2 שאלות לדיון, אחת משמעותית ואחת לא

• פותח הנושא 1Shir
  • פורסם בתאריך

1Shir

New member
2 שאלות לדיון, אחת משמעותית ואחת לא

1. האם אתם מאמינים שהסיבה שלא חיסלו את מאלדר היא אמינה? כלומר, שהוא יותר מדי בולט (הכישרון האישי שלו בתור סוכן, הייחוס המשפחתי) מכדי שזה לא ייצור סערה? 2. אתמול באוטובוס פתאום אני שומעת צלצול פלאפון מוכר.... אותו צלצול מהפרק הוליווד AD, שבסוף מוצאים פלאפון על הגופה! גם לכם זה קרה פעם?..

Gilliana

New member
1. הסיבה אמינה בהחלט

אם קראת את הכתבה האחרונה שלי ב-NRG, תראי גם למה... לגבי 2 - לא, לא קרה לי, אבל שמעתי פעם צלצול טלפון שהוא הנעימה של תיקים...

1Shir

New member
הכוונה שלי ב"אמינה" לא היתה

אם זה אמין שיחסלו אותו. זה היה אם זה אמין שלא יחסלו אותו! האם הסיבה לכך מספיק מוצדקת מבחינה ריאלית. אם הבנתי נכון את מה שהתכוונת..... ואני חייבת להוסיף עוד משהו. כ"כ עצוב לי לקרוא כתבה במוסף לשבת על גברים שמפחדים מנשים (תלונות על הטרדה מינית) ונשים שמפחדות מגברים.... המחשבה הראשונה שעולה לי בראש היא שאם כל האנשים בעולם היו כמו מאלדר - אידיאליסטים ולעניין ולתכל'ס, ולא מתעסקים בתקנות חסרות משמעות - לא היינו צריכים את כל השטויות האלה...

Gilliana

New member
אז לא הבנת

שלחתי אותך לקרוא את הכתבה כדי שתראי איזה רעש עשה חיסול של אדם כמו קופר, שלא היה סוכן FBI בעת שפירסם את המידע, אז תארי לך איזו מהומה היתה קמה אילו היה מחוסל סוכן FBI שידוע שמה שעסק בו היה חקירות חייזריות? ה-FBI היה מתחיל לחקור כיצד הוא מת ואז היו צצים לא מאלדר אחד, אלא 50 מאלדרים בפוטנציה. באופן הזה, חברי הסינדיקט הצליחו איכשהו לפקח על תנועותיו של מאלדר ולתמרן אותו על פי רצונם, דבר שלא היו יכולים לעשות אילו היתה נפתחת חקירה גדולה יותר. אני לא כ"כ מבינה מה הקשר בין הטרדה מינית, תקנות חסרות משמעות ומרלדר...

1Shir

New member
חוסר הבנה הדדי ../images/Emo122.gif../images/Emo10.gif

OK עכשיו הבנתי את הקישור. את בעצם אומרת שSMOKY וחבורתו היו יותר חכמים מהחבר'ה שבמציאות חיסלו את קופר... ולגבי מה שאמרת אפילו מעבר לכך: לא רק תמרנו אותו ע"פ רצונם, אלא (אני לא זוכרת מתי אמרו את זה בסדרה) עצם קיומו היווה מעין רשת שמנעה מאחרים לחקור בנושא כי היה נוח לכולם שהוא מתויג כ"מטורף" ו-SPOOKY וכל המידע מתנקז אליו ונעצר אצלו. ולגבי הקשר, אין קשר ישיר, מה שהתכוונתי זה שראיתי חוסר משווע בקצת היגיון בריא בחברה שלנו, ונראה לי שזאת התכונה הכי חזקה של מאלדר - היגיון בריא שלא מושפע משום שטות שמנסים למכור לו אלא חושב בעצמו על הדברים ומגיע למסקנה הנכונה והאמיתית. בגלל זה הוא לא צריך חוקים ותקנות. ככה לפחות אני רואה אותו. אם כולם היו כמוהו אף אחד לא היה מפחד מלהטריד מינית וכאלה. מאלדר לא מתעסק בשטויות חסרות משמעות, הוא תמיד מתעסק אך ורק בתכל'ס. מקווה שלא סיבכתי ושעכשיו מובן יותר.

Gilliana

New member
Smokey ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif - איזה כינוי משובח!

וכן, זה בדיוק מה שאני אומרת, ואם נוסיף לזה את מה שאמרת לגבי התנקזות ועצירת המידע אצלו, התמונה מושלמת. הגדרת זאת באופן הכי טוב שניתן להגדיר. ולגבי הגיון בריא... אחחח! כמה שנחוץ במדינה הזו קצת הגיון בריא! אני לא מבקשת הרבה, רק טיפ טיפה.

את האמת

לא נשמע לי כזה אמין, אם הם בעלי כוח כמו שהם הוצגו וכמו שהם טוענים הם יכלו לגרום לזה להראות כמו תאונת דרכים רגילה, כפי שאמר המעשן לסקינר שהם יכלו להרוג אותו ולהראות כאילו זה מוות טבעי אין סיבה שהם לא יכלו להרוג את מאלדר ולהפוך את זה למוות ללא שאלות מיותרות.

FeLL67

New member
אמ,

חח הצלצול שלי זאת המנגינה של תיקים, לא שיש לי שימוש בפלאפון . X_X לפי איך שאני רואה את זה [וזה אולי ישתנה כשאגיע לעונות האחרונות] SMOKEY [חחחח גדול!] לא חיסל אותו מסיבות אישיות ושאר החברים שלו פשוט לא ידעו להעריך את מאלדר מספיק. בכל מקרה נכון שהיה נוח להם שיש את מאלדר אבל אני מאמינה שבשלב מסוים, הם היו מצליחים לחסל אותו בלי בעיה ובלי לעורר חשד. ד''א מה אתם חושבים שסקאלי הייתה עושה? איך אתם חושבים שזה היה משפיע עליה במידה והיו מחסלים אותו ?

Gilliana

New member
חושבת כמוך ורוצה להוסיף ש...

א. הסינדיקט אכן לא העריך את מאלדר כאיום גדול בקנה מידה שיש צורך בחיסולו והעדיפו שלא להסתבך בחיסול ממוקד העלול לפתוח את קופת השרצים שמאחוריו. ב. ללא כל קשר לאמינות הסיבה - אני בהחלט מסכימה עם כך שהמעשן נמנע מלחסל את מאלדר מסביות אישיות, כמו גם הגן עליו בסופו של דבר מפני הסינדקט. ג. לדבריה של עינת: גם תאונת דרכים לכאורה קונבציונלית, לאדם כמו מאלדר, שעסק בחקירות מהסוג שעסק - היתה מריחה מקילומטרים כמו אשפה שלא פינו חודש ימים. ראי מקרה דיאנה. ד. מה סקאלי היתה עושה במידה ומאלדר היה מחוסל? סביר להניח שהיא לא היתה עושה כלום משום שהיא הייתה מחוסלת יחד עמו. סקאלי לא הוותה פחות סיכון מאשר מאלדר ואילו הסינדיקט היה בוחר בחיסול, היה בוחר בחיסול שניהם, שלא לדבר על כך שבמידה ומאלדר היה מחוסל - סקאלי היתה מעוררת מהומות עולם בעצמה בחשיפת הקונספירציה.

1Shir

New member
תאמינו או לא, גם אני מסכימה עם הכול

לגבי א' - מה ז"א לא העריכו אותו? הם לא העריכו אותו ובצדק! לא? הוא באמת לא מהווה עליהם איום ממשי רב. (ד"א איפה קרייצ'ק במשוואה הזו?) ובאופן מפתיע גם בעיני המעשן הגן על מולדר וסקאלי מסיבות אישיות!!!
הוא תמיד ראה את מולדר כבן היותר מוצלח שלו לעומת ג'פרי... לא ככה? סוף
השאלה היותר מעניינת היא, מה כן היה יכול לגרום לו להרוג אותם? (מה שאמנם לא קרה בפועל, אבל באופן תיאורטי..) לגבי ג' מה ז"א מקרה דיאנה? דיאנה מתה ואף אחד לא עשה עם זה כלום, לא? לגבי ד' את כמובן צודקת מאוד, להרוג את מולדר ולהשאיר את סקאלי בחיים זה המתכון המדויק לחשיפת הקונספירציה... סקאלי ריאלית, נחושה ומלאת מוטיבציה היתה מראה להם מה זה... ובעקבות המשפט שכתבתי עכשיו, סקאלי חששה שאולי היא מעכבת את מולדר? אולי הוא זה שבכלל מעכב אותה! נכון שהשילוב בין שניהם הוא אופטימלי, כי לא היתה מסתדרת בלי ה-MIND שלו והוא לא היה מסתדר בלי הריאליות שלה, אבל איפשהו בגלל שהם כ"כ שונים הם לדעתי גם קצת מעכבים אחד את השני, כל אחד לגבי הדרך שלו... אולי זה מה שהשאיר אותם באותה נקודה כל השנים. אני יודעת שזה קצת פרדוקסלי, כי אחד בלי השני הם גם ככה כנראה לא היו משיגים כלום, אבל בכל זאת תקדישו לזה רגע מחשבה...

FeLL67

New member
הו, יש בזה משהו.

לגביי דיאנה אני לא מכירה אדם 1 סביבי שחושב שזאת הייתה תאונה. א, לא הגעתי לקטעים העיקריים עם קרייצ'ק, אבל מאלדר בהחלט מהווה איום ! הנחישות והאמונה שלו, הוא לא מוותר והולך עד הסוף. וחוץ מזה הם כבר ניסו להרוג אותו, את חושבת שמישהו היה עוזר למאלדר אם הוא לא היה מהווה איום כלשהו ? אם לא היו מאמינים שהוא יצליח להזיז משהו ? להגיע לאנשהו? :| , שאלה טובה.. לדעתי לא היה הורג אותם,היה עוזר להם להסתדר איכשהו, דואג להסתיר אותם ומציג את זה כאילו שזה לטובתו ולטובת הסנדיקט או משהו. אבל אם היו הורגים גם את מאלדר וגם את סקאלי זה היה סופר חשוד. אבל בכלל.. במידה ומאלדר היה מת בנסיבות "נורמליות" מה אתם חושבים שהיה עם סקאלי? נשארו באותה נקודה כל השנים ? נקודה מעניינת מאוד. חייבת ללכת כרגע, אבל זה בהחלט שווה מחשבה מעמיקה

1Shir

New member
בטח המעורבים בדבר לא חשבו שזו תאונה

אבל מה זה עוזר להם? לא היה לזה שום אפקט.. על הזווית הזאת דיברנו בהקשר של מולדר. פשששששש את נותנת הרבה קרדיט למעשן, לא בטוחה שהוא הוכיח במהלך הסדרה שמגיע לו, אבל אולי את דווקא כן צודקת.
מאיזו בחינה מה היה עם סקאלי אם מולדר היה מת בנסיבות נורמליות? היא היתה אומללה. בטח היתה ממשיכה בתיקי ה-X.

Gilliana

New member
קודם כל...

אנחנו כבר יודעים מה סקאלי היתה עושה אילו מאלדר היה מת בנסיבות "נורמליות". אני לא רוצה לקלקל למי שלא ראה עונה 8, אבל בה טמון הפתרון. שנית - שכחתי להתייחס לדיאנה ולקרייצ'ק. לא כ"כ הבנתי למה התכוונת ב-"ומה לגבי קרייצ'ק" אז אשמח אם תסבירי. לגבי דיאנה, בהחלט מוזר שנושא זה של מותה לא נחקר ועבר "לסדר היום". מצד שני, בהחלט יתכן שנפתחה חקירה קונבציונלית באגף אלחר של ה-FBI והעלילה פשוט לא המשיכה בקו הזה.

1Shir

New member
דיאנה ../images/Emo7.gif ../images/Emo3.gif

קודם כל, לגבי דיאנה דיברנו בהקשר של אפקט שהמוות ייצור, ואצל דיאנה לא היה נראה שיש למוות שלה אפקט כלשהו. ברור שמי שמעורב בדבר יודע שזאת לא תאונה, אבל זה לא באמת משנה לענייננו אם לא יוצא מזה משהו. לגבי קרייצ'ק התכוונתי מה תפקידו בקונספירציה, ודאי היו סיבות לאורך הזמן שאותו הסינדיקט השאיר בחיים. ולגבי עונה 8 אני לא בטוחה שהייתי מכנה את הנסיבות שהיו שם "נורמליות".

Gilliana

New member
אוקיי, עכשיו ברור

לקרייצ'ק לדעתי לא היה תפקיד ברור - הוא היה מה שנקרא פרילאנסר, לא עבד עבור הסינדיקט אלא עבור עצמו וכשהיה מתאים ונוח עבורו, שיתף פעולה עם הסינדיקט. כשלא - אז כמובן לא (ע"ע Patient X). מלבד זאת, הסינדיקט כן ניסה לחסל את קרייצ'ק מספר פעמים, ללא הצלחה, מכיוון שקרייצ'ק היה חכם מספיק כדי לצאת מהנסיונות ללא פגע. לגבי ה-"נורמליות", הרי מלכתחילה שמתי את המילה במרכאות - לא?

Gilliana

New member
לא יודעת עם מעכבים

אני חושבת שהם השלימו אחד את השני, ושלא היה שום עיכוב. הייתי קוראת לזה מיתון, רציונליזציה של הסיטואציה
כלומר - סקאלי מנעה ממאלדר להיסחף לכוון שלו (ולפעמים גם לשגות) וכנ"ל הוא מנע ממנה, לכן לדעתי לא היה כאן עיכוב אמיתי.

למעלה