2 שאלות - די דחופות:

טלי 234

New member
2 שאלות - די דחופות:

הדחיפות היא בגלל שאני מכינה עוגה (הראשונה שלי לבד) ליומולדת של חברה ליום שלישי, וכבר יש נזקים
1. בניתי דמות שכבר הספיקה להתייבש (דווקא יצאה יפה
), וחתיכות בה פשוט נשברות במגע הכי קל
. מה לא בסדר??? 2. מתי אתם משתמשות ב-CMC בבצק סוכר? בדברים ספציפיים או בכל העוגה (כיסוי+פיסול)? האם CMC היה מונע את השבירה? תודה............. מבטיחה תמונות אם נשרוד (אני והדמות...) את היומיים הקרובים.
 
בפיסול בהחלט כדאי להשתמש ב CMC

אם כי אם מדובר בחלקים עדדינים מאד, גם זה לא מבטיח חסינות... צריך להיות זהירים מאד עם דמויות עדינות בציפוי אני לא משתמשת ב CMC אם יש לך זמן וכח נסי לפסל שוב בבצק המכיל CMC. כך הוא גם יתקשה הרבה יותר ויהיה עמיד
 
היי חמודה../images/Emo140.gif

לא להיבהל. הדמות נשברת כי אולי לא לשת מספיק? אולי היא זזה המון? אני הבנתי שעדיף לבנות את הדמות ישירות על העוגה ביום ההכנה. ככה היא פחות נגישה לבעיות... אם את צרכיה עזרה אני אשמח
 

טלי 234

New member
תודה! אבל אין לי זמן ../images/Emo4.gifיש לי רק את

היום בלילה ואת מחר אחרי העבודה
ואני עוד לא ברמה של לבנות ישר על העוגה. (אבל באמת יצא יפה - אני אוסיף תמונות מחר)
 

טלי 234

New member
התפתחות חדשה... היות ואני לא אוהבת

את החצאית השבורה, ניסיתי בעדינות והצלחתי להפריד אותה מהפלג גוף העליון של הדמות. אז הלילה אני צריכה לפסל שוב את החצאית והרגליים, וזה משאיר את הציפוי למחר (מקווה שייצא טוב - ציפוי העוגה הראשון שלי...). ושלוש שאלות חדשות: 1. כשאני מורחת נוטלה על הבצק - כיצד לדלל אותה? עם מים? חלב? או פשוט לחמם? 2. אני "מדביקה" 2 שכבות של עוגה כדי שתצא גבוהה. האם צריך להדביק את השכבות עם נוטלה או שמספיק להניח אחת על השניה? וכמה זמן מראש לקרר את העוגה שיהיה קל לחתוך אותה ישר? 3. כשאני שמה את הדמות על העוגה - עם מה להדביק אותה? מים מספיקים? תודה
 
הי טלי, כמה תשובות

1. אין צורך לדלל או לחמם את הנוטלה. היא נמרחת בקלות והמרקם שלה מאפשר גם סתימת חורים ושאר מהמורות. 2. כדאי להדביק את השכבות, אחרת הפרוסות יתפרקו כשתחתכי את העוגה. כדי לחתוך את העוגה מספיק לקרר אותה לטמפ' החדר, משהו כמו שעתיים, פחות או יותר. 3. אם הדמות מבצק שעדיין לא התקשה - מים בהחלט יספיקו. בהצלחה!
 

טלי 234

New member
תודה ../images/Emo13.gif ופירוט קצת של הבעיות

העוגה עם גבעה קטנה שאני רוצה לחתוך כדי ליישר אותה, והבנתי שזה יותר נוח לאחר קירור של העוגה - זה נכון? כדאי לשים במקרר? ואם כן, כמה זמן? ולגבי ההדבקה של הבצק - מדובר בבצק שכבר התקשה (דמות שאני עובדת עליה כבר כמה ימים...) לכיסוי של העוגה שבטח עוד לא יהיה יבש. אז מים יספיקו במקרה הזה? תודה!
 
עדיף לתת לה להתקרר

אני מיישרת, כשיש צורך, אחרי שהעוגה התקררה, לא שמה במקרר. אם את ממש לחוצה בזמן אפשר ליישר גם לפני שהתקררה. לגבי הדמות, מה התנוחה שבה היא אמורה להיות מונחת על העוגה?
 

טלי 234

New member
בהתחלה היא היתה אמורה לשבת

עם רגליים מתנדנדות. היא כבר היתה בנויה כמעט לגמרי, רק בלי קישוטים (שיער, חצאית מתנפנפת) כשתזוזה קטנה גרמה לרגליים להישבר לגמרי
עכשיו עקב שיפוצים היא מתוכננת לשבת כולה על העוגה כשהרגליים פונות לצד ימין שלה. היא יצאה פחות יפה עכשיו לטעמי (הרגליים יצאו ארוכות מדי
מסתבר) אבל לפחות יש לה רגליים, אז זה גם כן משהו
בכל מקרה - היות וזו הדמות הראשונה שלי, אני מרוצה. (רק שהיא לא תיפול לי מחר או תישבר בהעברה לעוגה - אני אתחרפן..........) אה, ואיך כדאי להדביק אותה?
 
אם הדמות כבר יבשה והיא צריכה

לשבת על העוגה הייתי מנסה דבק CMC - קורט CMC מומס במעט מים (נניח שמינית כוס על קורט CMC), עד שנוצר מעין ג'ל דליל. אם הדמות בכל זאת לא תדבק, רויאל אייסינג יעשה את העבודה!
 

akane

New member
נצל"ש קטן~ ייבוש של הבצק סוכר../images/Emo53.gif

עד כמה קשה הבצק סוכר אמור להיות לאחר ייבוש? כי הכיסוי שעשיתי לעוגה נשאר די רך בחלקו הפנימי, והוא התקשה מבחוץ :X ולגבי הוורדים הקטנים שפיסלתי מהבצק סוכר+CMC נשארו רכים בחלקם הפנימי -בבסיס הורד.... זה אמור להיות ככה? כי לפי מה שהבנתי זה אמור להיות קשה מאוד כמו סוכריה. העוגה נאכלה כולה ביום השני, אך רציתי לדעת לפעם הבאה. אולי לא לשתי את הבצק מספיק? אולי בגלל החום? או בגלל הגנאש שהיה בין העוגה לכיסוי שהרטיב אותו? תודה לכל מי שתעזור~
 

טלי 234

New member
../images/Emo41.gifתמונות../images/Emo41.gif אחרי השבר הגדול...

בלי רגליים... למרות האסון היא עדיין מחייכת
דמות אופטימית.
 

טלי 234

New member
ועם הרגליים החדשות...

אני יודעת שיש פה חוסר פרופורציה - הן יצאו ארוכות מדי. ובבקשה להתעלם מהרקע לצילום - היא נשענת על הפסטה לייבוש...
 
למעלה