2 סיפורים קטנים ושאלות מציקות:

limi m

New member
2 סיפורים קטנים ושאלות מציקות:

2 סיפורים נחמדים: 1. עשינו שקיפות עורפית ותוך כדי הבדיקה "בוטן" תקע גרעפס! איזה מותק!! 2. השבוע נתבשרתי שחברתו של אחי בהריון ראשון גם היא. יש בין ההריונות שלנו הפרש של חודש בלבד! איזה כיף, עכשיו אוכל להחליף "קראעצנ´ים" (קיטורים) עם עוד מישהי! 1. קבעתי תור לסקירה כללית מוקדמת והמוקדנית של המכון הרפואי אמרה לי שהבדיקה נעשית וגינלית. נראה לי מוזר. אני חושבת שהיא התבלבלה. מה דעתכן? הלוא ה-us הראשון נעשה וגינלי וכשאעשה את הבדיקה, אהיה בשבוע ה-15, בעיצומו של החודש הרביעי והכל יראה ברור ב-us חיצוני, אז למה לעשות וגינלי, מה עוד שבצורה זו הבדיקה הרבה פחות נוחה עבורי ועבור "בוטן" הקטן, לא? 2. איך "מסיכת הריון" נראית? יש לי כמה כתמים קטנים כהים על הפנים, בעיקר באזור הפה והסנטר ואני בסוף השבוע ה-11 בלבד. חשבתי בהתחלה שזו מן אלרגיה, משום שקראתי שהמסיכה מופיעה בד"כ בסביבות השבוע ה-16. 3. הגיוני שהבטן מתחילה לתפוח בשבוע ה-11 בהריון ראשון? אתמול נאלצתי לקנות לי כמה בגדי הריון, כי רוב הבגדים כבר לא עולים עלי.

לימי , הסקירה המוקדמת היא אכן

וגינלית - וטוב שכך , כי רואים הכל הרבה יותר טוב. הסקירה המאוחרת כבר נעשית באופן אבדומינלי בלבד. נכון שזה קצת כואב ולא נוח , אבל מה שתראי על המסך בעת הבדיקה ישכיח ממך הכל. לגבי פיגמנטציה - תופעה ידועה בהריון. לגבי בטן שיוצאת בשבוע 11 - מאוד ייתכן , במיוחד אם את רזה (אצל הרזות המעצבנות האלו ישר יוצאת הבטן והן נראות כמו שרוך עם קשר באמצע...
)

limi m

New member
אני ממש לא רזה, אז אין לי מושג..../images/Emo3.gif

למה הבטן שלי בולטת החוצה, אבל אמרו לי אתמול במשפחה שאני מתחילה להיראות הריונית, אולי זה בגלל הטיפולים? השמנתי קצת בגללם... ואולי בוטן כבר רוצה שישימו לב לכך שהוא קיים שם בפנים ושאוכל להשוויץ...

חן123

New member
הי לימי

הסקירה אכן ואגינלית, אצלי הוא ניסה גם לעשות קצת אבדומינלי וראו הרבה פחות. רק הסקירה הבאה, דהיינו בסביבות שבוע 22-23 היא רק אבדומינאלית. לא יודעת לגבי מסכת הריון, לשימחתי לא חוויתי. הבטן שלי גם כבר יצאה בשלב הזה, וקניתי בגדים חדשים, עצתי - קני "מכנסי הריון" עם גומי מלא (לא רק בצדדים) שיספיקו עד הסוף. לי יש 2 זוגות מכנסיים שקניתי בסביבות שבוע 16 ואני הולכת איתם עד עכשיו (כולל רגע זה). יש עכשיו מבצעי סוף עונה נפלאים ברמי לי (בטח גם בעוד חנויות)- כדאי לך לבדוק חן

כמה תשובות:

לגבי הסקירה, היא אכן וגינלית ותשתחי ששאלת את השאלה כי היו כמה בנות שהיו בהלם שהגיעו לבדיקה וגילו שהיא וגינלית, לצערי עלי ליידע אותך שעפ"ר היא כואבת, אבל זו הבדיקה האחרונה שמובצעת באופן וגינלי מעכשיו היכוני להנות בבדיקות!!!!! לגבי הכתמים - דאי לך למרוח את עצמך בקרם נגד שמש, אפילו בחורף, זה יכול למנוע חלק מהכתמים. לגבי הבטן - יכול להיות שכבר בשבוע 11 הבגדים לא עולים, לדעתי זה קשור אולי למיקום הרחם? והמון הצלחה בסקירה!!!!!!!

טילי2

New member
לימי, מה לעשות נוחיות זה לא הריון

הבדיקה באמת מתבצעת וגינלית וזה לא תענוג לשכב לפחות שעה עם המטמר שהרופא מזיז אות ונותן זפטות על הבטן.

ligo

New member
הי לימי

כתבתי לך תשובה ארוכה ומשום מה היא נעלמה. אז עכשיו בקצרה: הסקירה היא אכן ואגינלית, אבל אצלי זה היה חצי חצי. וזה לא כואב במיוחד, זה סתם ארוך, אבל כשאת רואה את העובר על המסך גם אם זה כואב לא מרגישים. ולגבי בגדים- מה קנית? אני במצוקת מכנסיים אבל עדיין לא התחברתי עם מכנסי הריון. הם נראים לי מכוערים מדי. אז בנתיים אני לוחצת את עצמי עם המכנסיים שעוד עולים עליי ומחכה שיגיע כבר הקיץ- ללבוש שמלות! ואגב, יש בשילב מכירת סוף עונה- על ביגוד.

limi m

New member
יש דוקא יופי של בגדים גם ב-מתאים לי

ב"מתאים לי". דוקא יופי של מכנסיים: טייץ עם חלק רחב במותניים, כך שאפשר לשלוח את הבטן הקטנה שלי החוצה בכיף. קניתי גם 2 חולצות-טוניקות עם שרוול קצר, רפויות גאלה ולדעתי אפשר בכיף ללבוש אותן אפילו עכשיו, כשעוד אין ממש בטן. לגבי מכנסיים- לא כל הסוגים נראים כמו אוהל. יש כאלה שקצת צמודים, אבל רחבים יחסית במותניים ואם לובשים חולצה מעליהם, בכלל לא רואים שזה "מכנסי הריון". אני כבר מתה שהבטן תגדל ואז אוכל להשוויץ בנשיות שלי ובפרי בטני המתוק...כבר עכשיו, רואים קצת בטן, אבל מי שלא יודע (דוקא האחים שלי טענו אתמול שרואים שאני בהריון והייתי מה-זה מבסוטית) סתם חושב שהשמנתי. איזו בעאסה...

הסקירה לא מחוייבת כאב..

אני אכלתי שוקולד (לא בצחוק..) רבע שעה לפני הסקירה והבוטן שלי לא הפסיק לזוז, כך שממש לא כאב לי. זה כמובן גם תלוי ברופא. אגב, מה שכתוב בספרים זה טוב ויפה אבל מאוד שונה מאישה לאישה. גם לי היתה "מסיכה" כזו כמו שתיארת, פעם יותר ופעם פחות. בהצלחה ואל תשכחי להנות.

yaelhul

New member
היי לימי, גם אצלי הסקירה המוקדמת

החלה עם ג´ל על הבטן, ומהר מאד, מכיוון שלא ראו כלום (הדגיגים הסתירו זה את זה) עברנו לבדיקה וגינלית, ואז חזרנו לבטן, וחוזר חלילה, והפסקת פיפי באמצע, כשכל הזמן הרופא נאנח: "בדיקה ק ש ה"... נכון, יש בהחלט כאבים ואי נוחות, אבל כשתראי כל חלק של הבוטן על המסך שום דבר לא יהיה אכפת לך. שיהיה בהצלחה יעל

למעלה