אני לא מסכימה איתך.
כמובן שהמראה החיצוני הוא הדבר הראשון בו אנחנו נתקלים והוא מסייע לנו לחוות דיעה על בנאדם, במודע או שלא במודע. על כך אין מחלוקת.
אבל מכאן ועד הקביעה שמראה לא אטרקטיבי הוא סוג של נכות ושלעולם לא תחווה אהבה הדרך רחוקה.
הסתכל מסביבך: האם כל האנשים הנמצאים בזוגיות יפים? אני רואה מסביבי המון אנשים בזוגיות, חלקם יפים, חלקם "רגילים" ולחלקם כרס, קרחת, שיניים בולטות, אף ארוך וכו'...אני מכירה מקרוב גבר כבד משקל ובעל שיניים במצב ממש רע והוא נשוי לבחורה יפה ממנו בהרבה וגם לפני שהכיר אותה לא היתה לו בעיה עם בנות.
כשהייתי בצבא, היה לי קראש רציני על בחור מקסים, אינטיליגנטי, טוב לב ועוד הרבה תכונות טובות. יופי לא היה אחד מהם. אגב, לא הייתי היחידה ששמה עליו עין. הוא ממש לא סבל ממחסור בתשומת לב נשית...
הניסוי שעשית בסך הכל מוכיח שכאשר אין הרבה מידע על האדם מולך, אנשים משתמשים במידע שכן קיים, חלקו ויזואלי. שני גברים, שלא יודעים עליהם הרבה מלבד זה שהם בשנות העשרים, סטודנטים להנדסה (נניח), עושים משמרות בחברת תקשורת(נניח), אוהבים טיולי שטח ומוסיקת רוק(כנ"ל) ונראים כך או אחרת - מן הסתם הבחור הנאה יותר יקבל יותר פניות. זה עדיין לא אומר שהבחור הפחות נאה לא ימצא אהבה לעולם, זה אולי אומר שעדיף להכיר במקומות אחרים, בהם ניתן להתרשם משלל תכונות אחרות שלו. לדוגמה - טיולי פו"פ, חוגים שמעניינים אותך, אפילו דיסקוטקים אם אתה אוהב לרקוד כי כשאדם עושה משהו שהוא אוהב הוא "עובר" לסביבה באופן יותר חיובי. דרך אגב, אני מכירה שתי בנות, חילוניות לחלוטין, שהכירו את בני זוגן דרך שדכנית. שתיהן עברו שינוי תודעתי "שידוכים זה לדתיים או לנואשים...", פתחו את הראש והכירו גברים מקסימים עמם התחתנו.
אני חושבת שקודם כל כדאי שתדחק הצידה את המחשבה "מה הבחורות רוצות" ותתמקד במה שאתה רוצה. זוגיות לטווח ארוך? קשרים קלילים יותר? סקס חסר מחויבות? מה אתה מחפש בבחורה? אילו תכונות הן "יהרג ובל יעבור" מבחינתך?
שנית, אומר בזהירות כי אני לא מכירה אותך, אבל הכתיבה שלך מעבירה מסר פסימי, חסר ביטחון ומיואש. אם זה משהו שאתה חווה רוב הזמן הייתי מציעה לעבוד על זה, לא רק כי ביטחון עצמי היא תכונה מאד מאד מושכת, אצל גברים ונשים כאחד, אלא קודם כל בשביל עצמך. גם בזוגיות, אנחנו קמים בבוקר והולכים לישון עם עצמנו, אז כדאי שנחיה איתנו בשלווה ואהבה.
ואסיים במשהו שקפץ לי לראש, לא ברור למה: מכיר את תכנית הריאליטי "היפה והחנון"? לפני כמה שנים צפיתי בזה, ובאחד הפרקים עשו ניסוי. שלחו את הבנות היפות והמטופחות לרחוב לבקש עזרה מגברים, לסחוב עבורן דברים וכאלה. כמובן שלאף אחת מהן לא היתה בעיה לבצע את המשימה. בשלב השני העבירו אותן make under - הלבישו אותן בבגדים לא מחמיאים, איפרו אותן כך שתהיינה מכוערות, משקפיים עבי מסגרת וכו'. לאחר מכן נשלחו לרחוב לחזור על המשימה במראה החדש. כמובן שרובן המוחלט התקשה מאד למצוא גבר שיסייע להן, פתאום כולם עסוקים, ממהרים או סתם מתעלמים. היחידה שעמדה במשימה די בקלות היא בחורה שכבשה אותי מתחילת התכנית - חמודה להפליא, בעלת שמחת חיים, חוש הומור ואינטיליגנציה רגשית נדירה. היא נצחה את המשימה וגם את התכנית. אני מודעת לעובדה שהדברים האלה ערוכים לעייפה במקרה הטוב ומתוסרטים במקרה הפחות טוב, אבל בסופו של דבר אישיות עוברת מבעד למסך והאישיות שלה כבשה אנשים גם כשהחיצוניות שלה היתה מכוערת.