2 ילדים בין אמא לאבא

may may.

New member
2 ילדים בין אמא לאבא

קודם כל ברכות על הפורום החדש. אני בהליכי גירושים, פרודה, יש לי 2 בנים מקסימים. איך אדע איך הם מרגישים? איך אדע מה יהיו כשיהיו גדולים? איך אדע איך המצב עליהם משפיע? כן, אמרו לי, לעקוב אחר כל שינוי, או קי, יש שינויים, יש התקפי זעם, כעסים של הבן הגדול (4.5) ופינוקים של הבן הקטן (2.5)... יש שינויים, אבל איך מטפלים? יש לי את כל הסבלנות... אך גם אני בן אדם... ולא קיבלתי הוראות הפעלה... יש לי רגשות אשם ... יש בי פחדים... ואני יודעת שזה לטובתם (אבא אלים) ובכל זאת... הם אוהבים אותו... ואני מפרידה ביניהם (אני המכשפה). אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף, איך חיים עם זה?

avielss

New member
אהלן מאי

קודם כל פחדים יש לכולנו אין ספק שלא הולכים להיות לך חיים קלים....אפילו בכלל לא קלים אבל אין לי ספק ולא הקל שבקלים שאישה שמחליטה להתגרש בגלל בעל מכה היא אישה חזקה אישה שמודעת לזכויות שלה לעצמה ולשווי שלה רגשות אשם????למה? כי הצלת את הילדים מלראות את אמא חוטפת מכות? כי הצלת אותם מלגדול כאנשים אלימים? גברים מכים? רגשות אשם על מה???? כמו שאמרת אין הוראות הפעלה אין לך אלא להיות קשובה לילדים ללמד אותם לא להפנים רגשות לנסות להסביר להם עד כמה שיוכלו להבין מה קורה לא להשאיר אותם בחוסר וודאות לגבי הנעשה וההולך להעשות לא להסיט אותם לעולם נגד אבא שלהם. להוות להם תמיד דמות סמכותית חזקה שלא מתפרקת גם כשקשה. בקשר לילדון בן 4.5 לא להזניח התנהגות חריגה יש בעלי מקצוע מעולים (פסיכילוג לילדים לדוגמא) שיוכל לעזור לו ולך גם הורי התגרשו בגיל 4 וחוסר ההבנה שלהם חוסר היציבות חוסר הדמות הסמכותית גרמו לי בהחלט לנזק. התקפי הזעם קיימים אצלי גם היום.אומנם לא לעיתים קרובות ואני אדם בהחלט לא אלים אבל התקפי זעם הם התקפי זעם מקווה שעזרתי ולו במעט נשמח אם תשתפי אותנו תתיעצי ותיעצי אביאל

may may.

New member
בוקר טוב

תודה על היעוץ, אשמח להעזר ולשמוע תגובות מ"ילד שעבר את זה" (עד כמה שזה נשמע גרוע), זה יכול לעזור לי. תודה

TOOOOOTI

New member
בוקר טוב מאי ../images/Emo42.gif

דבר ראשון: את לא המכשפה, ואת לא צריכה להרגיש שום רגשות אשם. אולי עכשיו קצת קשה לילדים לקבל את זה, שההורים שלהם מתגרשים, אבל כשהם יגדלו קצת, אני בטחה שהם יבינו ש"ההפסד" לא היה כזה גדול אלא כדאי. אף ילד לא צריך לראות את ההורים שלו רבים וצועקים אחד על השני, ובטח שלא אבא מרביץ, הטראומה שיכולה להיות לילד מלראות דבר כזה היא הרבה יותר גדולה מאשר גירושים. במצב כזה את רק עוזרת להם, בזה שאת נפרדת מבעלך. נכון, יהיה קצת קשה בהתחלה, וכל ילד יקבל את זה בצורה שונה, אבל את חוסכת מהם המון סבל בעתיד... מה שכן, יש יל בקשה ממך: אל תריבי עם בעלך בנוכחות הילדים. אפילו אם את מדברת איתו בטלפון, אל תדברי איתו לידם. הילדים לדעתי לא צריכים לשמוע את שיחות ההורים, בייחוד שבתקופה כזאת כל שיחה יכולה להתפתח למריבה ולצעקות והילדים לא צריכים לשמוע את זה . . .
תותי

may may.

New member
תותי

אין כבעל נסיון, תודה על העיצות. אני מאד משתדלת להמנע משיחות איתו ליד הילדים, לעתים ללא משים לב, זה נגרר למריבה ואז אני מתעשתת ומנתקת. אך הגרוע מכל, בגלל שהילדים איתי, ואני מן הסתם הגורם המחנך בבית, וכשאני מענישה או קובעת גבולות מה שאני שומעת זה "אמא אני כבר לא אוהב אותך אני אוהב את אבא" או "את לא אוהבת אותי, אבא כן אוהב אותי" וזהההההההההה צובט ! תודה בכל אופן, שבוע טוב לכולנו מאיה

toooti

New member
../images/Emo5.gif אני מנסה לחשוב

מה לענות לך, ומה להגיד, וזה מאוד קשה. תראי, אל תשכחי שהילדים שלך עוד קטנים ולא ממש מבינים וזו דרכם של ילדים, לכן אני לא חושבת בעליך לקחת את העניין קשה כ"כ, עד כמה שזה קשה לשמוע דבר כזה. מקווה שהקלתי במקצת...
תותי

א. מ.

New member
זה צובט וזה תמיד יצבוט, אבל ...

זה צובט וזה תמיד יצבוט, אבל אל תתני לזה חשיבות יותר ממה שצריך. אני גרוש ואב לבן 4.5 . אני ואשתי לשעבר נפרדנו בצורה טובה מאד ובקשר כמעט כל יום. הוא נמצא אצלי הרבה (3-4 פעמים בשבוע),אבל, עדיין כשאני כועס עליו או לא מרשה לו משהו הוא אומר לי "אבל, אמא כן מרשה לי" או "שאני רוצה לחזור אליה" וזה מאד צובט, אבל, מה שחשוב שתדעי שהוא אומר לה בדיוק את אותם דברים. חלק מזה נובע מזה שהילדים שלנו חכמים ועם כמה שרע להם מהמצב, הם גם לומדים לנצל אותו. הם יודעים שהרבה יותר קשה לכעוס עליהם כעת ושהמשפטים האלה קשים לנו. אז קחי את זה בפרופורציה. הם עדיין אוהבים אותך.

למעלה