2 סלטים חדשים

אמרלדה

Active member
1. כרובית ועדשים שחורות.
לבשל פרחי כרובית כמה דקות במי מלח, לפרק אותם לפרחים קטנטנים
להכניס לתנור עם שמן זית, מלח, פפריקה ואבקת שום ולאפות על 180 מעלות 40 דקות, להפוך ולערבב באמצע.
בזמן שהכרובית בתנור, לבשל באותו סיר ועם אותם מי מלח עדשים שחורות במשך 30 דקות. אין צורך בהשריה.
לערבב את שניהם, להוסיף שמן זית, טיפה לימון ועוד מלח לפי הטעם.
זה טעים מאוד כך, אני הולכת להוסיף לזה הערב פטרוזיליה קצוצה.

2. פילה סלמון. לחתוך לקוביות של 2 על 2 בערך. להכניס לתנור עם התיבול הרגיל שלכם - אצלי שמן זית,
קצת לימון, קצת מיץ תפוזים, מלח ופפריקה. לאפות 25 דקות על 180 מעלות. להפוך באמצע.
להגיש על מצע עלי בייבי עם פרוסות דקות של תפוח עץ ירוק.

חנוכה שמח.
 

mיטלמן

Well-known member
תודה,
אני אוהבת חמוץ וטיפה מר או מריר, רוקט או רשאד אם מוצאת.
ולא סובלת סלמון, אלא אם הוא לקס.
 

אמרלדה

Active member
תודה,
אני אוהבת חמוץ וטיפה מר או מריר, רוקט או רשאד אם מוצאת.
ולא סובלת סלמון, אלא אם הוא לקס.
אחותי לאנטי-סלמון את, וגם לאהבת הלקס. אבל כולם כולם חוץ ממני אוהבים, מבוגרים וילדים. הנכדים הפרטיים שלי חושבים שזה המאכל הכי טעים
שיש על השולחן. על כל שולחן... ובגלל הילדים שהיו בין האורחים, ויתרתי על הרוקט.
הסלט נטרף וזכה לתשבחות. היו הרבה אורחים. ואגב, בסוף הכנתי אותו עם תותים. כי היו לי הרבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
יוו, אמרלדה, מאמצת את הכרובית, בע"ה. גיליתי שהבכור אוהב כרובית ומאז ומעולם משתדל לאכול בריא, אכין לו בהזדמנות הראשונה. אצלנו מתאים אולי להוסיף קוביות בטטה צלויה (אתם לא אוכלי פחמימות אצלנו אוהבים..)
הסלמון גם רעיון- אולי לשבת, החברה הכי טובה מNYC מגיעה, בע"ה, והיא אוהבת מנות שמוגשות יפה.
תודה!
 

אמרלדה

Active member
יוו, אמרלדה, מאמצת את הכרובית, בע"ה. גיליתי שהבכור אוהב כרובית ומאז ומעולם משתדל לאכול בריא, אכין לו בהזדמנות הראשונה. אצלנו מתאים אולי להוסיף קוביות בטטה צלויה (אתם לא אוכלי פחמימות אצלנו אוהבים..)
הסלמון גם רעיון- אולי לשבת, החברה הכי טובה מNYC מגיעה, בע"ה, והיא אוהבת מנות שמוגשות יפה.
תודה!
הכרובית היה שוס!! תקשיבי. סלט עדשים שחורות עם בטטה זו הברירת מחדל תמיד, גם במתכונים באינטרנט. לפעמים אני מכינה כזה. רציתי מקוריות הפעם. הכרובית אמנם תובלה קצת ולכן יצא סלט צהוב-שחור ולא לבן-שחור, אבל מאוד מאוד טעים. אפשר להוסיף גם כל סוג עלים שאת אוהבת. בגלל שהכרובית היתה בתנור, היא נהייתה קצת קריספית. זה ינגוד את הרכות של הבטטה. אולי יהיה טוב ואולי המרקמים לא יתחברו. אין לי מושג. תנסי. :)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכרובית היה שוס!! תקשיבי. סלט עדשים שחורות עם בטטה זו הברירת מחדל תמיד, גם במתכונים באינטרנט. לפעמים אני מכינה כזה. רציתי מקוריות הפעם. הכרובית אמנם תובלה קצת ולכן יצא סלט צהוב-שחור ולא לבן-שחור, אבל מאוד מאוד טעים. אפשר להוסיף גם כל סוג עלים שאת אוהבת. בגלל שהכרובית היתה בתנור, היא נהייתה קצת קריספית. זה ינגוד את הרכות של הבטטה. אולי יהיה טוב ואולי המרקמים לא יתחברו. אין לי מושג. תנסי. :)
בטטה זה באמת קצת בנאלי. עלים- רעיון טוב.
תודה!
 
למעלה