2 שאלות בקשר לאביקס וממוריט- אנא ענ

• פותח הנושא lalt
  • פורסם בתאריך

lalt

New member
2 שאלות בקשר לאביקס וממוריט- אנא ענ

שלום לכל יקירי ומושיעי! כרגיל אני שואלת בקשר לאימי חולת אלצהיימר 1. רופא פרטי המליץ על שילוב של ממוריט (אסנטה), עם אביקסה. כדי להשיג אפקט חזק ומיידי לעצירת הדרדרות. רופא שני אמר שאין צורך לתת את שתי התרופות יחד. מישהו מנוסה? שמע, יודע? מה לעשות, ? 2. בקשר לאביקסה , הרופא אמר שאם היה במקומי לא היה מוכן לקבל את תחליפי ה"אביקסה " שנותנים בקופח, כמו "ממוקס", לא לוותר ולקנות רק את האביקסה . בררתי וזה עולה המון כסף, בקופח הכללית אמרו שממוקס זה אותו הדבר. מי צודק? מה לעשות? תודה רבה לכולכם!

אביקסה

שלום לך , בעלי לוקח ממוריט וגם אביקסה ומצבו יציב ובסדר. כשנכנסה התרופה הגנרית ממוקס 10 , עברנו אליה ואני לא רואה שינוי. אין לי תשובה מדעית לכך. גם לי אמרו הרוקחים שהתרופה זהה. אני מאחלת לאמך בהצלחה בעצירת התקדמות המחלה. חג שמח , טובה

lalt

New member
תודה

תודה רבה לך טובה. האם קניתם את התרופה "אביקסה "באופן פריט?

פנטזי1

New member
גם אצלינו המליצו בזמנו על שילוב של

שתי התרופות.תראי מה צירפתי כאן מאינדקס התרופות על האביקסה(ממאנטין) ותביני למה משלבים את שתי התרופות. ממאנטין היא תרופה לטיפול בשיטיון (דמנציה) על שם אלצהיימר. היא ניתנת לטיפול בחולים הנמצאים בשלב הביניים או המאוחר של מחלת אלצהיימר ונמצאה יעילה גם לטיפול בשלב המאוחר של דמנציה ווסקולרית. לממאנטין יש מנגנון פעולה ייחודי השונה מזה של תרופות אחרות לטיפול במחלת האלצהיימר. מחקרים רבים מראים כי פעילות יתר של המעביר העיצבי גלוטמאט בתאי המוח תורמת לתסמינים של מחלת האלצהיימר ולהחמרתה. גלוטמאט פועל על קולטנים מסוג NMDA המצויים בתאי מוח אשר מעורבים בתהליכי למידה וזיכרון. ממאנטין חוסמת קולטנים אלו וכך עוזרת לבטל את ההשפעה המזיקה של גלוטמאט בתאי המוח, מבלי להפריע לפעילות התקינה של קולטנים אלו בתהליכי הלמידה והזיכרון. ממאנטין הראתה יעילות בשיפור או בייצוב התפקוד הקוגנטיבי (חשיבה, למידה וזיכרון) ובתפקוד היום-יומי של חולי אלצהיימר בדרגה בינונית עד חמורה. מחקר שבדק שילוב של ממאנטין ביחד עם דונפזיל הראה תוצאות חיוביות יותר יחסית למתן של ממאנטין בלבד. ממאנטין נסבלת היטב על-ידי רוב החולים, ותופעות הלוואי שלה הן מעטות יחסית. היא איננה מומלצת לאנשים עם בעיות חמורות בכליות ומומלץ לנהוג בזהירות עם אנשים חולי אפילפסיה ומחלות לב. לטיפול ב מחלת אלצהיימר (alzheimer's disease) • זקוק למרשם רופא כן סיכון ממנת יתר בינוני סיכון מפיתוח תלות נמוך שייך לקבוצה אלצהיימר, לטיפול ב • חוסמי קולטני NMDA • מידע והוראות שימוש טבליות. :אופן נטילת התרופה 1-2 פעמים ביום.

פנטזי1

New member
בקשר לשאלתך השניה

גם אצלינו לא הורגש ההבדל בין האביקסה לחלופה הגנרית ממוקס

lalt

New member
צרור תודות לכל העונים בקשר לאביקסה

תודה רבה רבה על העזרה

vella

New member
שילוב של אביקסה עם אקסלון

התחלנו את הטיפול לפני שנתיים עם האביקסה והממוריט.לאחר שנה החליט הרופא על שילוב עם אקסלון. מה טוב יותר אינני יודעתתאך ללא התרופות הייתי בהיסטריה גמורה. אני ניתלית באילן גדול שניקרא כדורים. לאמיתו של דבר בעלי חולה שש שנים והוא עדיין מתפקד.בתחום המוטורי בסדר. בתחום הקוגנטיבית,רע. לא יודעת מה היה המצב ללא... ולה

lalt

New member
לולה:3 תרופות יחד?

ממוריט, אביקסה, ואקסלון, כולם ביחד?

vella

New member
רק שתי תרופות ביחד

בתחילת הדרך בעלי לקח ממוריט ואביקסה מזה שנה הוא לוקח אקסלון ואביקסה. התחלנו אקסלון 1.5 מג לאחר כחדש 3 מג ועכשיו הוא לוקח 4.5 מג. התוצאות?....הוא חולה שש שנים,חלה כשהיה בן 55. מזה מחצית השנה אני נותנת לו כדורים של ויטמין e וגם קלציום ההיטוריה הרפואית של בעלי לא קלה. בגיל30 עבר ניתוח בתריסריון. בגיל 35 ניתוח בגב בגיל 50 ניתוח מעקפים אני מרגישה כי הרפואה מסייעת לחולים,כי מודה לאל בעלי תיפקד ועבד עד לפני חמש שנים. אך פעמים הכל ניסוי ותהייה.ןלכן אני מרגישה כי האדם הוא הרופא הטוב ביותר של עצמו. היות ובעלי אינו יכול לקחת אחריות למצבו אני האחראית הבלעדית. חג שמח. ןלה

למעלה