2 שאלות לאבאים שבפורום

2 שאלות לאבאים שבפורום

איך ידעתם מתי הזמן הנכון להביא ילד? האם היה לכם זמן מתוכנן מראש, או שפשוט החלטתם שעכשיו זה הזמן המתאים, והאם יש בכלל דבר כזה, זמן מתאים? ועד כמה המצב הכלכלי היווה גורם מכריע בהחלטה שלכם? מקווה שאלו לא שאלות חטטניות מדי, אבל אלו הדברים שמעסיקים אותי בימים אלה. תודה מראש

shno

New member
אצלנו

היה תכנון מראש. כלומר, אני אישית הייתי מוכן להיות אבא כבר בערך מגיל 18. אבל אחרי שנישאנו, קיבלנו החלטה שילדים - לא לפני סוף התואר. כך שההריון תוזמן במדויק על שנת ההתמחות, והלידה הייתה ישר אחרי בחינות הלשכה. ההריון השני - זה היה שיקול של "מרווחים". רצינו מרווחים קטנים בין הילדים. אמנם הרצון היה יותר לכיוון השנתיים בין הילדים, אבל רצה הגורל ועל הניסיון הראשון הצליח לנו, אז יהיה מרווח של שנה וחצי. השיקול הכלכלי אצלנו לא שיחק, אבל אני מניח שזה בגלל שלשנינו יש מקצוע ועבודה. אם אחד מאיתנו לא היה עובד, או אם המשכורות שלנו היו נמוכות יותר (כמו בתקופת ההתמחות
) אני מניח שהשיקול הכלכלי כן היה מובא בחשבון. תיאורטית, השיקול הכלכלי מחכה אצלנו לילד הרביעי
(כלומר, 3 יהיו בטוח. הרביעי כבר תלוי בכמה גורמים, ביניהם השיקול הכלכלי...)

aviah

New member
מצב כלכלי

אני יכול לספר שהיתה פעם שכבר הפסקנו גלולות, אבל פיטרו את אישתי מהעבודה אז ביטלנו הכל וחזרנו לגלולות, לעוד שנתיים.

ferdinand

New member
מצב כלכלי 2

אני יכול לספר, שפוטרתי (בערך
) לפני שהספקנו "לחזור לגלולות". ואם היינו יודעים שכך יהיה, היינו דוחים (אולי אפילו יורדים לגמרי) את הרעיון לילד שלישי. ואיזה מזל שכך היה!!!!!!
היתה תקופה קשה, אבל שרדנו איכשהו, וקיבלנו במתנה מלאכית כזאתי נפלאה!
שיקול כלכלי הוא חשוב. להביא לעולם ילדים בלי יכולת לפרנס אותם, הוא מעשה לא אחראי. אבל הוא לא השיקול היחיד. בעניין ה-"מוכנות" ראה את תשובתו של hirsfe לך לעיל

wild sands

New member
אצלנו

החלטנו ליצור את הילד הראשון כשהרגשנו שאנחנו יכולים להתמודד עם הרעיון (בעיקר רגשית). אבל זה לקח כמעט שנתיים עד שזה קרה. עד אז כבר ממש התחשק לנו. את הילד השני (נולד ביום חמישי) יצרנו כי הבכורה עשתה לנו כזה כיף, שבא לנו עוד אחד (ואני מתכוון ברצינות). יש כנראה זמן מתאים (לפחות אצלנו). והוא בא כשאתה מכיר את עצמך ומרגיש שאתה מסוגל לתת מעצמך ליצור אחר בלי לאבד את עצמך. זו שאלה טובה לשאול את גיל ונטורה (כותב ב ynet), נראה לי שיש לו הידע לתת תשובה יותר מגובשת. נראה לי שהמצב הכלכלי הוא יותר גורם מכריע ברמת תחושת האשמה של ההורים מאשר בהחלטה להביא ילדים. האם אנו נותנים לו מספיק/מה שצריך/מה שמקובל/מה שילדים אחרים מקבלים? ולא בהכרח האם אנו יכולים להרשות לעצמנו ילד? בחברה שלנו (יהודי, חילוני, ישראלי) ילדים לא נחשבים כל כך לוקסוס, ובוודאי לא ילד ראשון. אבל עם העליה במספר הילדים הורה חייב לחוש הערצה/חשד ללוליינות הכלכלית הדרושה לתמיכה בהם.

חנול

New member
../images/Emo207.gif גיל ונטורה

תגידו, רק אני נורא נהנית לקרוא אותו?

schlomitsmile

Member
מנהל
רגע..רגע...הבנתי אותך נכון? לפני שבוע נולד לך ילד? ../images/Emo2.gif ככה אתה מגניב את זה בדרך אגב? או שאני לגמרי מפספסת פה משהו?../images/Emo163.gif אז אם כך הוא- ../images/Emo24.gif|מזט|../images/Emo65.gif../images/Emo79.gif ולשאלה שנשאלה- גם אצלנו הזמן המתאים לא היה קשור לדברים חיצוניים, אלא לתחושה פנימית חזקה, שאנחנו נורא רוצים ילד. שזה נכון וטוב לנו. גם השני, השלישי והרביעי הגיעו כי נורא רצינו, ולא מתוך ניתוח לוגי של תנאים חיצוניים. מובן שזה עניין מאד אישי ואינדיווידואלי. אין לנו תקציב לקנות לילדינו כל מה שהיינו רוצים. אילו היה ילד אחד או שניים, ודאי שהיו יכולים לקבל יותר מהמחלקה הזאת. ובכ"ז אין לנו ספק שבחלטנו נכון (בעודי כותבת, מס' 4 שלנו פולט עליי ומחייך../images/Emo99.gif) . כל זוג, כל משפחה וסגנונם, וסדרי-העדיפויות שלהם. לנו טוב לחיות בקרקס ../images/Emo13.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
קולולולו../images/Emo70.gif../images/Emo48.gif../images/Emo79.gif../images/Emo85.gif../images/Emo65.gif../images/Emo57.gif../images/Emo140.gif

wild sands

New member
תודה

החיים בלחץ... גם עברנו דירה, גם החלפנו עבודה, גם הבכורה בגן חדש וגם הגיע החמוד. למישהו יש רצפת בורואוז למכור לי?

schlomitsmile

Member
מנהל
חיזקו ואימצו...../images/Emo13.gif גם אצלנו הכל בא בבת-אחת (כנראה שככה זה ברגע שנהיים הורים...): הבכור מתחיל חטה"ב, השני עובר לבי"ס חדש בכתת תקשורת, השלישי מתחיל גן חדש (גן עירייה, אחרי שנתיים של חממה בגן פרטי), והרביעי- טוב הוא בן 5 וחצי חודשים, אצלו כל הזמן קורה משהו...../images/Emo178.gif

shno

New member
מזל טוב! ../images/Emo65.gif../images/Emo95.gif../images/Emo20.gif../images/Emo77.gif

wild sands

New member
תודה רבה

אחותו הבכורה (כמעט שנתיים) שרה לו יום הולדת שמח. ככה סתם מעצמה. נכון שהילדה חולה על השירים האלו, וכנראה שזה נראה לה מתאים, אבל זה כזה חמוד

תודה רבה על התשובות

אשמח לשמוע עוד, כמובן
המצב הוא כזה: אשתי עדיין לומדת (למרות שנראה לי שאפשר להגיע ללימודים עם תינוק), וכרגע המצב הכלכלי לא משהו. מבחינת חשיבה קרה, זה הזמן הכי גרוע לחשוב על זה אפילו. מצד שני, היום אני יותר בשל לזה ממה שהייתי לפני חצי שנה, ונראה לי שיהיה לי כיף עם זה. בקיצור, זה מצב של זן. זה מרגיש נכון ולא נכון באותו זמן.

batzush

New member
אנחנו פשוט עשינו

ידענו שאנחנו רוצים וניסינו עד שיצא וואי וואי איך אני מתרגש חבר הכי טוב שלי בחדר לידה עם אשתו

../images/Emo8.gifממתי גבר מחליט בשאלה הזאת?

ועכשיו ברצינות
כמובן, זאת החלטה זוגית, כאשר באמת לדעתה של האישה יש משקל רב
למצב כלכלי יש משקל רב, כמובן, אך לא משקל מכריע. למשל, לגיל ההורים ולמצבם הבריאותי יכול להיות משקל רב יותר.

למעלה