2 שאלות: בקשר לבצק פוקצ'ה ותפוחי

2 שאלות: בקשר לבצק פוקצ'ה ותפוחי

אדמה מוקרמים: פוקצ'ה: הכנתי פוקצ'ה כפי שעשיתי מספר פעמים בעבר (כשיצא מוצלח). אולם הפעם הבצק הגיב באופן שונה. הוא התכווץ. זמן ההתפחה תחת מגבת בטמפרטורת החדר היה שעה שלמה, לישה קצרה, התפחה שניה לחצי שעה, חלוקה ל 4 חלקים והתפחה אחרונה כחצי שעה. סה"כ שעתיים. ההבדל הפעם היה שהאורחים איחרו להגיע (נו, נו, נו להם) והפוקצ'ות נכנסו לתנור שעה תמימה נוספת אחרי. סה"כ 3 שעות. כשעיבדתי אותן כל אחת בתורה בעזרת המערוך, הבצק נפתח אבל אז חזר והתכווץ. בפועל הפוקצ'ה יצאה קטנה יותר בקוטר, תפוחה יותר כמו פיתה עבה, ולא עגולה אלא מעין אליפסה. 1. האם זה קשור לזמן הנוסף שהבצק חיכה תחת המגבת? 2. האם אני צריכה לשטח ולהקפיץ את הבצק כמו בפיצריות עם הידיים? 3. האם העובדה שהעברתי את 4 החלקים למגש שטוח (שאולי היה בטמפ' אחרת) הוא המוקש? שאלה 2 קליפות תפוחי אדמה: חשקה נפשי להכין "קליפות" תפוחי אדמה מוקרמים. כמו שמגישים ב"עד העצם". שאלתי היא מה שמים ברוטב: בייקון מטוגן וקצוץ, נקניק שינקן חתוך לקוביות, או אולי חזה אווז מעושן? אכלתי את זה גם בארה"ב לפני המון זמן ונושא בא לי לשחזר בבית. מישהו מכיר או יודע?

תשובה לגבי הפוקצ'ה

פוקצ'ה מתפיחים רק פעם אחת עד להכפלת הגובה ובפעם השניה בתוך התבנית, כך מתקבלת פוקצה אורירית. דבר שני, פוקצ'ה לעולם לא פותחים במערוך!!! לאחר התפחת הבצק שהוכן לפוקצ'ה , לוקחים חלק המתאים לתבנית הרצויה, מעבדים כמה שניות לכדור, משמנים התבנית בשמן זית היטב מניחים מעל את הבצק שיספוג את השמן והופכים לצד השני את הבצק ושוב שופכים מעל שמן זית, כעת מתחילים בעזרת האצבעות להצמיד ולפזר את הבצק לצידי התבנית, מהמרכז לצדדים. עובי הבצק צריך לכסות כ- 1/2 מגובה דפנות התבנית. לאחר מכן משאירים את הבצק בתבנית, ניתן לפזר מעל הפוקצ'ה מה שרוצים ומשאירים להתפחה שניה כ-30 דקות. לשים קערה עם מים בתחתית התנור כל זמן האפיה. לפני ההתפחה

asafyigal

New member
תשובה אחת (וגם היא חלקית)

התפחת יתר יכולה לגרום לבעיה שתארת ובהחלט ייתכן כי השעה הנוספת היא שגרמה לבצק לא לתפוח. המלצה שלי - לפעול לפי המתכונים גם אם האורחים עוד לא הגיעו וגם אם האורחים כבר יושבים ומחכים. אני מאמין שתוכלי לקבל הסבר יותר מקיף על ההתפחות ועל השמרים במאמר על שמרים שכתב terroir.

למעלה