בבקשה - קציצות בשר בשר/נירהמ1../images/Emo140.gif
קציצות בשר ברוטב עגבניות/נירהמ1 המתכון הזה אמנם לקציצות - אך אפשר בהחלט לעשות ממנו כדורים ולבשל ברוטב עגבניות, הרבה פעמים כשלא מתחשק לי מטוגן אני פשוט עושה כדורים ומבשלת ברוטב שמצורף למטה. החומרים: 500 גר' בשר טרי טחון עם מעט שומן 2-3 ביצים פירורי לחם (או חלה, או לחם לבן ישן) 6-7 שיני שום כתושות (אפשר גם יותר למי שאוהב) 1 שן שום שבורה הרבה פטרוזיליה, או כוסברה מלח, פלפל שחור, קצת כמון (אופציונאלי) שמן קנולה לטיגון הכנה: לערבב את כל החומרים להניח במקרר לחצי שעה לספיגת טעמים ליצור קציצות עגולות או ארוכות (איך שרוצים) לשים שמן לטיגון במחבת כבדה ולהוסיף את שן השום השבורה לטגן משני הצדדים להניח את הקציצות על מגבות נייר לספיגת השמן את הקציצות אפשר להגיש עם רוטב (או בלעדיו) רוטב עגבניות לקציצות - או כדורים החומרים: 5-6 עגבניות אדומות ומוצקות קצוצות דק, בלי הגרעינים והנוזלים בצל שלם מגורר 2 שיני שום שבורות 6-7 שיני שום קצוצות דק קופסא קטנה רסק עגבניות מאיכות טובה 1 פלפל חריף פטרוזיליה, או כוסברה (צרור קטן) כפית מלח, כפית וחצי סוכר (לנטרול החומציות של העגבניות), פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, מעט כמון (אם רוצים יותר כמון להוריד מכמות המלח( שמן קנולה (או זית אם אוהבים) הכנה: לסחוט היטב את הבצל מנוזלים (לשמור את הנוזלים) לחמם שמן בסיר, להוסיף את שני שיני השום השבורות להוסיף את הבצל הסחוט ולהזהיב להוסיף את הפפריקה המתוקה והחריפה, את הפלפל החריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים חריף), את שיני השום הקצוצות ולבחוש להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן (בערך דקה) להוסיף את נוזלי הבצל, את השום הקצוץ ושאר התבלינים, לבחוש לבשל כעשר דקות נוספות, ואז להוסיף להוסיף את רסק העגבניות, לבחוש כחמש דקות, אש נמוכה (לא יותר, משום שלאחר הוספת רסק העגבניות הוא נחרך בקלות), להוסיף את הפטרוזיליה או הכוסברה. אם הרוטב סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים (אני אוהבת אותו סמיך), ולכבות את האש. הערה: ברוטב אפשר להשתמש לקציצות, דגים בגריל ועוף בגריל ואפשר גם לאכול עם חצילים מטוגנים או קישואים. בתיאבון! נירה