2 שאלות אינפורמטיביות של מתחיל....

2 שאלות אינפורמטיביות של מתחיל....

ב"קניון הגדול" (קניון אבנת) בפתח תקווה מתקיים יום דוכני אוכל פעם בשבוע בימי שישי. לי יש תוצרת עצמית משובחת ומיוחדת של לחמים גבינות וקונפיטורות שאני מייצר לבד בבית, מגידולים אורגניים, תוצרת עצמית. ורציתי להציג ולמכור את תוצרתי במסגרת יום דוכני האוכל שם. התקשרתי למי שאחראי שם על הנושא והתברר לי שאני צריך בתור התחלה להמציא להם 2 אישורים: 1. אישור ממשרד הבריאות שהאוכל "מוכשר". כלומר המקום שבו אני יוצר אותו עומד בסטנדרטים הנדרשים מבחינת הידיינה וכדומה. 2. רשיון יצרן למכור אוכל..... ורצית לשאול כאן אולי מישהו יודע איך בדיוק אני כאדם פרטי שמכין אוכל נפלא וטעים אצלי במטבח הביתי בבית שלי, יכול להשיג את האישורים האלה ? איך עושים את זה ? לאן נגשים ? איזה טפסים צריך למלא ? איפה ואיך..... למי שיש כבר נסיון בתחום. כל עזרה/טיפ יתקבל בתודה. ובשמחה.... א

קשה עד בלתי אפשרי...

רבים פונים למסעדה או לקייטרינג ותמורת סכום " קונים" מהם אוכל ועל ידי כך גם זוכים בתעודת יצרן לעתים מסתפקים בתעודת יצרן של חומרי הגלם אתה יכול לחבור למטבח סמוך של מסעדה , לשכור מהם את המטבח ולקבל מהם את תעודת היצרן שלהם יש גם את עניין הכשרות שהוא סאגה נוספת. , יש מישהו שאני מכירה שכן הצליח לעבור את משוכות האישורים ( מתעסק בייצור מוצרי בריאות) אבל שילם על כך כסף רב, איבד הרבה זמן , ולבסוף היה מותש כ"כ שכמעט סגר את העסק.... תנסה בשוק האיכרים בנמל תל אביב אולי שם פחות מחמירים

אם זה ככה...

איך את מסבירה את זה שמידי יום שישי בצהריים יש בקניון אבנת בפתח תקווה עשרות דוכני אוכל טעימים של אנשים פרטיים שונים ומשונים שבאים מכל מיני מקומות בארץ ומוכרים את מרכולתם הפרטית ? החל מאנשים שמכינים בביתם גבינות, ועד מכיני לחמים ומיני מאפה וכו' וכו'.. ומדובר באנשים פרטיים ? איך כל אלה עברו את הסיפור הזה ? או שיש כאן משהו שלא מספרים לי ?

כדאי לעבור ולבדוק איתם

אנשי הדוכנים מאוד מסבירי פנים, וישמחו לענות לך. ההימור שלי- הם מקושרים בדרך זאת או אחרת למטבח ממוסד מכיוון שטרם שמעתי על עסק ביתי המקבל אישור יצרן ממשרד הבריאות.

תודה . כך אעשה..

אגב: את יודעת איפה אני יכול למצוא מידע כללי לגבי מקומות בהם מתרחשים ירידים בכלל ובאיזור המרכז בפרט ? איפה משיגים מידע בנושא ?

כאן! ובאתר " דוכנים ירידים "

יש המון מידע. יש גם אתרים של כל מיני מארגני ירידים: שרית דיין, ספוט , ועוד...

למעלה