2 שאלות בקשר לשיער גוף.

ItayAmdurski

New member
2 שאלות בקשר לשיער גוף.

1) פעם כל הגוף שלנו היה מלא שיער ועכשיו כבר... לא, איך זה קרה שדווקא במקומות הספציפים שיש עדיין שיער (הפס על הבטן, שיער בחלק התחתון של הפנים וכו') נשאר השיער ובמקומות אחרים נעלם? 2) למה לבנים יש יותר שיער פנים מלבנות?

SoyaCat

New member
עבדקן שתה בגן תה של מנחה

שלום לך, אני חושש שמעולם לא נתקלתי בהסבר מלומד בנושא. למרות שוודאי ווודאי שאחד כזה משוטט לו במרחבי התודעה והתיעוד האנושיים. אני חושב בכל זאת, לעניות המרודה של דעתי, שכמות כלשהי של שיער גוף משרתת מטרה כלשהי. אולי חימום הגוף אפילו... אולי חישה של טפילים וזוחלים... בנוסף, חלק מהשיער קיבל שימוש בסימן מין מישני, עבור מטרות רביה ותחרות על רביה מוצלחת. יתכן שהסיבה שלנשים יש פחות שיער ושגם לגברים ולנשים נשאר שיער גוף בכלל זה הקשר שלו עם ההורמון טסטסטורון. אולי שהטסטסטורון בחר את אשתו, היא חשבה שהשיעור יתר שלו זה חמוד, במיוחד עם כל שאר היתרונות שלו לגוף, כמו עידוד התוקפנות והגדלת מסת השרירים, אולם לאחר זמן מה, היום, התברר שזה לא כ"כ חמוד. וההורמון הגברי הזה, בהבנה עצמית וגילוי נשיים משהו, מכריז שצריך לקבל אותו כמות שהוא, שעיר.

ItayAmdurski

New member
נחמד ^_^

עד כמה שזאת תשובה משעשעת ביותר, יש למישהו תשובה יותר... מדעית. או לחלופין, קישורים למקומות שאני יכול לחפש בהם

nכמ

New member
.........

התשובה שאני עונה לך היא בגדר השערה שלי.. 2) כדי שתהיה קיימת משיכה מינית בין שני מינים, צריכים שיהיו הבדלים חיצוניים בינהם, כלומר לגבר יהיו מאפיינים מסויימים פיסים, ולאישה יהיו מאפיינים פיסים אחרים, אותם המאפיינים הפיסים השונים הם שיוצרים את המשיכה המינית... המאפיינים השונים של הגבר הם חלק מפעילות של הורמונים זכריים, ואילו המאפיינים השונים אצל האישה הם חלק מפעילות הורמונים נשיים. כך, שאם היית רואה אישה שהיא שעירה הדבר היה דוחה אותך, ויתכן וזה חלק ממכניזם מסויים במוח.

ItayAmdurski

New member
בעייתיות

איך תסביר את זה שלהרבה חיות (ביניהם, אם אינני טועה, הקופים, אבותינו) השיער בגוף האישה ובגוף הזכר לא כל כך שונה. חשבתי כבר על הסיבה של המשיכה המינית וגם הבאתי את דוגמת האריות שלאריה יש הרבה יותר שיער מללביאה, אבל אז צצים הקופים והורסים את התאוריה.

nכמ

New member
הטענה שלי היא שבשביל 2 Sexes

בשביל 2 מינים שונים, צריכים להיות הבדלים בתוך המין בין הזכר לבין הנקבה, ההבדלים לא חייבים להיות בשער הגוף, שיער הגוף הוא רק ביטויי אפשרי מתוך מספר ביטויים שיכולים להתרחש. אצל הקוף ההבדל יהיה X בין הזכר לנקבה, ואצל האדם זה יהיה Y הבדל.

afon

New member
תאוריה שחשבתי עליה

לטעמי אתם מסתכלים על שיער בראיה מודרנית, זה לא הגיוני ולא מדעי. הסלידה הגברית משיער התחילה רק כשהשיער כבר נעלם מהגוף הנשי ככה שבמקרה הזה הביצה הקדימה את התרנגול. המקומות שאני מתייחס אליהם כרגע הם בית השחי ואזור איבר המין. כידוע חלק מתהליך החיזור הוא הפרשת זיעה שיוצרת ריח, ריח משמעותו שליטה, קירבה ובעלות על הפרט השני. בית השחי הוא אזור שנמצא בחום תמידי (מיקומו הפיזי בגוף בין היד וצד החזה) אז עם השיער נותן יתרון ומוסיף לשמירת החום שיוצרת זיעה ככה ניתן להעביר את הזיעה לפרט השני. אזור איבר המין במהלך החיזור והרביה נמצא בקרבה לפרט השני ועקב כך גם שם יש יתרון לשיער השומר על חום וגורם להפרשת זיעה.

Huan

New member
מלבד זאת...

העור באיזור בית השחי, המפשעה ואף הפנים הוא עור עדין ורגיש במיוחד. אולי השיער משמש כסוג של מנגנון הגנה על העור.

למעלה