2 נזקקים בת"א יפו

rachelb1

New member
2 נזקקים בת"א יפו

שלום, יש לי בקשות עבור שתי משפחות אחתת בשכ' שפירא (דר' תל-אביב, לייד תחנה מרכזית) והשני ביפו: 1. אשה גרושה שחיה עם חמישה ילדים בדירה צפופה בדרום תל-אביב, קומה רביעית, בדמי מפתח, מקיימת את משפחתה בדוחק (כולל תשלומי שכר-לימוד שונים לילדים בגילאי יסודי ותיכון) מדמי המזונות העלובים שהביטוח הלאומי מעניק. בגשמים האחרונים נוצרה לה דליפה מהגג ורטיבות בחלק ניכר מהדירה. היא והילדים חיים ברטיבות. האמצעים הכספיים שלה מצומצמים מאד, כאמור, ולא מאפשרים לה לתקן את הדליפה, בעל הבית לא נמצא, וזה שאין טעם לפנות לשירותי הרווחה , כי "אין תקציב", כבר אמרנו?... מה צריך: - עזרה דחופה במימון וביצוע שיפוץ ותיקון הדליפה מהגג באופן מקצועי ואמין. - טיפול שיניים לאם, גם כן בדחיפות, לא יזיק בכלל. - קצת עזרה בטיפול בילדים בשעות אחה"צ והערב, תעסוקה, עזרה בשיעורי בית/ חונכות לקטנים (ילדה בכתה ה' וילד בכתה א'). 2. אב גרוש מיפו שגידל לבדו 3 ילדים. הוא עבד כנהג משאית הרבה שנים, קיבל פריצת דיסק עקב העבודה. ועקב זה נאלץ להפסיק לעבוד, נכנס למאבק משפטי מול הביטוח הלאומי להכרה בנכותו כנכות מקצוע ולמתן אמצעי מחיה מינימליים. המצב הפיזי הולך ומחמיר, ובעקבותיו המצב הנפשי. הבן הצעיר התגייס השבוע, והאיש נשאר לבדו בבית. מה יכול לעזור: - קלנועית לניידות. אפשר משומש, אפשר בתרומה, אפשר עם מימון ביניים, שישולם כאשר יקבל את המגיע לו מהביטוח הלאומי. - התעניינות מצד מישהו שיבקר/ יתקשר כמה פעמים בשבוע לראות מה שלומו, ויעזור לו אולי להגיע לרופא. - חברה ותעסוקה מתאימה למישהו במצבו. אפשר לקבל פרטים נוספים אצלי, למי שיפנה במסרים. בתודה רבה

תמרי10

New member
הסעת חולים

כדאי לפנות לעמותת עזר מציון הם דואגים להסעת אנשים לטיפולים רפואיים באמצעות מתנדבים שמגוייסים במיוחד למשימות האלה.

rachelb1

New member
זה הכל?!

מה, זה כל מה שקיבלתי בתור תגובות לפנייתי? הפעם התאכזבתי, קיויתי ליותר, באמת.. - אולי בכל זאת אפשר? הרבה הרבה תודה מראש.

רחל יקירה כנסי נא

ראי ראשית אני חייבת לומר לך שאין לנו מקורות כספיים לצערנו, אבל זה המצב. לכן כל פרוייקט שאנחנו עושים הוא מבצע של חברי הפורום והמימון הוא פרטי שלנו, ורק לפני ימים ספורים סיימנו שפוץ שכזה. לעניין את מוזמנת לרכז את המשפחות שאת מספרת עליהן לרשום צרכים שלהם מחד ולבדוק כל הזמן בפורום מה ניתן להעביר להם מאידך. בנוסף לגבי טיפולי שיניים אם יש לאשה אשור מהרווחה שהיא מטופלת על ידם אנסה לעזור לה באמצעות רופאי שיניים שמוכנים לעבוד בהתנדבות אבל כאמור התנאי הוא שהיא מוכרת לרווחה. פנינה

rachelb1

New member
פנינה, רשמתי את הצרכים בהודעתי

היי פנינה, ותודה לך על תגובתך. אני חושבתשאני די מבינה את אופן פעולתו של הפורום הזה, שמתבסס על תרומתם האישית וכוחותיהם של האנשים הנפלאים שמוכנים לתת, ובאמת אני מלאת התפעלות. (חבל מאד שהגענו במדינה הזאת למצב כזה שיש כל כך הרבה נזקקים שאין להם כתובת אחרת, והמערכת הציבורית מתמוטטת תחת שרביטם של השליטים המושחתים, והייתי מעדיפה לראות שינוי חברתי וחלוקה יותר צודקת ומצמצמת פערים בין חלקים שונים באוכלוסיה. אבל זה עניין לדיון אחר, אולי בפורום האם של "למען הקהילה"). ולעניין הספציפי: אלה משפחות שאני מכירה אישית, ולמעשה אני "מרכזת אותן בפועל", כלומר מנסה לעזור להם בכל דרך אפשרית ביומיום השוטף, כולל היעזרות בפורום זה, במיוחד בדברים שהם מעבר ליכולתי וחשבתי שהפורום יוכל לעזור. - אולי יש למישהו מידע על קלנועית שניתן להשיג בתרומה או במחיר סביר, שאנסה לגייס? חשבתי שלא יזיק לשאול... רשמתי את הצרכים העיקריים בהודעתי המקורית, ואוסיף על כך: האם החד-הורית תוכל להיעזר אולי גם ע"י הסעות בתוך תל-אביב, במקרים שהיא צריכה לקחת ילדים לבדיקות וטיפולים שונים. כן, היא מוכרת לשירותי הרווחה, אך ה"עזרה" שהם נותנים היא כל-כך דלה ומאכזבת, תשובתם לכל פנייה היא "אין תקציב", ורק בהפיכת שולחנות אפשר להוציא מהם בקושי. - כן, היא קיבלה הפניה לאיזה טיפול שיניים מפוקפק בקצה השני של העיר (תל-אביב), אך נאלצה להפסיד את התור כיוון שהילד היה חולה, וגם אותו היתה צריכה לקחת לרופא (שנמצא במקום אחר מובן) בדיוק באותו זמן. ואין לה רכב או אפשרות ניידות מלבד תחבורה ציבורית. וגם בעניין השיפוץ - אפשר לעזור בעבודה, וזאת תרומה יותר משמעותית אפילו מהכסף. ממשיכה לקוות לאיזושהיא עזרה, ותתבורכו על פועלכם כולכם.

למעלה