2 מיזמי מלונאות משמעותיים בישראל.

2 מיזמי מלונאות משמעותיים בישראל.

1) שבוע שעבר פורסם כי ליד נתב"ג (ככל הנראה במתחם איירפורט סיטי) יוקם מלון עסקי מפואר של מאות חדרים בשיטה מודולארית שתאפשר הרחבה קלה עתידית. המלון מיועד לשפר לא רק את שירותי שדה התעופה למבקרים (פעם הבאה שטיסה תתעכב, יהיה הרבה יותר קל להעביר את הנוסעים למלון) אלא גם בטח תשפר את תפקודו של איירפורט סיטי כמרכז עסקי. גם היום מלבד חברות פועל במתחם איירפורט סיטי מרכז כנסים בשם אווניו וקרבתו של מלון גדול (שאולי יכיל מרכז כנסים משלו), בין ירושלים וגוש דן יכול להפוך את האזור לפופולארי אף יותר.

2) מיזם מדאיג שפורסם גם בימים האחרונים הוא כוונתה של רשת קלאב מד להקים מלון פאר חדש בישראל. המיזם מדאיג משום שעל פי כוונות החברה, להקים מלון "בין תל אביב וחיפה" על חוף הים. זה מאוד מזכיר את כפרי הנופש השונים בחוף דור ופלמחים ועוד שנאבקו נגד הקמתם. מצד שני סביר להניח שכמה ערים במרכז הארץ ישמחו אם יוקם המלון בשטחם (חדרה, זכרון יעקב, חדרה..)

ש מים

New member
קלאב-מד וחששות מוקדמות...

אין לי מושג לגבי המיזם של קלאב-מד, אבל לאור ההיכרות עם מערכת ומדיניות התכנון (כולל חוק החופים וכו'), לא הייתי נכנס כ"כ מהר לכוננות ספיגה.
ולאור ההיכרות המסויימת שלי עם המרחב המדובר, אני יכול לסמן מספר אתרים פוטנציאליים למיזם, שאיני בטוח בנוגע למידת/עוצמת הפגיעה שלהם בחוף:
1. מתחם מלון מירמר, במכמורת - שהיום מהווה עזובה, עליבות ופגיעה בפוטנציאל התיירותי והכלכלי של האזור.
2. מלון/מתחם "כפר הים" בחדרה. אם כי איני בטוח שהוא מתאים לפרוגרמות התכנוניות של קלאב-מד.
3. הבונגלוס של חוף דור - עוד מתחם עליבות, הזנחה ואי-מימוש פוטנציאל.
4. כפר-הנופש/מתחם הנופש של קיבוץ נחשולים.
5. קיבוץ נווה-ים.
6. במחשבה נוספת, גם מתחם נעורים של המשטרה (ויודע מה? גם בי"ס נעורים!) בא בחשבון...

בכל המקרים תהיה תוספת צרכנים למתחם החוף, אבל אני סבור שבתכנון נכון ורגיש הדבר לא רק שלא יפגע, אלא אף יועיל וישפר, לעומת המצב הקיים.

ש מים

New member
סליחה. חששות מוקדמים...

נעורים

בין המתחם המשטרתי ובין ביה"ס נמצא אזור מחצבה נטושה, ששימש בחלקו כאתר אימונים של פיקוד העורף.

שטח זה והמצוק הצמוד אליו, הוגדר בתמ"א 8 כ"גן לאומי חוף נעורים", אולם פרט לרצועת המצוק, הוא הרוס לחלוטין מבחינה סביבתית. כיום מסתמן שרשות הטבע והגנים תוותר על השטח הזה בתמורה להכרזת שמורת טבע בחוף צוקי ים הסמוך והערכי יותר מבחינה אקולוגית. זהו בהחלט שטח שאפשר לשקול ייעוד לצרכי תיירות. החיסרון העיקרי הוא המצוק הגבוה שמחייב פתרונות כדוגמת מעלית לים (ובהעדר פיתוח בעורף החוף, אפשר גם לשקול מנהרה מתחת למצוק). חיסרון נוסף הוא תחבורתי, בהעדר גישה נוחה ומהירה מכביש החוף (חיסרון זה תקף גם עבור מוסד נעורים ובית ההבראה המשטרתי), וייתכן שיהיה צורך להסדיר יציאה חדשה מכביש החוף העוקפת את חבצלת השרון/בית ינאי.

ש מים

New member
אין עליך.

מסכים עם כל מילה.

אגב, עמית, מה ההתמחות שלך? "יועץ סביבתי"?
אתה יכול לענות לי במסרים, אם אתה לא מעוניין בפרסום.

ש מים

New member
מצוק בית ינאי...

עמית, אני לא יודע מה רוחב רצועת החוף מול נעורים, אבל לאור נושא יציבות (נכון יותר: "חוסר יציבות"...) המצוק, אני לא כ"כ בטוח שניתן יהיה להשתמש בה לצורכים המבוקשים (חוף רחצה לכפר נופש).

דווקא בגלל שעורף החוף לא מפותח כיום

אפשר לחשוב על פתרונות יצירתיים כמו החדרת קורות תמיכה לביסוס המצוק, ללא פגיעה בנוף המצוק הנשקף לעוברים לאורך החוף, ותוך שמירה על מיני החי והצומח במצוק.

כמובן שצריך לבצע בדיקות הנדסיות וכלכליות לבחינת ייתכנות הרעיון.

ש מים

New member
ייצוב המצוק

אולי אני כבר לא מעודכן, אבל אני יודע שכבר למעלה מ-20 שנה מנסים למצוא פתרונות מוסכמים לייצוב התמוטטות מצוק בית-ינאי ועדיין לא הגיעו להסכמות. האם יש חדש??

בבית ינאי גרים אנשים למעלה

בקטע שמדרום לנעורים לא, ולכן לדעתי אפשרית גמישות הנדסית וטכנית גבוהה יותר.

בבית ינאי הציבו בולדרים בתחתית המצוק, והם היו שם לפחות לפני 4-3 שנים כשביקרתי לאחרונה בחוף.

ש מים

New member
המידע שברשותי

1. ככל הידוע לי (ואולי אני טועה) הבולדרים לא רק שלא סייעו, אלא אף החמירו את המצב (ובכלל, הבנתי שעיקר הבעיה היא כנראה הנגר העילי...).
2. בזמנו דובר על פתרונות הנדסיים מורכבים, שעלו הון עצום, וממ"י והאוצר דחפו לפתרון כולל (כמו שמקובל: "עורף כלכלי" שיתמוך בביצוע פרוייקט הייצוב. "משק סגור"...). וזו הסיבה שלא עשו דבר, למעט הבולדרים.
3. ככל הידוע לי לא המגורים הפריעו לביצוע פרוייקט הייצוב, אלא להיפך - דווקא בשל הסכנה (ועלות המגרשים/הנדל"ן הגבוהה) היה לחץ גדול לפתור את נושא ההתמוטטות.

ש מים

New member

כל נושא "חוף דור" הוא נושא כאוב ועצוב ביותר, שאני קצת חושש לפתוח עליו כאן וכעת.

jeshu

New member
אני לא יודע מה יש בחוף דור, אבל אם יהפכו את המקומות הפחות מושקעים ליקרים, זה יפגע במי שאין לו כסף למלון מהשורה הראשונה או מי שסתם לא מעוניין במלונות כאלה.

ש מים

New member
זה לא המקרה

לפי המידע שבידי, כיום מתחם הבונגלוס משמש בעיקר מקום איכסון לפועלים זרים. ו-"המוקד המסחרי" סגור, כיוון שהפך מוקד משיכה לפעילות וטיפוסים "מפוקפקים"

אגב, משהוא שקשור בעקיפין לפוסט שלך: "גביית תשלום כאמצעי שמירה על כושר הנשיאה של משאבי טבע", הינה דרך ידועה, מוכרת ומקובלת בכל העולם. דווקא לטובת כלל הציבור (כן, אני יודע שלא בהכרח קשור למתחם הבונגלוס, אבל קשור לשמורת הטבע ולאיי חוף דור...).
מצרף גם עבודה מעניינת שנעשתה עבור מכון דש"א של החל"ט.

המלון הכי קרוב היום לנתב"ג מכיל רק 37 חדרים..

מלון "שדות" של רשת אטלס שטוען שהוא פחות מ10 דקות מצריפין ואסף הרופא לנתב"ג. אבל פה מדוברא על מלון שמתיימר להכיל מאות חדרים.

ואגב ברשימת מלונות החוף שלכם לא הזכרתם את בית הבראה מבטחים בזכרון שהופך למלון בוטיק עם הרבה חללים ציבוריים ועם אולם קונצרטים.

למעלה