2 מסכים זהים בחדרים שונים מחוברים לאותה האנטנה חיצונית

fish75

Member
2 המסכים עם "ממיר מובנה פנימי"מחוברים לאותה האנטנה חיצונית...במסך אחד קולטים ערוצים שלא קולטים בשני...מה יכול הבעיה לזה שאין את הערוצים ?

שאלות יסוד:

שני המסכים מחוברים במקביל, בו זמנית?
האם ניסית להחליף בין המסכים ובין הכבלים, לראות אם זו בעיית מסך, בעיית כבל, בעיית נקודה?

fish75

Member
החלפתי בין המסכים .הבעיה לא מהמסכים.איפה שלא קולטים יש חיבור בכבל האנטנה...מה שמעניין שבזמן חיבור הקו וכו' קלטו באופן תקין הכל ובשבועיים האחרונים לא קולטים את כל הערוצים..

fish75

Member
החלפתי בין המסכים .הבעיה לא מהמסכים.איפה שלא קולטים יש חיבור בכבל האנטנה...מה שמעניין שבזמן חיבור הקו וכו' קלטו באופן תקין הכל ובשבועיים האחרונים לא קולטים את כל הערוצים..
אוקיי."הבעיה":היתה הכבל שמחבר בין המסך לנק' בקיר.[חחח עכשיו קורא שכתבת כבלים כנראה שהתכוונת לכבל הנ"ל.אני הלכתי למפצל והחלפתי ביניהם].אכן הכבל ה"תקין" יותר עבה:אין עליו כיתוב כנראה שנמחק.|איזה סוג כבל צריך לקנות?(או שאחפש אולי יש לי באיזה מקום או שאקח דוגמא לחנות)

fish75

Member
אז ככה:במוצש :העברתי כבל ישיר מהמסך למפצל של האנטנה בחוץ{עשיתי סריקה}קלטו מצויין את כל התחנות בשני המסכים {DTV23 ,רדיו 54:כפי שמצויין על המסך}...עד כאן הכל בסדר.לאחר מכן השחלתי את אותו הכבל |(אציין למען תקנון וחוקי הפורום :יש ברשותי רשיון...למרות שבענייןTVסביר להניח שלא צריך..")|לאחר ההשחלה הכבל בקושי הגיע למפצל : בקופסת החיבורים הלופ התקבצ'ץ' אך הבידוד נותר שלם:מקומט אבל שלם. ואז הייתי צריך למשוך \לקרב גם את הכבל השני למפצל וכו' וכו'.ואז ב2 המסכים קלטו שוב 11 ערוצים/DTV ואז שוב חברתי את אותו הכבל ישירות{כלומר ללא השחלה וכו דרך החלון לקבל אנדקציה}ועדיין ב2 המסכים קולטים 11 ערוצים. איך זה יתכן:לא סביר צירוף מקרים :שבדיוק אחרי שסדרתי הקליטה באיזור נהייתה פחות טובה . האם כדאי לרכוש כבל RG11 ?אגב מה מיוחד בRG11 חוץ מצבע הבידוד?או לקנות כבל אחר חדש ואם כן אז איזה כבל?{מעניין הכבל המקורי שהוחלף גם היה RG6 רק שבאמצע שלו היתה מופה]..תודה תודה תודה

לא לגמרי ברורה לי הסיטואציה. המפצל בתוך הבית? בכל אופן, אם אני מנחש נכון --
אכתוב לך מה *אני* הייתי עושה - הפרדת תקלות אפשריות.
1. אם אפשרי, מחבר מסך *לפני* המפצל (כלומר, מנתק מפצל, מחבר מסך ישירות לאנטנה). בודק. אם תקין, ממשיך הלאה. אם תקול, הבעיה בין האנטנה למפצל, כנראה כבל שהחיבור שלו נדפק.
2. אם (1) בסדר, מחבר את המפצל, ובודק עם מסך מחובר בכבל טוב וקצר לכל אחת מהיציאות. אם תקין, ממשיך הלאה, אם תקול, כנראה נדפק המפצל.
3. אם (2) בסדר, בודק עם מסך אחד עם כבל ארוך. אם בסדר, בודק גם את השני עם אותו כבל. אם בסדר, ממשיך הלאה. אם לא בסדר, כנראה שהכבל הארוך דפוק.
4. אם (3) בסדר, משחיל כבל וחוזר על הבדיקה עם שני המסכים. ואם בסדר, משחיל כבל שני.

למעלה