2 מתכונים ל-כרובית טעימה לארוחה צמחונית/ חלבית:

ויוי 25

Well-known member
____________________________________________________________________________________________

כרובית גדולה לאפייה בתנור:
מכניסים לסיר את הכרובית מוסיפים מים חמים וברגע שרותח מודדים 8 דקות בישול ושופכים את המים וממלאים בסיר מים קרים ,ומוציאים את הכרובית לתוך קערה -
עם מי- קרח -למשך דקה (לעצירת הבישול,) ומעבירים למסננת .

לאחר צינון הכרובית חוצים את הכרובית מצד-ימין לשמאל- לרוחבה ,
,לקבלת -2 חצאים , ומניחים אותם בתבנית גדולה עם ניר-אפיה,כשהחלק הקמור של הכרובית יהיה בתבנית -כשהוא קמור כלפי למעלה,
והחלק השטוח יהיה מונח לידו על ניר -האפיה שבתבנית.

המצרכים להכנת רוטב לציפוי הכרובית:
2 כפות טחינה- גולמית - לערבב בקערה ולהוסיף 1/4 כוס מים וכף שמן -זית ןלערבב היטב.
להוסיף:
3 שיני -שום כתושות
כפית סילאן , ו- 2 טיפות סוכרלוז /תחליף סוכר.
כף מלאה גרידת -לימון.
כף גדושה פפריקה -מתוקה.
מלח,פלפל -כמות קטנה, או לפי טעמכם.
לערבב היטב את כול מצרכי הציפוי ביחד-( אם סמיך מדי להוסיף עוד קצת מים- לקבלת מרקם הנוח לערבוב .)

למרוח את תערובת הטחינה (בעזרת מברשת- סילקון ), על כול שטח -הכרובית ,
גם בכל הפינות והשקעים יש למרוח בנדיבות.
לבסוף ,יוצקים מעל כל חצי כרובית בחלק הקמור: 5 כפות שמן - מורחים על כל שטח הכרובית ומברישים היטב .
רגע לפני האפיה להבריש על הכרובית המשומנת כפית פפריקה-מתוקה ולפזר כפית שומשום, או אגוזי -מלך קצוצים.
מתכון מהיר מאוד ופשוט להכנה,(לאחר רתיחה רק צינון וציפוי ) ,
מתקבל מאפה -כרובית מוזהב חגיגי ומיוחד - ומאוד טעים!!!
***********************************************************
מתכון שני :
מאפה מומלץ כתוספת :
פרחי כרובית וברוקולי טעימים וגם קלי - להכנה:

1. לחמם תנור מראש ל-180 מעלות חום.
2. להכין תבנית מס' 24 רצוי עגולה.(אני הכנתי בתבנית פיירקס.)
אפשר להחליף את פרחי -הכרובית בפרחי-ברוקולי ,או להכין את שניהם פרחי כרובית -וברוקולי ביחד, בתבנית מס' 24 , לחגיגיות המאפה רצוי תבנית עגולה.

המלצה:להכנת מתכון מהיר יתאימו ירקות קפואים: (אפשר כמובן לקנות גם ירק טרי
אבל אז יותר עבודת ניקוי ובישול שנמשך יותר זמן.)

ההכנה:
תחילה למדוד 2 כוסות פרחי כרובית קפואה, ו-2 כוסות פרחי-ברוקולי קפוא -(או רק 4 כוסות פרחי -כרובית.) לחתוך אותם לפרחים יותר קטנים מאשר הפרחים הגדולים שבשקית -הקפואה, כך זמן האפיה יהיה קצר יותר,והירקות יראו יפים יותר במאפה.

1.תחילה להכניס את פרחי -הכרובית החתוכים לסיר עם מים -כך שהמים יגיעו 2 ס"מ מעל לגובה הפרחים שבסיר, ולהרתיח 2 דקות בסיר עם מים חמים ומבעבעים,
וכף מלח ,לאחר 2 דקות של רתיחה -יש לכבות את האש ,לצנן מעט ,ולסנן מהנוזלים -ולהעביר לתבנית עגולה מס' 24,עם ניר-אפיה.

2. בקערה לערבב 2 ביצים היטב עם מעט מלח, ופלפל-שחור,
ולהוסיף קרם-קוקוס מקרטון קטן 250 מל"ל. (אפשרות להחליף לשמנת מתוקה .)
(בכול מקרה לא לדאוג,טעם קרם-הקוקוס לא יורגש במאפה -בסיום האפיה.)

3.מוסיפים לקערת הביצים וקרם -הקוקוס ואת התבלינים הבאים: חצי כפית -אורגנו - יבש, חצי כפית -תימין , 3 שיני שום כתושות ,חצי כפית מלח,ולערבב היטב ,
ולהוסיף כף אחת בלבד של שיבולת שועל טחונה -דק , זה חשוב כדי להסמיך מעט את המרקם- ולערבב היטב.
יוצקים את תערובת הביצים וקרם -הקוקוס מעל פרחי הכרובית שבתבנית.
4. אופים בתנור מחומם מראש-- 180 מעלות חום-
זמן אפיה כחצי שעה.
ולאחר זמן זה ,מפזרים בתבנית ,מעל הכול 2 חופנים של גבינה- צהובה מגורדת,
אופים עוד כ- 15 דקות עד להסמכה ולהמסת הגבינה.
מכבים את התנור ומשאירים בחום התנור הכבוי -כדי שהירקות יצטננו בהדרגה -
בחום התנור הכבוי.
מתקבל מאפה ירקות מיוחד ומעודן -בטעמו.
נפלא כתוספת לארוחה צמחונית או לארוחה -חלבית,
זהו מאפה ירקות מהיר- הכנה, קליל - ומאוד טעים לאוהבי מאפה מוקרם.
מאוד מומלץ להכין את 2 המתכונים הנ"ל הטעימים- וההצלחה מובטחת.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה