2 שאלות לגביי תרנגולות ופרות

2 שאלות לגביי תרנגולות ופרות

לגביי תרנגולות- איך תרנגולות מתרבות? חברה שלי גידלה תרנגולת אחת בחצר והיא הטילה בייצים, האם מהבייצים האלה (בהנחה שהתרנגולת דוגרת עליה) ייצא אפרוח? למרות שהיא לא מופרית? לגביי פרות- האם פרה שלא המליטה מעולם וגם לא בהריון האם היא מייצרת חלב? תודה מראש?

תשובות מנסיוני הדל

1. התרנגולת זקוקה לתרנגול שיפרה התרנגולות יכולות להטיל ביצים אבל בלי תרנגלות הביצים יתאימו רק למאכל 2. ממה שאני יודע על עיזים אז בטח גם ככה פרות, העז נותנת חלב מרגע הלידה לכן העז חייבת להמליט כדי לתת חלב כנראה גם הפרה ככה.

תודה

זה מעלה שאלה נורא מעניינת אם עזים/ פרות נותנות חלב לצורך האכלה של צאצאייהם לצורך מה נותנות התרנגולות ביצים?

Amalthea

New member
לצורך שמירה על העובר והזנתו כמובן

תרנגולות, כמו נקבות ציפורים אחרות, ממשיכות להטיל ביצים גם ללא הפריה. האבולוציה שלהן לא התרגלה עדיין לביות שלהן וההפרדה בין זכרים ונקבות. מה גם שיש כמובן מגדלי תרנגולות הדואגים לבקיעת ביצים מופרות לצורך רביית התרנגולות.

הבנתי ../images/Emo13.gifתודה

מעניין אם יש הבדל בטעם בין בייצים מופרות לבייצים לא מופרות וגם, לפעמיים יש בביצה 2 חלמונים מה זה אומר?

לא אוכלים ביצים מופרות

לגבי 2 חלמונים זה בגלל תוספות למזון של התרנגולות התעשייתיות הורמונים וכו' התרנגולות אגב נראות זוועה ולא כמו תרנגולת וזה לא טבעי 2 חלמונים

Amalthea

New member
אין הבדל בטעם בין מופרית ללא

כיוון שהעובר בשלבים הראשונים (בד"כ ביצים לא נלקחות למאכל זמן רב לאחר הטלתן) וכל גודלו מס' תאים בלבד. מה שכן משפיע - סוג התרנגולת, תזונתה (!) ומצבה הגופני, בעיקר. ביצת תרנגולת בעלת שני חלמונים נוצרת כששני תאי ביצה (שזה תא נקבי בודד שעובר הפריה ומתפתח לעובר, לא כל המבנה של הביצה - חלמון וחלבון) מבשילים יחד ונוצר סביבם מבנה הביצה.

שלום לך

ביצי תרנגולות אפשר לאכול אם שהו בחוץ לא יותר משבוע! ושלא קרה תהליך האינקובציה! תהליך האינקובציה בביצים קורה כאשר תרנגולות דוגרת על הביצה! טמפרטורה של 37 מעלות ו לחות של 60 אחוז ומדי יום התרנגולות מגלגלת את הביצה בקשר לטעם - זה קשור לאוכל! לא לסוג ולא לכלום הכי טוב לגוון כמה שיותר באוכל כדי ליצור ביצים טעמיות יותר ושצבע החלמון יהיה יותר יפה תרנגולות תמיד תטלנה ביצים גם אם יש זכר בסביבה וגם אם לא! - אבל כשיש זכר יש אפרוחים וזה ממש חוויה ויפה רוב מגדלי התרנגולות מגדלים עם זכרים כדי ליצור להקת רביה וכדי לראות מה קורה עם הצאצים וכו תרנגולת אשר גידלה אפרוחים - דגרה ובקעו לה - שומרת על האפרוחים טוב טוב בימים הראושנים! אחרי שהיא רואה שכול הביצים בקעו והאפרוחים התיבשו היא מוציאה אותם לטיול קטן ואז שמה היא נותנת את האוכל! אולי היא לא נותנת חלב אבל היא ממש אמא טובה! מלמדת אותם לשתות לאכול להתרחץ ומחממת אותם! אם את צריכה עוד מידע בבקשה: לא חסר מומחים פה

נראה לי שהיא שאלה על ביצים לא מופרות

עם 2 חלמונים כי זה קורה לפעמיים כשקונים ביצים ופותחים אותן והן עם 2 חלמונים לדעתי אין קשר להפריה במקרה זה אלא להאבסה מוגזמת עם תוספות.

נכון

זה תוספות בתערובת ותאורה לכן התרנגולת מטילה ביצה ב 2 חלמונים דבר לא נורמלי לחלוטין! לפעמים תרנגולות ענקיות מטילות ביצים כאלה אבל נדיר

Amalthea

New member
והתייחסתי לביצים לא מופרות

פשוט הסברתי את ההבדל בין תא ביצה לבין מה שנקרא "ביצה" שזה כל המבנה עם החלבון, החלמון הקליפה והקרומים. המנגנון מאוד דומה להווצרות הריון מרובה עוברים אצלנו - ובדיוק כמו אצלנו, גם בתרנגולות התופעה טבעית אך נדירה, ותוספות הורמונליות עשויות להגביר את תדירות הופעתה. כמו שאצלנו - תאומים "טבעיים" זה עניין מאוד נדיר, אבל אצל נשים שעברו טיפולים הורמונליים, נוצר יותר מעובר אחד בעקבות הפרשת יותר מביצית אחת באותו זמן, עד כדי כך שלפעמים צריך לעשות דילול עוברים. הפרשת הביצה/ביצית היא טרם ההפריה, ולכן לא תלויה בה. ואם בסוף תהיה הפריה - יהיה יותר מעובר אחד. אבל אם בביצה האורגנית המיליון שתפתח יהיו שני חלמונים, אין צורך לקפוץ למסקנות על אמינות המשק

Amalthea

New member
ואגב, מברוק על הפורום ../images/Emo140.gif

אני מקפידה לבדוק מה קורה פה מדי פעם. יש לי חלום בלתי ממומש של גידול תרנגולות. אבל אני לא בטוחה שבית שכור בתל אביב (אמנם עם גינה קטנה, אך לא מעט חתולים) זה המקום לעשות את זה... ודנה - הידע שלי, לצערי, מאוד תיאורטי. אני מתעניינת בביולוגיה מאז שהייתי ילדה, סטודנטית שנה ב' בתל אביב וחובבת ציפורים וטבע בכלל

Amalthea

New member
את זה תגיד לי אתה ../images/Emo13.gif

כי באמת אין חכם כמו בעל ניסיון... הבעיה היא שאני לא רוצה לאמלל את התרנגולות בכלוב קטן (או בכלל - אני רוצה לבנות להן מחסה ולא כלוב). איך אצלך? הן משוחררות? יש בעיה עם חתולים וטורפים אחרים?

איזה באסה! חח - אבל קבלי

כתבתי לך הודעה דף שלם! והייתי שגיאה ונמחקה! חח טוב אז ככה - חתולים לא מעיזות להתקרב לתרנגולות בוגרות אבל אפרוחים זה סיפור אחר לגמרי!! כלוב זה רק להגנת התרנגולות כלבים יחגגו על בשר התרנגולת אצלי התרנגולות היו משוחררות תמיד אבל אחרי טריפה על ידי נמיות וכו התחלתי לסגור אותם! הן גם חוגגות על הדשא והפרחים והבריכה של השכנים! - אז התחלתי גם לסגור אותם! אצלנו בעניין של השכנים הרבה יותר קל כי אנחנו כולם קרובים בשכונה! יעני אותה משפחה! ככה אצלנו ההדרוזים! ירשנו את האדמות מהסבים וחיים ביחד לגבי החתולים - כשהייתי שם אוכל לחתולים שיש לנו ליד הבית התרנגולות היו באות ומרביצות להן ואוכלות להן את האוכל! חח עניין של השכנים - צריכים לבדוק אם השכנים מרשים! אבל אם תגדלי רק נקבות יהיה לך יותר קל! - אין רעש אבל אין אפרוחים - תוכלי להביא תרנגול למשך שבוע שיזווג ואחרי שתידגור תרנגולת תוציא לך אפרוחים

Amalthea

New member
תודה על התשובות ועוד קצת שאלות

גם חתולים קשוחים שתופסים ציפורים קטנות יותר לא יציקו להן? המלצת קודם על תרנגולות קטנות בכלוב - אם אני רוצה ללא כלוב אני מניחה שעדיף דווקא גדולות. יש לך המלצה על סוג? כלבים - כמה שאני יודעת לא מסתובבים אצלנו בגינה (חוץ משלנו והיא פוחדת גם מהתוכית שלי). ונמיות בטח אין לנו בשכונות הצפוניות ליד תל אביב
אני רוצה רק נקבות. לא רוצה להרבות אותן (חבל דווקא כי אפרוחים זה הדבר הכי חמוד בעולם!). מה המספר המנימאלי של נקבות שאתה ממליץ לגדל? אפשר שתיים? שלוש?

שלום לך

חתולים אני די בטוח שלבוגורת הן לא יכולות להזיק! ככה אצלי לפחות! ויש לנו חתולי רחוב שממש מפחידים! חח יותר טוב גדולות אבל צריכה לבנות להן מין בית ללינה בלילה! ואם תביאי אותן גדולות יש סיכוי שתברחנה אם הגינה לא מגודרת טוב נקבות - הכי טוב לגדל 2 נקבות ביחד כי נקבה אחת תשתעמם לבד! למרות שחבר שלי גידל נקבה וכול יום נתנה לו ביצה אבל עדיין 2 נקבות זה יותר טוב יש אצלי דווקא 2 נקבות שגידלתי ביחד מגיל 0 ועכשיו הן נשארות ביחד וישנות ביחד ואוכלות ביחד! תאמיני או לא הן גם מגינות אחת על השניה כול עוד אין נמיות אין מה לידאוג! את הכלבה תוכלי להרגיל לתרנגולות הפחד הוא מכלבי רחוב שטורפים בכיף תרנגולות

Amalthea

New member
ממש שימחת אותי,

אני אתכנן ואבנה מחסה לכשיסתיימו מועדי ב' של הסמסטר הנוכחי. ראיתי שגם אתה מחפש תרנגולות לקניה - אז אם תמצא מישהו שיסכים למכור גם לי זוג תרנגולות חזקות ובריאות אשמח מאוד לשמוע! תודה על כל האינפורמציה

למעלה