2 חלומות בלילה

הי אלישבע,
מה שלומך?
2 חלומות של היום בלילה ואשמח לסיוע שלך:

חלום 1:
הולכת עם הבן זוג לפגישה על תרומת ביצית (במציאות: מצויים בטיפולי פוריות וכנראה שזה הולך לשם בגלל שלא הצליח לנו בטיפולים הנורמטיביים), אנחנו נכנסים לחדר קבלה יחסית גדול, מחכים לא מעט, עוברים בין כיסאות (פעם יושבים בצד, פעם מקדימה), אני רואה הרבה נשים צעירות הרבה, מבוגרות ואומרת לו שזה באמת מצב שיכול לתפוס בכל מיני גילאים.
מחכים עוד קצת, הבן זוג במצב שממש נשכב על הספסל מפנה את הגב אליי ומדבר בטלפון עם דמות אחרת ואומר משהו בסגנון: "כמה אכפת לך ממני?" אבל במין אינטימיות שנראה שהם זוג, אני בחלום קצת מעורערת מזה, לא מבינה אם הוא בזוגיות / לא בזוגיות...ואז ממשכים לחכות ואומרים לנו שהיועצת עברה למשרד אחר אנחנו יוצאים מהבניין והדרך שלנו מתפצלת (לא ברור למה) אני הולכת בכל מיני דרכים, טועה בדרך ואז הוא מסביר לי טלפונית איך להגיע, מרימה את המבט ורואה בית גדול שיודעת ששם הוא והיועצת כבר יושבים ומחכים לי. הולכת בשביל יחסית צר, כבר מחשיך קצת ורואה אדם מעט מפוקפק באמצע הדרך שואלת אותו על הבית עוברת אותו ואז מתחילה לרוץ כי מפחדת שהאיש הזה יתקוף אותי, הוא רודף אחרי ואני ממש מתחננת שיפסיק יש לו הבעה מוזרה והוא נעצר ואני ממשיכה לרוץ. כאן נגמר החלום - סיוט בסופו של דבר כי אני מתעוררת בשלב הזה.

חלום 2:
אני מגיעה לדירה שחושבת שהיא הדירה של אחותי וישנה שם, באמצע הלילה אני מבינה שזאת הדירה הישנה שלי (בתקופה לפני הניסיון לילד), ותוך כדי שאני מבינה את זה, בעלת הבית החדשה מגיעה, בחורה צעירה, רזה ונאה, אני מסבירה לה את אי ההבנה היא צוחקת ונראה שמבינה אבל אחרי כמה דקות אני מוצאת את עצמי מסוממת ותחת חקירה ב שלה יחד עם בן הזוג שלה, הם מבינים שאני דוברת אמת ומשחררים אותי, אני יוצאת לרחוב והולכת איתה לים שם אני פוגשת את אמא שלי שאומרת לי להסתלק מהים כי עוד מעו תהיה הצפה ובאמת בשניות הים הופך לבן לגמרי וכולם בורחים ממנו, אני מבינה ששכחתי את הנייד וההתיק שלי עם המפתחות לבית קרוב לים אבל מפחדת לחזור ועולה על אזור גבוה עם מדרגות לפני ההצפה. כך מסתיים החלום.

המון תודה לך

אלישבע777

Well-known member
שלום שרון ,

בקשה לחלומות הבאים - לרשום כל חלום לחוד כשיש רצף חלומות.

הפרוש שלי לחלום מס. 1 לחלום 3 חלקים:

חלק א - הפתיחה
בניגוד להמשך החלום היא די רגועה ! ולמעט קצת תנועה, אין פה ארועים מיוחדים . אתם מגיעים לפגישה בעניין תרומת ביצית ויש שם נשים צעירות ואפילו נשים מבוגרות. אתם מחכים הרבה זמן ומשנים מדי פעם מקום. הפתיחה מראה שהזמן עובר ללא תוצאות – זה משקף את המציאות כי אתם כבר הרבה זמן מנסים להתעבר, ואין תוצאות. אתם משנים מקום- אולי בבחינת "משנה מקום משנה מזל". יתכן שהחלום משקף הרהורים אם לא כדאי, לקבל טיפול במקום אחר "צדדי יותר " או "קדמי יותר", כלומר במקום פחות מפורסם ( צדדי) או יותר מפורסם ( קדמי) או סוג טיפול אחר שלא נוסה מספיק או לא נחשב מספיק ( צדדי) או דווקא סוג טיפול שנוסה הרבה ונחשב לטוב ( קדמי). הנשים המבוגרות בחלום מציינות שאסור להתייאש. בכל גיל אפשר להיות אימא! הנשים הצעירות מסמלות שבעיות הפוריות היא לא רק נחלת נשים מבוגרות כפי שחושבים.

בהמשך מתפתחת ממש לנגד עינייך סצנה שאת לא מבינה מה קורה בה. בן זוגך ספק בוגד בך לנגד עינייך עם איזו דמות מעורפלת באינטימיות. הוא גם מפנה לך את הגב ושואל בטלפון איזו גברת שאלה - ששואלים רק בת זוג. קטע ב' מצביע על כך שאת חוששת שאם הטיפול לא יצליח וגם הזמן עובר, בן זוגך ימצא פרטרית אחרת למימוש חלומו להיות אב. זו מחשבה טבעית לכל זוג במצב של כמיהה לילד, ולפעמים גם בלי קשר לעניין זה. הקטע שלך משקף לך חרדות כמוסות גם בעניין ההורות המתעכבת, וגם בעניין הזוגיות שהיא טובה, אבל אולי לא לנצח ויתכן שחרדות בתחומים אחרים שצפים ברוב החלומות שאותם זוכרים. הזוגיות טובה, אבל את חוששת שאת לא "מספיק טובה" ולכן הוא יפזול הצידה. בקטע הקודם שניכם שיניתם מקום יחד – פעם קדימה ופעם הצידה. בקטע הזה – הוא משתנה מקום הצידה, מסובב את גבו ו-"ופוזל הצידה"

חלק ג זו הסלמה של ממש. כאן קורים ארועים ממש לא נעימים.

א. אתם נאלצים לעבור למשרד אחר בעקבות היועצת שלכם ואת יוצאים החוצה
ב. בחוץ דרכיכם נפרדות מאיזו שהיא סיבה לא ברורה.
ג. את טועה בדרך ומקבלת ממנו הסבר טלפוני איך להגיע (כלומר – הוא יודע איך להגיע למקום ואת לא)
ד. את מרימה מבט ורואה לפנייך את הבניין בו הוא נמצא וגם היועצת שלכם שם מחכים לך.
ה. את הולכת לבניין הזה בשביל צר ואפלולי ( הגיע הערב!) ושואלת עובר אורח מפוקפק על הבית ממול ותוך כדי כך
את נמלטת ממנו במהירות שמא הוא יפגע בך.
ו. וכאשר יגורת כן בא - האיש המפוקפק רודף אחריך ו
את מתחננת שהוא יפסיק וזה עוזר. הוא מפסיק את המרדף ואת ממשיכה לרוץ. הסיוט הסתיים כשהתעוררת.

הקטע הסופי הוא באמת סיוט אבל למרות הכל, לא קרה שום דבר פיזי, פרט לסיוט ולבהלה. אז אולי הכל בראש שלך ובעצם שום דבר רע לא יקרה?

הקטע הזה מתחיל בכך שאת מתקרבת למקום הנכון אולי מעט באיחור ( הבית, היועצת ובן זוגך) והנה עוד מעט – תתחיל הפגישה המיוחלת. אבל היא לא התחילה מעולם. את נוגעת במטרה והמטרה מתרחקת ממך. האם זה קשור לאכזבות הטיפול וגם לזמן שעובר ( הערב הגיע- תרתי משמע! ונעשה קצת חשוך) או לעניינים אחרים או גם וגם – רק את יכולה לענות על שאלה זו.

בסוף קןרה משהו נורא. איש מסתורי ורע רודף אחרייך ומרחיק אותך ממחוז חפצך. מה הוא מסמל? – חסר לי רקע לשער. יתכן שאין אדם כזה מציאות והאיש הוא סמל לגורל האכזר שרודף אותך ומונע ממך פרי בטן. מה שכן ניתן לראות שיש לך גם כוחות בחולשה שלך! את מצליחה לעצור אותו בדיבור! אולי בתחנונים - אבל הוא הפסיק. הוא הפסיק אבל את ממשיכה לברוח. למה? אולי בורחת ממחשבות שליליות, מגורלך? אין כאן מטרה בבריחה הזאת. החלום היה כה מפחיד שההצלה ממנו היתה רק על ידי התעוררות למציאות שלווה.

בסיכום החלום שהתחיל עם בעלך - במטרה משותפת וממשיך לפרידה בדרך, ואח"כ איבוד הדרך (בן זוגך הגיע למחוז חפצו בקלות) ולבסוף – מרדף שמרחיק אותך עוד יותר מהמטרה (היא הפגישה עם היועצת ועם ובן הזוג).
כל אלו הם סמלים שאת צריכה לחשוב עליהם. אני קושרת אותך לטיפולים שלך, אבל יתכן שיש להם קשר לעניינים אחרים. יתכן שהחלום משקף לך, ייאוש עצמי ואובדן דרך ואומר לך – לכי לאט בדרך הנכונה ואל תרוצי סתם החלום גם כן נפתח קצת בחוסר מנוחה ( החלפת המקומות) שלך או שלכם. יש לך מטרה ואסור לך לאבד אותה בגלל פחדים אמיתיים או מדומים. החלום אומר לך – להתעורר!

אשמח על חוות דעתך לפרושים כאן.

הי אלישבע,
תודה על ההסברים, אין ספק שזה חלום שמרגיש שמאגד את כל הפחדים והרגשות שיש בתהליך הנוכחי.
אני צריכה לחשוב על הדברים, בעיקר על העובדה שמישהו רודף אחרי - לא היתה דמות ממשית בחיים, אולי זה באמת התהליך עד עכשיו ושקצת קשה לי לשחרר את צורת הטיפול הנוכחית שבה אנחנו מנסים להיכנס להיריון מהביציות שלי...לא פשוט העסק :)
תודה שוב וכותבת את החלום השני בהודעה נפרדת.

למעלה