2 חלומות יום אחרי יום

רחי2

Member
בת 37 נשואה+3.
בקיץ האחרון עברנו דירה, אחרי תקופה מאוד ארוכה שאני רוצה לעשות את הצעד הזה. ל2 הילדים הגדולים קצת קשה חברתית. לפני כחודש המנהלת שלי הודיעה שהיא מתכוונת לפרוש בדצמבר הקרוב. אני והיא קולגות מאוד קרובות. ומבחינתי אם היא לא שם, התחלתי בגישוש לגביי משרה אחרת בארגון. יש לי גם מנהל, שנכנס לתפקיד לפני הקורונה, אך הוא נכה רגשית. ברמה שאין שום תקשורת. מבחינת עבודה כמעט ואין לי צורך בו להתייעצות או משהו כזה. החלום השני היה ביום הבחירות, שהחזאים אמרו שיהיה מאוד גשום וחורפי.

חלום ראשון- אני במשרד, אך המשרד נראה כבית פרטי. אני נכנסת לחדר של המנהל, ורואה כריך. מחליטה לקחת את הכריך ותוהה עם עצמי לאכול או לא. בסוף אוכלת אותו, ותוך כדי אכילה אני רואה שזה ממרח שחור עם עוד דברים בפנים, אולי חסה הייתה בפנים. ואני מזכירה לעצמי שאני בכלל לא אוהבת סנדוויץ כזה בשביל מה לאכול אך נותנת עוד ביס או שתיים. חושבת אולי המנהל יחזור לחדר וירצה את הכריך. אולי השאיר לעצמו את הסנדוויץ לאחר כך. והחלטתי לעטוף חזרה ולשים באותו מקום שמצאתי. כשנכנסתי שוב לחדר לשים את הכריך, ראיתי שהמנהל ישן במיטה במשרד שלו (שנראה כמו בית). אני בלחץ כדי שלא יגלה שאכלתי מהסנדוויץ, וזוכרת שהייתי מאוד לחוצה בחלום, מנסה להעסיק את עצמי כדי שלא יחשוד. רואה אותו לוקח את הסנדוויץ אבל לא פותח אותו. חושבת אולי יזרוק אותו בסוף, ולא ישים לב שאכלתי ממנו. בסוף החלום הוא אוכל את הסנדוויץ ולא שם לב בכלל שהוא חצי אכול.

חלום שני- אני נמצאת עם המשפחה בבית החדש. בעלי במרפסת ואני רואה עננים שחורים מגיעים. אומרת לו שיכנס, ואם אני זוכרת או שהילדים היו גם איתו, או שרצו לראות את העננים. מרחוק אני רואה מעין טורנדו שמתחיל להיווצר. הבן הקטן שלי לידי, ואני רואה אופניים בתוך הטורנדו. אומרת לבעלי שזה ממש כמו בסרטים ודברים עפים באוויר. תוך כדי אומרת לכולם להיזהר ולהכנס פנימה. כאשר לפתע האופניים שראיתי בטורנדו נופלות ליד הבן הקטן. הוא מבסוט מהמתנה שנפלה עליו ומתחיל לרכב עליהם. בסוף החלום זכור לי שכולם נכנסו לבית, ואני סוגרת את החלון והתריס מפני הסופה שבדרך אלינו. נראה לי שהיינו כולם בחדרון קטן, או בדרך למקלחת..

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי2,

אם יש שני חלומות - לכתוב לי כל חלום לחוד. חלום ב יפורסם בהמשך.

הפרוש שלי לחלום א' על אכילת כריך במשרד המנהל

מקום העבודה שלך הוא כנראה ביתך השני. או שאת היית שואפת שמשרד המנהל יהיה טוב כמו בית. בחלום את מגלה כריך מפתה ואת מתלבטת אם לאכלו. הכריך העטוף מסמל משהו טוב ומשביע גם יחסי אנוש טובים. המשרד הוא בית והכריך הרי מיועד לאכילה – כמו בבית והוא בשבילך! ואת מחליטה לנגוס.

עד מהרה את מגלה שהכריך אינו טעים, מרוח בממרח שחור מוזר וגם איזו חסה מגעילה... הכריך המפתה, מתגלה כמזון פיגולים ואת ממשיכה לנגוס אולי תגלי שהוא בעצם משהו טוב... הכריך הנורא הוא היחס שאת מקבלת מן המנהל ואת בולעת אותו ( מתוך בחירה!) אבל חושבת שזה ממש לא מגיע לך ( הכריך אולי לא בשבילך). הכריך בוודאי של מנהל כי הכריך בחדרו ולו מגיע כריך כזה ויחס בהתאם! את עוטפת את הכריך ונכנסת לשים אותו במקום שמצאת אותו. את מתכוונת לתת לו את היחס המגיע לו – אבל עטוף היטב! כלומר נסתר, לא גלוי לגמרי, מנומס, לא בוטה. הוא יקבל את מה שמגיע לו- אבל בלי לעורר שערוריות וריב. אולי החלק הזה של ההחלטה שלך להשיב את הכריך למקומו הוא מילוי משאלה – שיאכל המנהל (ולא את ) את הכריך המחורבן והנגוס – מגיע לו!!

והמנהל? הוא בכלל מתגלה לעיניך ישן במיטה! המנהל הקר והנכה רגשית, ישן תמיד – גם כשהוא במשרדו. הוא בתוך עצמו, אחרים אינם מעניינים אותו. את משתדלת לא לעורר חשד ולהיות עסוקה תמיד, כדי לא לחטוף, די בכך שטעית בהחלטה לאכול מהכריך עוד כמה ביסים אולי זה ישתפר בהמשך ( לקבל על הראש? לקבל יחס מפלה? לקבל התעלמות מהבוס? ביקורת?)

בסוף הכל הסתדר – הבוס אכל מהכריך הנורא, לא הרגיש שהוא חצי אכול, לא התלונן. הוא קהה חושים, אינו ער לעניינים שמתרחשים מתחת לאפו. בכך שהוא אוכל כריך פיגולים חצי אכול, יש גם מלוי משאלה שלך – לתת לו כגמולו, בלי שהוא ירגיש כמובן!

אשמח לקבל חוות דעת – מה התאים ומה לא.

רחי2

Member
פירוש חלום א'- מסכימה איתו בהחלט. אהבתי מאוד את הפירוש. לאחר 3 שנים שהמנהל נמצא איתנו, הבנתי את האופי שלו. לא מתחברת לאופי שלו וליחס שהוא נותן (או יותר נכון חוסר יחס) לי. והתחלתי "להחזיר" לו באותה מטבע. רק שלום ובוקר טוב. למנהל שלי אין לו כישורים של מנהל. ויש לי המון שיחות עליו עם המנהלת שלי לגביי זה.
פירוש חלום ב'- מתאים לי בול. אומנם אנחנו רחוקים, אך עדיין קיימים גינונים שנשארו. מבחינתי כמה שיותר רחוק, יהיה יותר טוב. כשעברנו פחדנו מאוד בשביל הילד הצעיר, כי היה נראה לנו שיקבל את המעבר הכי קשה. וגילינו להפתעתנו שהוא הכי הסתדר מכולם והכי השתלב. אולי בגלל זה בחלום רק הוא קיבל מתנה. אופניים שיעזרו לו להתקדם.
מקווה שבאמת, כמו שרשמת להיות אופטימית.

אלישבע777

Well-known member
פירוש חלום א'- מסכימה איתו בהחלט. אהבתי מאוד את הפירוש. לאחר 3 שנים שהמנהל נמצא איתנו, הבנתי את האופי שלו. לא מתחברת לאופי שלו וליחס שהוא נותן (או יותר נכון חוסר יחס) לי. והתחלתי "להחזיר" לו באותה מטבע. רק שלום ובוקר טוב. למנהל שלי אין לו כישורים של מנהל. ויש לי המון שיחות עליו עם המנהלת שלי לגביי זה.
פירוש חלום ב'- מתאים לי בול. אומנם אנחנו רחוקים, אך עדיין קיימים גינונים שנשארו. מבחינתי כמה שיותר רחוק, יהיה יותר טוב. כשעברנו פחדנו מאוד בשביל הילד הצעיר, כי היה נראה לנו שיקבל את המעבר הכי קשה. וגילינו להפתעתנו שהוא הכי הסתדר מכולם והכי השתלב. אולי בגלל זה בחלום רק הוא קיבל מתנה. אופניים שיעזרו לו להתקדם.
מקווה שבאמת, כמו שרשמת להיות אופטימית.
תודה על שתי התגובות! אני שמחה לקרוא שחלומות מתגשמים בסוף |4U|

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי הנה הפרוש של חלום ב' על סופת טורנדו

הרבה זמן ותלאות לקח לכם להגיע לבית החדש והנה כבר חלום עכשוי ( בדרך כלל חולמים על העבר ופחות על ההווה). החלום נפתח בכך שאת רואה עננים שחורים מבשרי רעות מן המרפסת ואת מבקשת מבעלך ומהילדים להיכנס הביתה. עננים שחורים, גם כשהם מבשרים גשמי ברכה – הם תמיד מפחידים במציאות! וכאן את ממש חוזה את האירוע מראש.

בחלום העננים השחורים מסמלים סכנה מתקרבת, וכאן אכן הסכנה עצומה כמו שבאמת רואים רק בסרטי אימה! סופת טורנדו הרסנית מאיימת עליכם, אבל אתם צופים בה מהבית בסקרנות ולא ממש נזהרים. הפתיחה מצביעה על דאגותיך מפני הבאות. הבית החדש לא הביא עימו עדיין מזור. בזמנו רצית להתרחק מהמשפחה של בעלך ובעיקר מחמותך. חשבת ששינוי מקום יביא גם שינוי באוירת המחנק שאפפה אותה זמן רב והחיכוכים עם אנשים שאינם מטיבים איתך. בעלך אינו נותן לך גב וקשה לו גם עם עצמו וגם הילדים דורשים תשומת לב רבה בימי שגרה ובוודאי עכשו כשמעבר הדירה מקשה עליהם יותר.

החלום מקבל תפנית מדהימה עם הסצנה של האופנים! הרוח העזה מרימה אופנים באוויר מצב מסוכן מאוד אבל...כשהם נופלים בקרבת מקום, בנך רואה בכך מתנה משמיים נפלאה! ואכן כך היה. הסופה לא עשתה שום דבר רע בעצם. אתם נכנסתם הביתה, סגרתם את התריס ונכנסתם לחדר או למקלחת. התחלה מאיימת ומפחידה - שסופה נפלא! גם מתנה נהדרת לילד ( שמסמלת שאת מאמינה שהוא יסתדר במהרה במקום החדש ויצא לדרך החדשה "על אופנים" כלומר במהירות) הבית החדש ממלא את ייעודו, למרות החששות. הבית החדש מגן עליכם מפני סערות איומות ויש לכם אפילו אפשרות לסגור את התריס ולא להיפגע משום דבר שמגיע מבחוץ ! אתם מתכנסים יחד בחדרון או במקלחת וזה נפלא! אין כמו מקלחת טובה כדי לשטוף לא רק את הגוף, אלא גם את הראש מדאגות בלתי פוסקות.

החלום מראה שלמרות הכל – את אומנם חוששת מסערות אבל את גם אופטימית ואת יודעת שהמעבר לדירה החדשה – יהיה לטובה.
את מאמינה שתוכלו להיות משפחה מלוכדת, ממושמעת, זהירה, ושמחה! נקווה שזה גם חלום נבואי...
(אם כי איני מאמינה בהם כל כך... החלום משקף את המחשבות שלנו להווה ואינו יוצר או משקף ניסים ונפלאות)

אשמח לחוות דעתך – מה התאים ומה לא התאים.

למעלה