2 לילות מטורפים בעתלית

liroyg

New member
2 לילות מטורפים בעתלית

ביומיים האחרונים הלכנו אני ובן דודה שלי לדוג דייג לילה בעתלית (נווה ים). בקיצור חשבנו שאחרי שהיה בלגן בים אז יהי סבבה ואכן אלו היום הראשון היה מדהים דגנו 4 שעות ותפסנו 17 סרגוסים של חצי קילו (הקטנים, ועד קילו + - הגדולים) ואני לא מזכיר בכלל את שאר הדגים הקטנים והמעצבנים שתפסו כי אחרי לילה כזה הם לא נחשבים ואתמול הינו שם גם כן באותן שעות אבל תפסנו בסך הכול הכללי איזה 3 - 4 קילו סרגוסים (גם סבבה),אבל פחות בכול זאת. לסיכום אלו היו שני לילות מדהימים וקרים מאוד אבל היה שווה ובגדול... נ.ב זרקנו גם שרק עם סרגוסים קטנים אבל הפעם לא הבאנו איזה אנטיאס או לוקוס לא נורא , אולי בפעם הבאה בסוף שבוע. בקיצור גם שלא תמיד הולך תנסו, תאמינו לי הסבלנות בסופו של דבר משתלמת.

zoharfi

New member
WOW! פרטים...

באילו פתיונות השתמשתם ? יש לכם סירה ? איך הנחתם סרק ?

liroyg

New member
תגובה

קודם כול תודה. השתמשנו בסבידה שלמה שפרסנו לפרוסות דקות. לא, אין לנו סירה עדין. את השרק זרקנו כאמור עם מספר סרגוסים שתפסנו שהם עדין חיים (לפחות בהתחלה) אבל כאמור בשרק לא תפסנו הפעם.

liroyg

New member
תגובה

הסרגוסים שנתפסו היו אכן קילו פחות או יותר (הגדולים). וחצי קילו ( הרוב , שוב פחות או יותר). לא,אין תמונות ואת האמת חבל אבל אין לי סורק או מצלמה דיגיטלית עדין אבל זה גם ככה לא משנה כי הם כבר בלי ראש ושאר איברים בתוך הפריזר. אבל אני לא מצטער על זה שלא צילמתי אלה על זה שלא חשבתי לצלם את האנטיאס הענק שתפסתי באכזיב לא מזמן זה באמת היה שווה תמונה (עם כול הכבוד שיש לי, ויש לי לסרגוסים גדולים ככול שיהיו זה פשוט ליגה אחרת). ושלא תחשוב שאני איזה דייג מקצוען ממש לא פשוט אדם עם סבלנות ציוד טוב פרטנר טוב ובעל הרבה רצון לתפוס דגים גדולים ככול האפשר.

joko7

New member
כרגע שיא הסרגוס שייך לניר ברנר,מוכח

בעזרת תמונה,ובליל השנה האזרחית החדשה יעניקו לו אורי ואלון תעודת הוקרה+חבילת קרסים נורווגים,וממני הוא יקבל פיתה עם שמן זית

liroyg

New member
לא מבין

קודם כול שיהיה לו סבבה ורק בהצלחה שנית אני לא מבין איך קבעת את זה משקל של אחד? משקל כולל? ולסיום לגבי ה"מוכח" תאמין או לא זה לא משנה, וחוץ מזה זאת לא תחרות מה גם שזה אומנם הרבה אבל בטח שלא נשמע מופרך. ב ה צ ל ח ה ל כ ו ל ם . . .

helpmeplz

New member
ארז, ניר הסביר כבר שאדם תפס אותו..

הוא כתב בהודעה שאת הקרדיט לתת לו, אז הסרגוס 600 גרם לא נתפס ע"י מישהו בפורום... ניר אני לא מתכוון לזלזל בך, אני יודע שתפסת אחד כזה אבל כשהעלית אותו הוא נפל מהקרס (אני זוכר שאמרת שלחבר שלך נתפס קרס ביד והוא ניסה לתפוס אותו על דלי...)

צודק לחלוטין דור.

אתה צודק לחלוטין ומעולם לא ניסיתי לומר אחרת - הסרגוס המצולם, הגדול מאוד, נתפס על ידי אדם ולא על ידי. אמנם הייתי איתו באותו דיג, ואמנם גם לי היו אכילות של חמורים, ואמנם גם לי נתפס על הקרס סרגוס יפה מאוד ונפל ממש קרוב אליי - אבל בשורה התחתונה, רק אדם הוציא מבינינו, בדיג הזה, סרגוס ענק שכזה. ודור, אין מה לעשות, לפעמים לא מתחשק להם להישאר עם הקרס בפה והם מנסים להשתחרר, ומה לעשות - לפעמים הם גם מצליחים.

../images/Emo26.gif סלח לי שאני מפקפק. ../images/Emo26.gif

באמת, תסלח לי על הפקפוק אבל יש כמה סיבות לכך: 1) אין לך שום תמונה או הוכחה אחרת לאירוע הזה. 2) סרגוסים בגדלים כאלה עולים לעיתים רחוקות על חכתנו, ואם כבר יוצא סרגוס גדול כזה, אז הוא בדרך כלל בסביבות החצי קילו. אבל אתה, הוצאת ביום אחד כמה וכמה סרגוסים כאלה. הקטנים לדבריך (רק חצי קילו...) יצאו בהמוניהם, ויש גם כמה גדולים (קילו פלוס). בחייך לירוי (אני מניח שזה שמך מהכינוי שלך), תעשה לך ולנו טובה וקנה משקל, ובפעם הבאה תמדוד את הדגים שאתה מוציא. אני בטוח שתגלה, שהמציאות עולה על כל דמיון, והדגים שחשבת שהם חצי קילו הם, מה לעשות, רק 200 גרם. ועוד דבר: ממש לא ידועה לי אף דרך של פיזור שרק מהחוף/שובר גלים/מזח, שום דרך. שרק, רק כדי שתבין, זהו חוט דיג ארוך ועבה יחסית, שעליו מחוברות קרסים גדולות במרווחים, ועל הקרסים נמצא הפתיון (בדרך כלל אלו סרדינים מיובשים או סבידות). שני מצופים מחוברים משני הקצוות של החוט, וקיימים גם שני "עוגנים" (לבנה או משהו כבד אחר) שמחוברים גם כן. מאוד מעניין אותי כיצד פיזרת את השרק ללא סירה כלשהי. שבוע טוב.

liroyg

New member
תגובה לניר

שוב ובפעם האחרונה ! אני לא מספר את זה כדי שאתה או מישהו אחר מהפורום יתרשם כי זה ממש אבל ממש הדבר האחרון שמעניין אותי. פעם הבאה שיהיה משהו גדול (אני מקווה שבקרוב) אני יעשה כול מאמץ לצלם. בקשר לשרק טוב, נגיד שאתה צודק לגבי המינוח של השרק עצמו אבל אני התכוונתי לדג חי על הרולר עם קרס גדולה מאוד וחוט 80 . ודרך אגב הדגים נשקלו לפני הניקוי כאשר חזרנו הביתה בשעה 3 בבוקר. אבל באמת שלא משנה , תחשוב מה שאתה רוצה.

rondadon

New member
ניר...חסל ויכוח....

אין להשוות את הדיג באיזור ראש הנקרה ואכזיב עם ריפים של סלע טיבעי ומקום מחייה טבעי של הדג ומים שהעומק ליד הרגלים שלך זה 6 מטר בערך לריפים מלאכותיים..... זה ידוע שהדיג באיזור אכזיב וראש הנקרה מעולה, ומפתיע יותר ממה שאתה חושב... [אני ראיתי לפני שנתיים באותו מקום שהוא תפס את האינטיאס איך נשבר לדייג בוס מסכן המקל..........הוא תפס בורי ואינטיאס של 8-10 קילו קפץ לו על הבורי............................תאמין או לא זה עניין שלך....] בקיצור...כל עוד לא דגת באיזור הזה.....לא הרגשת מה זה הפתעות באמת... [עובדה...גם פילוטה הוציא סרגוס 2 קילו באכזיב!]

liroyg

New member
חיזוק

נכון ניר אני רק רוצה לחזק את דבריו של רון שכול עוד אתה לא דג בצפון אתה לא יודע מה אתה מפסיד כי בתקופות הטובות(כמו עכשיו למשל) זה גן עדן של ממש. אתה מוזמן לנסות... (אבל גם אז - הכול יכול להיות). בהצלחה.

joko7

New member
ואני הייתי ממליץ לך לקחת את מד המשק

ל אשר ברשותך למכון התקנים או לחברה העוסקת בכך על מנת שיכיילו(יאפסו) אותו מחדש או לסירוגין ימכרו לך חדש. סרגוסים אחי היקר של קילו+ מבלילפגוע בך שעולים לי בחכה=את זה יש לי רק בחלומות בלילה,הכי גדול שעלה בחכה שראיתי עד היום נע בין 500-600 גרם וגם זה בהערכת העיניים בלבד ואינו עולה בחכה כל יום. אני חושב שדווקא כן וצריך לעניין אותך מה אנחנו חושבים שאם לא כן לא היית טורח לספר לנו מלכתחילה. לסיום,,,,, אנשים בעולם רושמים שיאים של גודל בתפיסות הדגים עושים פוזות למצלמות ומקבלים גביעים,,מה רע בזה?? אם תביא תמונה שלך אוחז בסרגוס של קילו זה יגזול את התואר מניר ברנר, אזיי אקרא לך צ´מפ´ ואעניק לך בירה קרה ופיתה עם שמן זית,,,אבל עד שזה יקרה התואר שייך לניר ברנר,,כל טוב אחי

liroyg

New member
לסיכום

לסיכום וסיום המחלוקת הזאת. הייתי מציע לכם הדייגים התל אביבים להגיע קצת לצפון ולהתנסות בדייג טוב ומסעיר יותר. למרות ששוב גם לי זה כמעט שלא קורה מה שקרה לי בשני הלילות הקודמים אבל יש גם לילות כאלה (אבל שוב הכול יכול להיות תמיד - ושום דבר לא מובטח בדייג לעולם- הכול יכול להיות לטוב ולרע).

joko7

New member
מוסכם וסגור,כל טוב אחי../images/Emo45.gif../images/Emo72.gif../images/Emo70.gif

Barracuda

New member
אני מסכים אם JOKO

אני דג בים כבר 25 שנה וב 4 שנים האחרונות על הגשר בחברת חשמל באורך 2.5 ק"מ הסרגוס הגדול ביותר שקול על המשקל בין 400 ל600ג"ר מה שכן יש סרגוס פסים חומים שתפסנו בין חצי קילו ל3קילו או דורדות גדולות בין קילו 2.5 קילו בתקופה האחרונה.

joko7

New member
אמת אחי,סרגוס הפסים המכונה פיג´מה

או סרגוס כתפי הינו גדול יותר מהסרגוס הרגיל ולעניות דעתי נדיר בחופי ת"א. לצערי הרב דג זה מעולם לא נלכד בחכתי ואשמח מאוד מאוד אם יואיל לכבדני בנוכחותו על שולחני למרות ששמעתי שטוענים שדג זה אינו טעים,,אשמח לשפוט זאת בעצמי,,כל טוב גבר

למעלה