2 נתיבים במעגל תנועה .

dor119

New member
2 נתיבים במעגל תנועה .

כשיש משהוא שקצת מעצבן אותי אני כותב לכם מתוך מטרה שתלמדו ותפנימו .

יש עיר אחת שאני בוחן בה לא הרבה אבל כשאני מגיע אליה ...מספיק 2 טסטים בבוקר
בכדי לעצבן אותי ותתפלאו למה אני מתעצבן ...מפני שנבחנים רבים נכשלים על אותה טעות
וכמה שאני מסביר גם כאן וגם למורים בשטח נבחנים נכשלים בכמויות שגורמות לי ממש לעוגמת נפש.

אז ככה : מתחיל המבחן אחרי 2 פניות ו...200 מ' נסיעה אנחנו מגיעים ל2 מעגלי תנועה אחד אחרי השני
בשני המעגלים 2 נתיבים לא כל כך מסומנים ( נמחק ) אבל רוחב איזור הנסיעה לא מותיר מקום לספק
יש 2 נתיבים גם במעגל , גם בכניסה למעגל וגם ביציאה ממנו .( בכניסה וביציאה הכל מסומן ברור )
נבחנים נוסעים שם ישר תוך חיתוך הנתיבים פעמיים גם בכניסה וגם ביציאה...בלי מראות ..יש תנועה ,,,אין תנועה
ממש לא חשוב .... אם יש תנועה כמובן שאני לוקח הגה ...אם אין תנועה אז הם נסעו ...אבל מבחינתי נגמר המבחן .

חברים , אם עושה את זה נבחן אחד ..שניים ביום זה לא בסדר אבל לא נורא ... אבל כש 80% מהנבחנים עושים את זה ... אני מתוסכל
לפני יומיים ניגשתי לכמה מורים והסברתי וביקשתי שיעמדו על הנקודה הזאת ...מבחינתי טעות כזאת מספיקה
לכישלון במבחן .... וככה 2 דקות מתחילת המבחן נגמר המבחן .
כשניגשתי ליו"ר אירגון המורים באותו מקום והסברתי לו.... שימו לב איך הוא עונה לי :
אני : שים לב מה קורה כאן כמות גדולה של נבחנים נכשלים ממש כאן קרוב כשלא שומרים על הנתיב במעגל עם 2 נתיבים .
המורה : אני יודע .
אני : מה לא איכפת לך .?
המורה : מה אני יכול לעשות היום בבוקר נסעתי עם תלמידה ואני מסביר לה לשמור על הנתיב ... ממש שעה לפני הטסט שלה אני
מסביר לה ומתרגל את הנקודה הזאת ...עושים עוד סיבוב חוזרים לאותו מעגל ..והיא נוסעת ישר כאילו לא דיברתי כלום לפני 2 דקות !!
אז אם הם " אהבלים" שיכשלו !!

ravidmos1

New member
תשובה

היי דור קראתי בעיון את מה שרשמת ואני מבין טוב מאוד על מה אתה מדבר אך לצערי גם מה שאמר לך יו"ר הארגון נכון .
לא יודע אם הייתה מורה בעברך אבל כל מורה משתדל לקחת את התלמידים למקומות ה " בעייתים " באיזור שבו הם נבחנים ולהראות להם איך להתייחס לבעיה .
לצערי גם אני נתקל בתלמידים שנסעתי איתם במקום מסויים עברנו עליו הסברנו ובזמן המבחן הם עושים טעות במקום הזה .
קח בחשבון שתלמידים לחוצים בזמן והמבחן ולעיתים זה משפיע על שיקול הדעת שלהם ועל יכולת ההתמודדות .
ואני מצדיק אותך שאתה מעיר את תשומת ליבם של המורים באותו איזור לבעיה הספציפית וכמובן שאם תלמיד לא מבצע את הפעולה נכון הוא צריך לקחת את ההשלכות בהתאם.

dor119

New member
רביד

כשהייתי בוחן צעיר אמר לי אחד הוותיקים שהיום כבר פנסיונר :
"אם אתה רואה מקום שהרבה תלמידים נכשלים שם , אל תיסע לשם "
זה לא המקרה ! זה מקום במרכז העיר , לא מקום מכשיל , זה לא רחוב צר "שחוח אל "
עם כל הצער זה א...ב' של נהיגה והתוצאה בהתאם .

tzvikas

New member
אתה צודק לגמרי, אבל

אבל, אם קו ההפרדה מחוק זו תקלה תעבורתית
לך יש את הראיה וההבנה שמדובר ב-2 נתיבים. לילדים לא תמיד יש את ההבנה הזו. מבחינתם אם אין קו הפרדה אז זה נתיב אחד והם נוסעים בתוכו
יכול להיות שזה מספיק בכדי לפסול בטסט (כי במצב אמת יש אפשרות לתאונה) אבל הכתובת היא הרשות המקומית שצריכה בהקדם לסדר את התקלה התעבורתית הזו

הילדים הם לא אהבלים הם פשוט חדשים בנושא.

למעלה