2 חלומות בלילה אחד

רחי2

Member
בת 35 נשואה+3. מקווה לעבור דירה בקיץ הקרוב.

חלום 1- הייתי עם 3 הילדים שלי, והיה איתנו ילד נוסף. הילד הנוסף היה חבר של אחד הילדים שלי, אולי קרוב משפחה.. הייתי ברחוב ורציתי לקחת את הילדים באוטו לאיפשהו. היו לפניי 2 מכוניות (כשבמציאות יש לי אוטו אחד, ולבעלי מונית משלו) את 2 הבנים שלי והילד הנוסף (שאני חושבת היה מתולתל) הושבתי באוטו אחד, בספסל האחורי. האוטו היה מונע והלכתי לאוטו השני, שם הבת שלי הייתה בכיסא הנהג. אני באה להיכנס ולהגיד לה ששאנחנו כבר ניסע, ואז פתאום לידי חייל רוצה לפתוח את דלת האוטו ולהיכנס. אני מזיזה לו את היד, ולא מבינה מה הוא רוצה. כשהפנתי את הראש לצד ימין, לאוטו שבו הושבתי את הבנים, ראיתי קבוצה של חיילים נכנסים לאוטו ונוסעים. אני בלחץ נכנסת לאוטו השני, ואומרת לבת שלי לנסוע אחריהם. (הבת שלי לא בגיל של לנהוג) אחרי מרדף קטן, שבו אני בלחץ שחוטפים לי את הילדים, האוטו נעצר ואנחנו אחריהם. אני רואה את הבנים בספסל האחורי מפוחדים, מנסים לשים להם מגבת על הראש שלא יראו, והם משתוללים וצורחים ובוכים. אחד החיילים שהיו בתוך האוטו פונה אליהם, תופס את הילד המתולתל ומצמיד לו אקדח לראש. ופה מהפחד התעוררתי. כשהתעוררתי חשבתי על 3 הילדים שנחטפו (ומיד לאחר מכן התחיל איזשהו מבצע בעזה, לא זוכרת השמות שלהם)
חלום 2- הייתי בחופשה משפחתית, הייתה אווירה של רוגע. הבן הקטן היה עייף, וניסה להירדם ללא הצלחה. בחלום היה תינוק בן כמה חודשים. אני אומרת למישהו, תביא אני אחזיק אותו. לאחר כמה זמן שהוא על הידיים שלי, נרדם. אני ממשיכה להסתכל על החוף, ולהנות מהשקט. קולטת שאני על חוף בים המלח. אנשים במים, ובאמצע בין האנשים, יש סוללה של כיפת ברזל. והסוללה זזה ימינה ושמאלה. ואני תוהה לעצמי, איזה מוזר שדווקא כאן באמצע המים, החליטו לשים את הסוללה הזאת. ואז אנחנו מחליטים להתקפל, וכשאני לכיוון האוטו מקבלת דיווח בטלפון שהיה התרעת צבע אדום באזור ים המלח. ואני אומרת לבעלי שכשהיינו בחוף היה צבע אדום, והסוללה כנראה ירתה באותו הזמן.

אלישבע777

Well-known member
בת 35 נשואה+3. מקווה לעבור דירה בקיץ הקרוב.

חלום 1- הייתי עם 3 הילדים שלי, והיה איתנו ילד נוסף. הילד הנוסף היה חבר של אחד הילדים שלי, אולי קרוב משפחה.. הייתי ברחוב ורציתי לקחת את הילדים באוטו לאיפשהו. היו לפניי 2 מכוניות (כשבמציאות יש לי אוטו אחד, ולבעלי מונית משלו) את 2 הבנים שלי והילד הנוסף (שאני חושבת היה מתולתל) הושבתי באוטו אחד, בספסל האחורי. האוטו היה מונע והלכתי לאוטו השני, שם הבת שלי הייתה בכיסא הנהג. אני באה להיכנס ולהגיד לה ששאנחנו כבר ניסע, ואז פתאום לידי חייל רוצה לפתוח את דלת האוטו ולהיכנס. אני מזיזה לו את היד, ולא מבינה מה הוא רוצה. כשהפנתי את הראש לצד ימין, לאוטו שבו הושבתי את הבנים, ראיתי קבוצה של חיילים נכנסים לאוטו ונוסעים. אני בלחץ נכנסת לאוטו השני, ואומרת לבת שלי לנסוע אחריהם. (הבת שלי לא בגיל של לנהוג) אחרי מרדף קטן, שבו אני בלחץ שחוטפים לי את הילדים, האוטו נעצר ואנחנו אחריהם. אני רואה את הבנים בספסל האחורי מפוחדים, מנסים לשים להם מגבת על הראש שלא יראו, והם משתוללים וצורחים ובוכים. אחד החיילים שהיו בתוך האוטו פונה אליהם, תופס את הילד המתולתל ומצמיד לו אקדח לראש. ופה מהפחד התעוררתי. כשהתעוררתי חשבתי על 3 הילדים שנחטפו (ומיד לאחר מכן התחיל איזשהו מבצע בעזה, לא זוכרת השמות שלהם)
חלום 2- הייתי בחופשה משפחתית, הייתה אווירה של רוגע. הבן הקטן היה עייף, וניסה להירדם ללא הצלחה. בחלום היה תינוק בן כמה חודשים. אני אומרת למישהו, תביא אני אחזיק אותו. לאחר כמה זמן שהוא על הידיים שלי, נרדם. אני ממשיכה להסתכל על החוף, ולהנות מהשקט. קולטת שאני על חוף בים המלח. אנשים במים, ובאמצע בין האנשים, יש סוללה של כיפת ברזל. והסוללה זזה ימינה ושמאלה. ואני תוהה לעצמי, איזה מוזר שדווקא כאן באמצע המים, החליטו לשים את הסוללה הזאת. ואז אנחנו מחליטים להתקפל, וכשאני לכיוון האוטו מקבלת דיווח בטלפון שהיה התרעת צבע אדום באזור ים המלח. ואני אומרת לבעלי שכשהיינו בחוף היה צבע אדום, והסוללה כנראה ירתה באותו הזמן.
שלום רחי, לפי תוכן החלומות נראה לי שהם חלומות ישנים. אנא כתבי לי מתי חלמת אותם.
אם אכן הם ישנים, הפרוש שלי לא יהיה רלבנטי. החלומות צריכים להיות ממש מהיום יומיים האחרונים.
אם הם חלומות חדשים, כתבי לי מה היה שהוא אירוע שעורר את החלומות הללו. הרקע לחלום ( הרצון לעבור דירה בקיץ הקרוב - כלומר בעוד כשנה, הוא אינו חדש והוא אינו ספציפי לתקופה האחרונה)

רחי2

Member
שלום רחי, לפי תוכן החלומות נראה לי שהם חלומות ישנים. אנא כתבי לי מתי חלמת אותם.
אם אכן הם ישנים, הפרוש שלי לא יהיה רלבנטי. החלומות צריכים להיות ממש מהיום יומיים האחרונים.
אם הם חלומות חדשים, כתבי לי מה היה שהוא אירוע שעורר את החלומות הללו. הרקע לחלום ( הרצון לעבור דירה בקיץ הקרוב - כלומר בעוד כשנה, הוא אינו חדש והוא אינו ספציפי לתקופה האחרונה)
זה חלום מיום שישי האחרון. לא היה אירוע מיוחד בימים האחרונים. לחץ רגיל של היומיום, נכנסתי קצת לבאסה בשישי, אבל עבר

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי,

הפרוש שלי לחלום מס. 1 - על חטיפת הילדים

עברתי על הרקע שלך גם מחלומות קודמים ולא עלה לי רעיון לפרוש מלא של החלום הזה, כזה שאני שלמה איתו. החלום קשה לא רק בגלל עצם החטיפה, אלא גם בגלל החוטפים עצמם שהם חיילים והם אמורים להגן עלינו ועל ילדינו.

זה חלום חרדה שבו את ללא עזרה של אדם מבוגר נוסף וגם כאן ( לא חלום ראשון) שאת מתפקדת ללא בעלך. מי עוזר לך בסיטואציה? ביתך הבכורה שהיא עדיין ילדה בעצמה! ביתך נוהגת במכונית ושומרת על קור רוח ושקט נפשי יותר ממך. היא רודפת אחד החוטפים משיגה אותם ועוצרת את המכונית שלכן אחרי מכוניתם, בלי לפגוע באף אחד. דווקא את בחלום, לחוצה ביותר, אף על פי כן , את מצליחה לתפקד - להזיז לחייל את היד ולמנוע ממנו להיכנס למכונית וגם - להורות לביתך מה לעשות. החלום אומר לך, שהצלחת ללמד את הבת לקחת פיקוד ( הגה) ולנהוג (!) כהלכה, אבל הקטנים יותר – הם צריכים קצת יותר הדרכה, במצבי לחץ.

החלום משקף חרדות. את חרדה מפני דברים איומים שעלולים להגיע, גם מאנשים הנראים טובים ואמורים להגן עליהם. אין פלא שהתעוררת מחלום כזה.

ניסיתי להבין מהי הסמליות בחלום בכך שאת מפרידה את הבנים מהבת ונוסעת עם הבת הנוהגת בעצמה ולא עם שלושת הבנים. אולי את תוכלי להבין מה אומר החלום כאן. האם יש לך חרדות או חששות שהבנים דומים יותר לאביהם (הם שמים מגבת על הראש כדי לברוח מהמצב) שהוא מסוג "הטיפוס הנמנע", שאינו לוקח אחריות אינו עוזר, וגם מכביד לא פעם בדרישות הניקיון שלו?

הקטע עם הילד המתולתל שאינו בנך, שהוא מאויים ממש באמצעות אקדח לרקה, היה גם כן חידתי. זה קטע של איזו שהיא חרדה קיומית בחייך. הנה כמה רעיונות לבחירה:

אולי הקטע הזה אומר, שלא כדאי לחשוב על ילד נוסף? (אם זה אכן רלבנטי) אולי ילד מתולתל מסמל...ילד מטולטל? אולי את חוששת שאחד מיילדייך - לא יסתגל למעבר הדירה שאת כה מייחלת לו?

אולי הילד הזה הוא בכלל את עצמך? את רוצה לעבור דירה הרבה זמן וזה נדחה. האקדח לרקת הילד ( ילד מסמל פרוייקט בתחילתו, משהו שעתיד לגדול) יכול לסמל ( קצת בקיצוניות) שאת מאבדת זמן לשווא ואולי הגשמת החלומות ( או מעבר דירה) הוא גם חלום נכסף אבל גם איזה שהוא איום קיומי?

אשמח לתגובתך על הפרוש וגם לתוספת משלך!

רחי2

Member
חרדות על ילדים תמיד יש, מהרגע שהם נולדים. אולי החלום אומר לא לסמוך גם על אנשים שעכשיו אני סומכת עליהם?
לגביי הבאת ילד נוסף לעולם, אין מצב!!! וגם בכלל לא על הפרק.
מעבר דירה, במיוחד לעיר אחרת, זה אכן מטלטל. להתחיל מחדש. מעבר דירה זה משהו שכבר 3 שנים אני מתכננת, ובעלי תמיד מנע את המעבר מפחד.

אלישבע777

Well-known member
חרדות על ילדים תמיד יש, מהרגע שהם נולדים. אולי החלום אומר לא לסמוך גם על אנשים שעכשיו אני סומכת עליהם?
לגביי הבאת ילד נוסף לעולם, אין מצב!!! וגם בכלל לא על הפרק.
מעבר דירה, במיוחד לעיר אחרת, זה אכן מטלטל. להתחיל מחדש. מעבר דירה זה משהו שכבר 3 שנים אני מתכננת, ובעלי תמיד מנע את המעבר מפחד.
האם החלום אומר לך שלא לסמוך על אנשים שאת סומכת עליהם? על השאלה הזאת רק את יכולה לענות. אם את מרגישה שזה מסר מהחלום שלך לעצמך – אז זה נכון.

במידה מסויימת אני חושבת שהחלומות שלך משקפים בכללי את העובדה שאת סומכת על עצמך ופועלת ללא עזרה או כמעט ללא עזרה. בעלך כמעט שאינו נוכח בחלום כי הוא "טיפוס נמנע" או אולי נחבא אל הכלים ומעדיף לשמר את הקיים ולא לפעול לשינויים. הפער בינך – הטיפוס היוזם, המעוניין בשינוי טוב לבין בעלך הטיפוס הנמנע, מתבטא בחלומות . מאידך הפער יוצר מתח ולכן החלומות הם לא תמיד נעימים, כי בחלום הכל מוגזם וסוער יותר מאשר במציאות. במציאות קורה לפעמים שהשינויים אכן מתרחשים בסוף, לפעמים הם מתגשמים לטובה ולפעמים לא, כמו כל דבר בחיים.

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום מס. 2 על חופשה בים המלח

החלום נפתח בתיאור של אווירה רגועה. אתם בים המלח, הבן התינוק עייף וניסה להירדם, וכשהוא מגיע לזרועותייך הוא נרדם היטב. את נמצאת בחופות של ים המלח ומסתכלת על הנוף ( ועל האנשים במים) ונהנית מהשקט. בים המלח אין גלים, המים חמימים, לבוץ סגולות רפואיות, המים מציפים את הגוף בכיף ולא טובעים, השמש אינה מסוכנת כל כך לעור, מקום נפלא לחופשה משפחתית עם ילדים. אבל שמו הנוסף הוא ... "ים המוות", אולי לא טובעים בו, אבל הוא מקום מסוכן. אולי השקט שעל החוף - הוא השקט שלפני הסערה!

בחלק השני של החלום, יש רמז לבאות. באמצע המים מציבים סוללה של כיפת ברזל! זה לא רק מוזר, זה מרמז על סכנה של מלחמה. אתם מחליטים לחזור מהחופשה ובדרך לאוטו את מקבלת ידיעה וירטואלית על התרעת צבע אדום במקום והסוללה ירתה ומעבירה את הידיעה לבעלך ( את תמיד יודעת הכל לפני אחרים).

החלום מראה שצריך להיזהר תמיד. השקט והפסטורליה, אינם מנבאים לפעמים עתידות. בחלום – לא התפתיתם לשקט!! ברגע שראיתם סימני מלחמה ( כיפת ברזל) – עשיתם את הצעד הנכון ועזבתם את המקום בזמן ובלי לחץ (!) ולא לקחתם סיכון.

אולי זה קשור גם לדירה שאת רוצה לעבור. האם תמצאי מקום בטוח לילדים? האם המקום יהיה שקט תמיד? האם יהיה לך טוב בדירה החדשה? ואם לא יהיה בה טוב, האם תוכלי לדעת זאת במהרה? האם תוכלו לעזוב בזמן? החלום אומר שצריך תמיד להתכונן לאירועים בלתי צפויים ואז לא יהיה לחץ, תוכלו לפתור את הבעיה לפני שהיא מתפרצת.

אשמח לתגובתך על הפרוש.

רחי2

Member
אני טיפוס שתמיד רוצה לדעת דברים מראש. אפילו שירתתי בחיל המודיעין :)
למשל עם המשפחה של בעלי, זורמים עם דברים. אחד אומר משהו וכולם הולכים אחריו כמו כבשים. ואחרי שהבנתי שלא מתאים לי, תמיד אומרת לבעלי שאם הם מתכננים משהו, אני צריכה לדעת הכל. שוב, לא סומכת עליהם שבאמת ידאגו לי.

אלישבע777

Well-known member
הפרוש שלי לחלום מס. 2 על חופשה בים המלח

החלום נפתח בתיאור של אווירה רגועה. אתם בים המלח, הבן התינוק עייף וניסה להירדם, וכשהוא מגיע לזרועותייך הוא נרדם היטב. את נמצאת בחופות של ים המלח ומסתכלת על הנוף ( ועל האנשים במים) ונהנית מהשקט. בים המלח אין גלים, המים חמימים, לבוץ סגולות רפואיות, המים מציפים את הגוף בכיף ולא טובעים, השמש אינה מסוכנת כל כך לעור, מקום נפלא לחופשה משפחתית עם ילדים. אבל שמו הנוסף הוא ... "ים המוות", אולי לא טובעים בו, אבל הוא מקום מסוכן. אולי השקט שעל החוף - הוא השקט שלפני הסערה!

בחלק השני של החלום, יש רמז לבאות. באמצע המים מציבים סוללה של כיפת ברזל! זה לא רק מוזר, זה מרמז על סכנה של מלחמה. אתם מחליטים לחזור מהחופשה ובדרך לאוטו את מקבלת ידיעה וירטואלית על התרעת צבע אדום במקום והסוללה ירתה ומעבירה את הידיעה לבעלך ( את תמיד יודעת הכל לפני אחרים).

החלום מראה שצריך להיזהר תמיד. השקט והפסטורליה, אינם מנבאים לפעמים עתידות. בחלום – לא התפתיתם לשקט!! ברגע שראיתם סימני מלחמה ( כיפת ברזל) – עשיתם את הצעד הנכון ועזבתם את המקום בזמן ובלי לחץ (!) ולא לקחתם סיכון.

אולי זה קשור גם לדירה שאת רוצה לעבור. האם תמצאי מקום בטוח לילדים? האם המקום יהיה שקט תמיד? האם יהיה לך טוב בדירה החדשה? ואם לא יהיה בה טוב, האם תוכלי לדעת זאת במהרה? האם תוכלו לעזוב בזמן? החלום אומר שצריך תמיד להתכונן לאירועים בלתי צפויים ואז לא יהיה לחץ, תוכלו לפתור את הבעיה לפני שהיא מתפרצת.

אשמח לתגובתך על הפרוש.
אכן גם כאן כמו בחלום הקודם, את אומרת שאינך סומכת על אחרים ובעיקר על בני משפחתך , שהם נוטים ללכת זה אחרי זה. אבל המסר העיקרי של החלום לדעתי הוא – להתכונן לאירועים בלתי צפויים ולנקוט צעדי מנע – בזמן, בשקט וללא לחץ. וגם - לא להימנע משינויים ( כמו בעלך) ולא לרצות לשנות יותר מדי ( כמוך), אלא משהו באמצע. לתכנן את השינויים ולבצע אותם בזהירות ובשיקול דעת, ולבדוק מה קורה. אם השינוי אינו לטובה, לדעת לסגת בשקט ובזמן.

למעלה