההרדמה, השינוי בהתנהגות שלה היה חד וברור, פתאום היא ערנית, שמחה, משתובבת ומגיבה במהירות למה שקורה.
אין לי אלא להסיק כי כאבי השיניים שלה גרמו לה לקהות חושים, כל מי שסבל אי פעם מכאב שיניים יודע איך זה, כמו שמשהו קודח לך במוח ומשגע אותך, ועכשיו פתאום היא התעוררה וגילתה את חדוות החיים מחדש.
אני כל כך שמח שהתגברתי על הפחד הזה של לקחת אותה לווטרינר - זה תמיד סיוט, בשבילה ובשבילי, וממש לא נעים לשמוע חתול צורח בבהלה, מחרבן מרוב פחד במנשא ומתחנן על נפשו, אם להשתמש בביטוי של אלישבע - אבל זה היה שווה את זה, לגמרי, זה כאילו קיבלתי חתולה חדשה לגמרי, ובגרסה משופרת במיוחד.

הדבר השני:
בימים אלו אני מסיים את כתיבת הספר מס' 6 שלי, הוא נקרא 'אסטרואיד אלפא', וכמו שאפשר להבין מהשם מדובר במדע-בדיוני, והוא עומד לצאת לאור באתר 'עברית' בתור ספר דיגיטלי.

זה לא שאני מנסה כאן לקדם את מכירות הספר הזה, אני כותב בתור תחביב, לא פרנסה, ואני מעלה את הנושא הזה מפני שיש לו קשר ישיר לפורום הזה.

הספר עוסק בבחור בשם נורי, פועל פשוט שעולה לגדולה. וכאן אני מצרף קובץ ובו 2 הפרקים האחרונים בספר (מה שפוטר את הקורא מלקנות את הספר, כי את הסוף הוא כבר יודע), והם עוסקים במה שחתולה עושה לבחור הזה.
הפרק הראשון (למעשה זה פרק 23 בספר) עוסק בחתולים, הפרק השני (פרק 24) עוסק בווטרינרים, למעשה בווטרינרית אחת חמודה.

מקווה שתיהנו, וכל הערה/ביקורת יתקבלו בברכה.
אספר לך שגם אנחנו לקחנו את פיצי שלנו לוטרינר - לא הייתה ברירה, היא הייתה באמת חולה. היא ייללה הרבה, התעלמנו מהיללות, שמנו שמיכה גדולה מעל... חזרה עם טראומה אבל בהחלט היה שווה לשפר לה את הבריאות למרות שלא הכל ורוד...
מאחל לך שגם החתולה שלך תהיה בריאה כמה שיותר.
תודה גדולה על הפרסום של הפרקים... אני אעיין בהם במהלך שישי שבת...

דגלמנגל

Well-known member
נו, באמת, זה לא ספרות מתח ובלשים. יש בשני הפרקים הללו מספיק גירויים לרצות להכיר את ההתחלה.

Yukita

Active member
מנהל
תודה על האיחולים.
6 שיניים זה המון! בן כמה הוא?
ומה זה טיפול שורש לחתול? יש דבר כזה? כי עד כמה שידוע לי יש רק 2 טיפולים: ניקוי אבן או עקירה.
כן, הרבה שיניים... אבל השיניים שלו תמיד היו גרועות. עקירות ראשונות היו כבר בגיל 7 חודשים. כיום הוא בן 11.

שורש זה בעיקר לפתוח את החניכיים ולחפור כדי לנקות נמק ודלקת. כפי שהוטרינר התבדח "יצאנו לחפירה ארכיאולוגית"

יש לציין שעד לצום שלפני הטיפול, אי.טי. דווקא אכל כרגיל. בנוסף לזה, הוא מטבעו חתול חששן שקופץ מכל רעש קטן ולכן גם חוסר המנוחה נראה טבעי לגמרי. רק בהשוואה בין הרוגע כעת לבין העצבנות לפני אפשר להבין את ההבדל. כמו שכבר אמרנו בפורום הזה מי יודע כמה פעמים, חתולים טובים מאוד בלהסתיר את הבעיות הרפואיות שלהם.

כבר סיפרתי בעבר על וגה, שהגיעה אליי אחרי שספגה פגיעת רכב וקיבלה טיפול במרפאה. במרפאה איבחנו זעזוע מוח או פגיעת ראש מסוג כלשהו על פי ריצוד האישונים בעיניים, אבל מעבר לזה לא מצאו פגיעות, וחשבו שאם היא משתינה במקום שבו היא רובצת זה קשור לפגיעת ראש. לקח זמן וגם וטרינר שאשכרה חשב לבדוק את השיניים (ולא חשש ממנה ולכן גם עשה זאת) עד שהתגלה שלמעשה השיניים שלה במצב ממש קשה (עם או בלי קשר לתאונה, קשה לדעת). ברגע שטופלו השיניים - נעלמה בעית ההשתנה במקום.

למעלה