2 סוגיות הקשורות בהנפקת אזרחות על פי חוק הסב

behl

New member
2 סוגיות הקשורות בהנפקת אזרחות על פי חוק הסב

לפני כשנה הוצאתי אזרחות לבני על פי חוק הסב לאחר שהגשתי מסמכים ונסעתי עימו לארה"ב. בעוד שבועיים יוולד לי בן נוסף ותהיתי אם אפשר להגיש את כל המסמכים ולבקש לקבל את האזרחות בשגרירות הישראלית במקום לטוס. האם למישהו יש ידע או נסיון בנוגע לכך?
סוגייה 2- יש לי בן בן 15 מנישואים קודמים, שאימו לא מעוניינת לאשר לו לקבל אזרחות לפני גיל 18 על אף שבני מעונין בכך ואף העלינו אפשרות למנות לו אפוטרופוס רק לסוגיה זו, על מנת לממש זכות זו לפני גיל 18. האם למישהו יש ניסיון או מידע ביחס לאפשרות כזאת?

JochaSchwartz

New member
תשובות

1. לא, איאפשר לקבל את האזרחות בארץ. תנאי לקבל תהאזרחות זה התייצבות בארה"ב.
2. להבנתי אין דרישה להסכמה ששל שני ההורים. יש דרישה שהמתאזרח יהיה בחזקת ההורה האמריקאי. בהנחה ואתה האמריקאי, והילד בחזקת האמא - לדעתי הסכמתה לא מעלה ולא מורידה, לפחות לפי החוק היבש הוא לא זכאי לאזרחות. אבל זו דעתי הלא מלומדת...

behl

New member
תודה על התשובות המהירות וענייניות

באשר לשאלת המשמורת- אני מניח שאתה צודק. אני תוהה אם קיימים תקדימים לפיהם נער בן 15 שכבר רשאי להביע את עמדתו ומעוניין באזרחות מבלי לפגוע באורח חייו או להכניס אותו לקונפליקטים נוספים, יכול להסתייע באפוטרופוס אך ורק להשגת האזרחות לפני גיל 18

zuki3

New member
תראה

זה לא קשור לארצות הברית, בית משפט ישראלי יצטרך להחליט שהמשמורת של הבן שלך עוברת אליך,לא באופן זמני, אלא קבוע, הדיעה של הבן שלך מאד רלוונטית, אבל לא כדי לקבל אזרחות זרה, אלא כדי לעבור לגור איתך, אין סיכוי שבית משפט ישראלי יעביר משמורת כדי שישראלי יקבל גם אזרחות אמריקאית, חוץ מזה, מדובר על עלויות נכבדות.
נראה לי שאתה נהנה לריב עם האמא על חשבון הבן.
הבן שלך לא זכאי לקבל אזרחות, ואתה נהנה לסכסך בינהם.

happy1000

New member
what awful thing to do without your exwife consent

and even to talk about w your son before agreeing with her
she must be scared to do it so he wont go away.

סוגיה 2 - הייתי בודק עם עורך דין מה ניתן לעשות

סוגיה 1 - אין שום קיצור דרך בהגשת n600k נוסף, הטופס החדש הוא טופס נפרד וניתן לשלוח אותו לסניף אחר. עשינו את זה עבור שני ילדים בהפרש של שנתיים.

סוגיה 2 - אם הבן הגדול זכאי לאזרחות כי יש לו סבא/תא אמריקאים, אז נראה לי הגיוני שכדאי לוודא שאתה עושה כל מה שבאפשרותך כדי לאזרח אותו כל עוד אפשר. אופן הביצוע לא קשור לפורום הזה, אלא למומחה לדיני משפחה שיקבל ממך פרטים על טיב הקשר והסכמי הגירושין, וינחה אותך כיצד לפעול.

למעלה