2 מתכונים שקיבלתי מחברתי רחל מלר
טרם נוסו על ידי אך הומלצו בחום על ידה: בורקס טורקי ************* 1 מחמאה 1 גבינה 5% 1 קמח אוסם 1 ביצה חצי חבילה גבינה מלוחה - לפורר 1 כוס גבינה צהובה מגורדת לא חשוב אופן ההכנה לשים הכל במיקסר לערבל היטב לשמן את הידיים מידי פעם לעשות עיגולים ולשטח מעט לפזר שומשום לשים בתבנית עם רווחים בינוניים עוגת שיש בטעם גן עדן ********************* חומרים 200 גר מחמאה כל ששת החומרים לערבל יחד לעיסה חלקה. 3 ביצים 1 חבילה קמח תופח להעביר לתבנית עם חור או מאורכת ומשומנת 1 לבן או שמנת כוס וחצי סוכר 4 כפות ברנדי חומרים יבשים: 1 כף קקאו 2 כפור סוכר לערבב את 4 החומרים היבשים היטב 1 כפית קינמון מפזרים על פני העוגה ובוחשים אותם פנימה 1 כף קפה נמס רק קצת. אופים בערך 50 דקות אופן ההכנה: שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן מחממים. 100 גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. 1 כוס חלב שמים את המחמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר, מקציפים 130 גר' מחמאה רכה כעשר דקות , עד שהמחמאה נעשית מוקצפת. מוסיפים 1 כוס סוכר למיקסר את הביצים אחת אחת. מוסיפים את תמצית הוניל 1 כפיות תמצית וניל וחצי כוס חלב והשמנת החמוצה . ובסוף מוסיפים את הקמח 2 ביצים לעירבול קצר עד שהתערובת אחידה 250 גר' קמח תופח מחלקים את התערובת בין שתי קערות מוסיפים לאחת 1 מיכל שמנת חמוצה. הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית אפיה מוארכת במרגרינה מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים. יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת הכהה מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים שלוש עד ששני הצבעים מתערבבים מעט יוצקים לתבנית ואופים בחום 180 מעלות בערך 50 – 60 דקות.
טרם נוסו על ידי אך הומלצו בחום על ידה: בורקס טורקי ************* 1 מחמאה 1 גבינה 5% 1 קמח אוסם 1 ביצה חצי חבילה גבינה מלוחה - לפורר 1 כוס גבינה צהובה מגורדת לא חשוב אופן ההכנה לשים הכל במיקסר לערבל היטב לשמן את הידיים מידי פעם לעשות עיגולים ולשטח מעט לפזר שומשום לשים בתבנית עם רווחים בינוניים עוגת שיש בטעם גן עדן ********************* חומרים 200 גר מחמאה כל ששת החומרים לערבל יחד לעיסה חלקה. 3 ביצים 1 חבילה קמח תופח להעביר לתבנית עם חור או מאורכת ומשומנת 1 לבן או שמנת כוס וחצי סוכר 4 כפות ברנדי חומרים יבשים: 1 כף קקאו 2 כפור סוכר לערבב את 4 החומרים היבשים היטב 1 כפית קינמון מפזרים על פני העוגה ובוחשים אותם פנימה 1 כף קפה נמס רק קצת. אופים בערך 50 דקות אופן ההכנה: שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן מחממים. 100 גר' שוקולד מריר משובח שבור לקוביות ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב. 1 כוס חלב שמים את המחמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר, מקציפים 130 גר' מחמאה רכה כעשר דקות , עד שהמחמאה נעשית מוקצפת. מוסיפים 1 כוס סוכר למיקסר את הביצים אחת אחת. מוסיפים את תמצית הוניל 1 כפיות תמצית וניל וחצי כוס חלב והשמנת החמוצה . ובסוף מוסיפים את הקמח 2 ביצים לעירבול קצר עד שהתערובת אחידה 250 גר' קמח תופח מחלקים את התערובת בין שתי קערות מוסיפים לאחת 1 מיכל שמנת חמוצה. הקערות את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. מורחים תבנית אפיה מוארכת במרגרינה מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים. יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת הכהה מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים שלוש עד ששני הצבעים מתערבבים מעט יוצקים לתבנית ואופים בחום 180 מעלות בערך 50 – 60 דקות.