2 נוסעים ומעלה עם נהג חדש

doron487748

New member
2 נוסעים ומעלה עם נהג חדש

הוצאתי רישיון לטרקטור בגיל 16, ונמסר לי שאני יכול להסיע יותר משני נוסעים למרות שאני נהג צעיר, שוטר שתפס אותי לקח לי את הרישיון ל- 30 יום.

wil

New member
אתה כנראה הולך מחר לבירור אצל הקצין

תאיר את תשומת ליבו להיותך בעל רשיון טרקטור לפני רשיון הרכב, ולאי-תחולת חוק הגבלת הנוסעים עליך. דבר בנימוס, אתה נהגת כחוק ובסך הכל השוטר טעה (לא מכיר את החוק כנראה) אם הקצין לא יבין את הטעות מייד תבקש ממנו יפה לוודא את זה איפה שצריך (נניח משרד הרישוי) ותודיע לו שאם הוא לא מבטל את האישום ומחזיר לך את הרשיון אתה הולך לזכות במשפט ולתבוע הוצאות. אם יש לך זמן לפני זה אפשר לקפוץ למשרד הרישוי ולנסות להוציא מהם איזה אישור בכתב על צדקתך.

offirla

New member
אם הוא לקח לך את רישיון הנהיגה...

אם הוא לקח לך את רישיון הנהיגה... זה היה מעשה פסול. בעבירה זו אין סמכות פסילה של רישיון הנהיגה לתקופה מנהלתית של 30 יום. מה שכן יש - זה לקצין משטרה יש סמכות להורות על אחסנת הרכב ל- 30 יום במגרש סגור ונעול (הוצאות הגרירה והאחסון חלות עליך ו/או על בעל הרכב). לצורך החלטתו זו, על הקצין לערוך שימוע גם לנהג (מבצע העבירה) וגם ל- בעל הרכב (באם הם לא אותו אדם). רק לאחר שני השימועים האלה, גם יחד - הוא רשאי להחליט.

wil

New member
מה קורה אם בעל הרכב הוא חברה בע"מ?

איך עורכים שימוע לחברה?

offirla

New member
לדעתי...

על החברה לשלוח נציג... ברוב המקרים יגיע קצין רכב או בעל החברה (אם זו חברה קטנה) או יועץ משפטי מטעמה... אבל אני אשאל ליתר דיוק....

אלון 58

New member
שוטר רגיל לא רשאי לשלול רשיון...,

רק מדרגת רס"ר או קצין כמובן,אם לא נכח במקום ראש-משמרת בדרגת רס"ר,או קצין,לקיחת הרשיון אינה חוקית.

למעלה