2 ילדים, 2 חדרים?????

2 ילדים, 2 חדרים?????

אריאלי שלנו בת שנתיים + חודשיים. בעוד חודש וחצי עומד להצטרף תינוקון חדש למשפחה. ואנחנו בהתלבטות - כל אחד בחדר נפרד? חדר שינה משותף בחדר אחד וחדר משחקים באחר? אודה מאוד מאוד על המלצות (אם אפשר מנסיון). {אני יודעת שפעם העלתי את הדיון אבל אני לא מצליחה למצוא אותו, ועכשיו זה רלוונטי יותר מתמיד}. ועוד שאלונת - מישהו עשה חדר בדני הנקר או בנועה? אם כם האם אתם מרוצים? תודה, חגית והתירסון.

אצלי הם באותו החדר

עומר היה בן שנתיים ושמונה חודשים כשאופיר נולד והם באותו החדר, למרות שיש חדר פנוי נוסף בבית. אני חושבת שכדאי שילדים יהיו באותו חדר (כמובן כשההפרש ביניהם לא גדול מדי) , עד שהם יבקשו להפרד.

לאה_מ

New member
אצלנו שלושתם באותו חדר...

(זה חדר גדול מאד). יש גם חדר משחקים בנפרד. אני חושבת שבסך הכל (על אף המריבות מדי פעם) הם נהנים מהביחד, וגם לומדים ערכים של שיתוף והתחשבות בזולת. במהלך השנה הקרובה, אנחנו מתכננים להעביר את עומר לחדר משלו (בסביבות גיל 10, ורק בתנאי שהוא ירצה, כמובן). שירה ביקשה במפורש להשאר ביחד עם אורי.

גם אצלנו

כמו אצל לאה, שלושת הדובונים בחדר אחד ובחדר הנוסף זה חדר משחקים ענק!!!! יש אומרים שילדים שישנים יחד הופכים היות חברים טובים. היום כששחר לפעמים הולכת לישון אצל הסבתא או הדודים תומר לא נרדמת ובסוף נשפכת מעייפות על הספה בסלון, כח ההרגל, אז אני שולחת היום פחות את שחר לישון בבתים של אחרים.... אני מעריכה שכשהם יגדלו וכל אחד ירצה את הפרטות שלו זה כבר יהי סיפור אחר, אבל זה עוד רחוק ודיה לצרה בשעתה....

ode

New member
חדר אחד

אני ואחותי,שצעירה ממני בשנה וחצי,היינו באותו חדר עד שעזבתי את הבית בגיל 20 המופלג!!! יותר מזה,אפילו ישנו באותה המיטה (זוגית כמובן). בעיני זה מאד חיובי ומקרב בין אחים ובתור ילדות אף פעם לא ביקשנו חדר נפרד. החוויה הזו זכורה לי כאחד הדברים היותר נעימים של ילדותי.בהחלט מומלץ!

גם אנחנו ישנו יחד

אחי ואני התגוררנו באותו החדר עד גיל 10 בערך שאז עברנו לחדרים נפרדים והיה לנו נורא קשה. היינו רגילים לקשקש לפני השינה והיה כייף. חוץ מזה לדעתי כדאי להרוויח משני העולמות - גם חדר שינה משותף עם אח/אחות שזה כייף וגם חדר משחקים שזה כייף. וחוץ מזה - מזמן לא ראינו אותך כאן, ברוכה השבה

michal@gal

Active member
מנהל
אצלי בחדר אחד

יש חדר שינה משותף, וחדר משחקים.

michal@gal

Active member
מנהל
ועוד משהו

אצלנו בהתחלה הבנות היו יחד בחדר, והבן הקטן היה בחדר נפרד. זה היה ככה עד שהוא הגיע לגיל שנתיים, ואז פתאום הוא סירב לישון לבד, ודרש לישון עם הבנות. במשך כמה חודשים הוא ישן בחדר שלהן על מזרון עד שאירגנו מחדש את החדרים.

jole

New member
גם אצלינו חדר שינה אחד../images/Emo104.gif

בהתחלה סידרתי לכל אחד מהם ולאחר שיחה עם חברה בנושא על דברים כמו שיתוף, התחשבות למידה אחד מהשני ובכלל חווית הביחד שינינו ויש להם חדר שינה וחדר משחקים ...והסידור מאד מוצלח. מה גם שכשנכנסים לחדר השינה ...הולכים לישון ...אין צעצועים שייגרו, וכל הטונוס בחדר הרבה יותר רגוע ושקט. מבחינתי מומלץ.

חני ב

New member
אצלי לכל אחד יש את החדר שלו

אך יש ביניהם הפרש של 5 שנים. מתאים לכולנו.

חני ב

New member
ולגבי הזמנת חדר

לפני שהזמנו חדר לרומי, הלכנו לראות את דני הנקר. יש שם דברים מקסימים אך המחירים ב-ש-מ-י-ם!!!! לכן קנינו לה חדר קומפלט מחנות בשם "גלמר" בצור-יגאל, אותו קו כמו בדני הנקר, אך במחיר סביר.

גם אצלנו באותו החדר.

כל השלושה שלי ישנות בחדר אחד. יש בו המון מקום למשחק על השטיח. המשחקים הם בארון מיוחד בתוך החדר וכבר אמרתי שהחדר ממש גדול. וחוץ מזה ארגנתי להם גם פינה נוספת במרפסת הסלון הגדולה שלנו ששם מארחים חברים ומשחקים או שפולשים אפילו לנשפיה בסלון הענק שלנו ומשחקים שם. אם יש לך אפשרות לתת להם חדר משחקים וחדר אחר לישון בו - זה מאד מאד נחמד. איריס והנסיכות.

זה עוד די רחוק אצלינו אבל...

באמת אפשר לשים תינוק שרק נולד בחדר עם פעוט? הקטן לא מפריע לגדול לישון?

jole

New member
יהונתן עבר לחדר בגיל חודשיים../images/Emo104.gif

ומחודשיים וקצת הוא כבר ישןלילה. אבל גם אם הוא מתעורר לי בכלל לא שומע אותו. למזלי הבן הגדול שלי ישן כמו שק תפוחי אדמה, אפשר להעביר עליו מכבש והוא לא יניד עפעף.

אין שום מניעה! מניסיון

שירה ורוני ביחד באותו חדר. ההפרש בינהן הוא שנתיים ותשע ורוני נכנסה לחדר עם שירה בגיל שבוע עם שחרורה מביה"ח. זו לא היוותה הפרעה לשינה ושירה קיבלה אותה בטבעיות וגם כשעברנו לדירה יותר גדולה הן נשארו באותו החדר. לא נראה לי נכון להפריד בינהן. בשביל מה זה טוב? לכל אחת יש פינה שלה בחדר וזה מלמד אותן להסתדר אחת עם השניה (מתוך שלא לשמה בא לשמה...)

אפשר מנסיון

הילדים שלי קטנטנים (4.6, 2 והקטן 4 חודשים) ניתאי ישן מגיל חודש לילה שלם
ומגיל חודשיים איתן בחדר. עוד לא נוצר מצב שהוא הצליח להעיר אחת מהן, ובלי עין רעה הוא בכיין לא קטן....

אצלנו יש חדר שינה וחדר משחקים

הן ישנות יחד בחדר אחד וזה כיף, נהיה יותר ויותר כיף ככל שהן גדלות ויהיה עוד יותר כיף..

אמיר.

New member
זה גם פונקציה של גודל החדר.

אבל אצלנו החלוקה היא 3 בחדר או שנים בחדר.

גם אצלי שניים בחדר

יש חדר לבנים וחדר לבנות. לפחות כך זה התחיל. היום בני הבכור,ביקש להיות עם התינוקת בחדר, והשאיר את האחים האמצעיים להשתולל בחדר משלהם. אני לא הייתי מפרידה בין שני ילדים ושמה כל אחד בחדר משלו היות ואני רואה כמה כיף להם ביחד.

אמיר.

New member
גם לנו זה ככה (כרגע) אבל...

יש בת אחת ושלשה בנים ? מי יודע מה ילד יום ??? (תרתי משמע).

למעלה